صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸
کدخدایی در نشست خبری:

شورای نگهبان هرجا احساس کند پول در انتخابات نقش مؤثر داشته برخورد قانونی می‌کند

قائم مقام شورای نگهبان گفت: هر جا تشخیص دهد که پول نقش مؤثری در انتخابات داشته و انحراف ایجاد کرده با استفاده از قانون برخورد می کند.
کد خبر : 417832

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری که صبح امروز در محل شورای نگهبان برگزار شد، درباره مصوبات بررسی شده در شورا اظهار کرد: لایحه تصویب سندهای الحاقی پروتکل‌های مربوط به کنوانسیون هواپیمایی کشوری بین‌المللی،  طرح استفساریه ماده ۳۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و لایحه مدیریت بحران کشور، لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین در خصوص همکاری در زمینه بهداشت و قرنطینه دامی در شورای بررسی شد.


 او افزود: لایحه الحاق ایران به موافقتنامه حمل و نقل بین‌المللی مواد غذایی و فسادپذیر و تجهیزات خاص کاربردی برای این گونه جابه‌جایی‌ها مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت. ایراد نیز در مورد استفاده از واژه‌های غیر فارسی بود که اعضای شورای نگهبان استفاده از واژه‌های غیر فارسی را مغایر با اصل ۱۵ قانون اساسی می دانند.


سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: طرح تسهیل تسویه بدهی بدهکاران شبکه بانکی پس از سه بار رفت و برگشت به شورای نگهبان مجددا مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است.


کدخدایی از ایراد مجدد شورای نگهبان و مجمع تشخیص به طرح ساماندهی بازار خودرو خبر داد.


او تأکید کرد: تعدادی از نامه‌های دیوان عدالت اداری هم در شورای نگهبان مورد بررسی و تصویب قرار گرفته است.


سخنگوی شورای نگهبان گفت: اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب شده‌اند و به طور مرتب یکشنبه‌ها جلسه داریم و ترکیب هیئت‌های استانی نیز تعیین شده و در حال بررسی انتخاب اعضای هیئت‌ها در شهرستان‌ها هستیم.


کدخدایی در ادامه و در جریان پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره پول‌های کثیف در انتخابات گفت:  ملاک و میزان برای شورای نگهبان قانون انتخابات است، در قانون هم دو محور اصلی در مفاسد اقتصادی ملاک است. در خصوص نقش پول در انتخابات همه مسئولان و مردم نگران هستند، نیازمند قوانین بهتری هستیم، متأسفانه قوانین به کمک ما نیامده‌، اما شورای نگهبان با اختیارات قانونی خود هر جا تشخیص دهد که پول نقش مؤثری در انتخابات داشته و انحراف ایجاد کرده با استفاده از قانون برخورد می‌کند.


او درباره نحوه رصد شورای نگهبان نسبت به نامزدهای انتخاباتی افزود: اگر گزارشی برای ما ارسال شود، در جلسات کارشناسی بررسی می‌شود.


قائم مقام شورای نگهبان در پاسخ به موضوع شفافیت در شورای نگهبان اظهار کرد: پیشگام بودیم در این زمینه، علی‌رغم اینکه تکلیف قانونی نداشتیم این کار را کردیم، مشروح مذاکرات در حوزه قوانین سالیان سال است که در حال انتشار است. در حوزه انتخابات اگر قانون برای ما تکلیف داشته باشد مجری قانون هستیم و استقبال می کنیم.


کدخدایی در پاسخ سؤالی مبنی بر نقش شورای نگهبان در مشارکت مردم در انتخابات گفت: سهم گروه های سیاسی و کسانی که نیروها و کاندیداها را معرفی می کنند بیشتر از همه است و اطلاع رسانی صحیح به مردم هم می تواند نقش مؤثری در انتخاب گزینه های بهتر داشته باشد.


او درباره طرح شفافیت آرا اظهار کرد:  تشخیص اینگونه مسائل کارشناسی و در حیطه مسئولیت مجلس است و اگر چنین تشخیصی دادند شورای نگهبان هم مخالفتی ندارد.


کدخدایی درباره اصلاح قانون انتخابات افزود: قانون انتخابات ما ناقص و حداقلی است، به‌ویژه آنکه ما درباره تبلیغات و هزینه‌های انتخاباتی نیاز به یک قانون جامع داریم اما هرچه تلاش کردیم هنوز دست ما خالی است و از نمایندگان مجلس می‌خواهیم نسبت به اصلاح قانون انتخابات عمل کنند، چرا که هر چقدر شفافیت در این زمینه بیشتر شود، نگاه‌ها به رویه‌های انتخابات دقیق تر می شود.


سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سؤالی مبنی بر اینکه سخنان اخیر آیت‌الله جنتی در انتقاد از مجلس دهم و دولت شائبه‌هایی را در اصل بی‌طرفی ایجاد کرده است، گفت: آیت‌الله جنتی در جایگاه رئیس مجلس خبرگان رهبری این مطالب را مطرح کرد و او بحث جوان‌گرایی را به‌صورت کلی مطرح کرد و نگاه ایشان به بخش و گروه خاصی نبود و تصور نمی‌کنم کسی با جوان‌گرایی مخالف باشد.


او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چگونه فعالیت‌های انتخاباتی افراد در فضای مجازی رصد می‌شود، گفت: هر آن‌چه آشکار است، از سوی شورای نگهبان دیده می‌شود و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و همان‌طور که در رسانه‌های مختلف فعالیت‌های انتخاباتی ارزیابی می‌شود، در فضای مجازی هم این‌گونه است و ما بررسی می‌کنیم و اگر مغایرتی وجود داشته باشد، برخورد می‌کنیم.


کدخدایی درباره طرح شفافیت آراء شورای نگهبان تصریح کرد: ما با این نظر موافق بوده و در این عرصه پیشگام هستیم و بارها مشروح مباحث شورای نگهبان را روی سایت خود قرار داده ایم و سایر جلسات هم به مرور روی سایت قرار می گیرد اما درباره مباحث انتخاباتی منع قانونی داریم و بررسی صلاحیت ها باید به صورت غیرعلنی باشد اما با وجود این اگر قانون تکلیف کند که ما همه جلسات خود را علنی کنیم، ما تابع قانون هستیم و این اقدام را انجام خواهیم داد.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی مبنی بر دستگیری دو نماینده مجلس و مصونیت نمایندگان در قانون اظهار کرد: مطابق با اصل ۸۶، نمایندگان صرفاً پیرامون تصمیمات نمایندگی و اظهاراتی که در صحن مجلس مطرح می‌کنند، مصون هستند، اما اگر جرایمی را مرتکب شوند، دیگر مشمول این قانون نخواهند بود.


قائم مقام شورای نگهبان درباره تشکیل دو وزارتخانه جدید و اینکه افزایش وزرا منع قانونی دارد یا خیر اظهار کرد: هنوز مصوبه‌ای از مجلس در این باره به شورای نگهبان واصل نشده است و پس از آنکه این مصوبه به ما برسد درباره آن اعلام نظر می‌کنیم و همچنین افزایش وزرا منع قانونی ندارد، ممکن است از جهات بار مالی و مسائل دیگر طرح‌ها مشکل داشته باشند، اما نفس اضافه شدن وزرا منع قانونی ندارد.


کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا درباره نحوه برخورد و ورود این نهاد به بررسی و مقابله با ورود پول‌های کثیف به رقابت‌های انتخابی، اظهار کرد: اختیارات شورای نگهبان در حوزه تأیید صلاحیت‌ها براساس اطلاعاتی که از سوی نهادهای مرتبط و مسئول مثل نیروی انتظامی و نهادهای چهارگانه در اختیار ما قرار می‌دهند و به ما ارسال می‌کنند، عمل خواهیم کرد و قطعاً پول‌های کثیف در تأیید صلاحیت‌ها نقش دارد.


او در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار آنا، درباره آخرین اقدامات در حوزه برگزاری همایش ۴۰ سالگی قانون اساسی گفت: دوستان ما در پژوهشکده شورای نگهبان اطلاعات بیشتری در این خصوص دارند.


سخنگوی شورای نگهبان افزود: دوستان در پژوهشکده شورای نگهبان در نظر داشتند همایشی به منظور ۴۰ سالگی  قانون اساسی برگزار کنند که کارهای علمی و اجرایی آن براساس آن‌چه که پیش‌بینی شده، پیش می‌رود.


کدخدایی گفت: احتمالاً نشست خبری این همایش به زودی برگزار می‌شود و امیدوارم که این همایش سریع‌تر برگزار شود تا ساختارهای قانون اساسی برای مردم کشورمان معرفی شود.


او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته است که در بودجه ۹۹ صرفاً بودجه نهادهای سیاست‌گذار اعلام می‌شود و آیا این مسئله برخلاف قانون است یا خیر، گفت: بنده هم مثل شما این مطلب را در رسانه‌ها دیده‌ام، اما طبق قانون بودجه شامل همه دستگاه‌ها می‌شود و بودجه همه دستگاه‌ها باید اعلام شود و ما پیش از این هم تأکید کردیم که بودجه شرکت‌های دولتی هم باید ارائه و شفاف شود.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در حوزه‌های انتخابیه کوچک برخی از نمایندگان مجلس ششم فعالیت انتخاباتی خود را برای ورود به انتخابات مجلس آغاز کرده‌اند و موضع شورای نگهبان در این باره چیست، گفت: ملاک بررسی صلاحیت افراد از سوی شورای نگهبان قانون است و برای ما مهم نیست که کاندیداهای انتخابات عضو کدام یک از مجالس و گروه‌های سیاسی بوده و هستند.


کدخدایی درباره راه اندازی سامانه شفافیت اموال مسئولان و اینکه آیا اعضای شورای نگهبان هم اموال و دارایی‌های خود را ثبت می‌کنند، گفت: قطعاً همه اعضای شورای نگهبان هم باید اموالشان را در این سامانه ثبت کنند و بنده هم اموالم را ثبت می‌کنم.


او در واکنش به سؤالی درباره واسطه‌گری برخی افراد با شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت‌ها، اظهار داشت: اگر دیدید کسی در این مسیر حرکت می‌کند، خبر دهید تا هم ما و هم نهادهای نظارتی برخورد کنند.


سخنگوی شورای نگهبان درباره تشکیل کمیته انتخابات از سوی قوه قضائیه بیان کرد: ما همواره در بحث انتخابات با قوه قضائیه همکاری می‌کنیم، اما هنوز چنین جلسه‌ای نداشته‌ایم و هماهنگی با قوه قضائیه در این راستا بسیار مهم است و در جلوگیری از تخلفات انتخاباتی کمک می‌کند؛ چراکه در مواردی نیاز به برخورد قوه قضائیه است.


کدخدایی به بی‌طرفی وزارت کشور و هیئت‌های اجرایی در انتخابات اشاره کرد و گفت: قطعاً همکاران ما در وزارت کشور و هیئت‌های اجرایی باید بی‌طرف باشند و هرگونه اقدامی خلاف آن از سوی هیئت‌های نظارت ما رصد می‌شوند.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر