صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۰ - ۰۴ مهر ۱۳۹۸
پس از پیگیری‌های آنا؛

نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان بیشتر می‌شود/ بازنویسی آیین‌نامه اداره خوابگاه‌ها پس از 10 سال

نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان در راستای حفظ جان دانشجویان و خدمات‌دهی بیشتر به آنان یکی از مقوله‌های مغفول آموزش عالی است که پس از مشکلات فراوان هم‌چنان برجای مانده است.
کد خبر : 417477

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در آغاز هر ترم خوابگاه یا همان سراهای دانشجویی یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان است؛ دغدغه‌ای که حتی با ساکن شدن در خوابگاه به اتمام نمی‌رسد! دست‌وپنجه نرم کردن دانشجویان با کمبودها و مشکلات سراهای دانشجویی تمامی ندارد و انواع و اقسام مختلفی ازجمله کمبود امکانات، فرسودگی آن و ... گریبان‌گیر دانشجویان است.


سالانه دانشجویان بسیاری پشت در خوابگاه‌های دانشجویی می‌مانند، از طرفی هزینه‌های ساخت خوابگاه به‌قدری بالا است که آموزش عالی نمی‌تواند قدمی برای ساخت خوابگاه و برطرف کردن این کمبود بردارد. از همین‌ رو صندوق رفاه دانشجویان برای این درد مسکن موقتی پیدا کرد؛ آن نیز «خوابگاه‌ خودگردان» بود. این سراها از سازمان امور دانشجویان مجوز دارند و در صورت تکمیل شدن ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه، دانشجویان به خوابگاه‌های خودگردان معرفی می‌شوند.


آموزش عالی برای رفع کمبود سراهای دانشجویی به سمت خوابگاه‌های خودگردان و استیجاری رفته است. سراهایی که به اذعان دانشجویان و مسئولان، نظارتی بر آن وجود ندارد. مواد مخدر راحت‌تر از قرص سرماخوردگی در آن یافت می‌شود و هیچ نظارتی بر خدمات‌رسانی  به دانشجویان و ایمنی سراهای دانشجویی وجود ندارد. نظارت بر سراهای دانشجویی در راستای حفاظت دانشجویان با رعایت حریم شخصی آنان همواره یکی از درخواست‌های دانشجویان و خانواده‌های آنان است.


صدیقی: در آیین‌نامه جدید اختیارات بیشتری برای نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان  پیش‌بینی‌شده است


مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتگو با خبرنگار آنا در خصوص نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان اظهار کرد: در هر استان شورایی زیر نظر دانشگاه‌های مادر با حضور دیگر نمایندگان دانشگاه‌های استان و مسئولان محلی برگزار می‌شود که بررسی صلاحیت خوابگاه‌دار و حداقل‌هایی موردنیاز بر عهده این شورا است. پس از صدور مجوز خوابگاه، این شورا بر توزیع دانشجو و ارائه خدمات نظارت می‌کند.


وی افزود: با توجه به بعضی از مشکلات اجرایی و نظارت خوابگاه‌های خودگردان، آیین‌نامه آن در حال بازنویسی است که در این آیین‌نامه جدید اختیارات بیشتری برای دانشگاه‌های مادر پیش‌بینی‌شده است که امکان نظارت مستمر وجود داشته باشد.


رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: یکی از خطوط قرمز سازمان امور دانشجویان این است که در خوابگاه‌های خودگردان فقط باید دانشجو ساکن باشد، غیردانشجو نمی‌تواند در این خوابگاه‌ها حضور داشته و هم‌چنین توزیع متناسبی در خوابگاه‌های خودگردان وجود داشته باشد.


صدیقی در خصوص ایمنی خوابگاه‌های خودگردان گفت: بخشی از مباحث ایمنی بر عهده نهادهای تخصصی مربوطه است و بخشی از آن نیز بر عهده تأسیسات است، شورای نظارت بر خوابگاه خودگردان نظارت کلی دارد و کار تخصصی انجام نمی‌دهد. نظارت‌ها به شکل توزیع‌شده در سطح استان‌ها انجام می‌شود و امیدواریم این آیین‌نامه‌ها جدید این روند را تسهیل ببخشد.


مطیعی: امکان نظارت کافی بر خوابگاه‌های خودگردان را نداریم/ خانواده‌ها بر زندگی فرزندان خود نظارت کنند


بیش از 15 سال از عمر خوابگاه‌های خودگردان می‌گذرد، ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۹ درصد از دانشجویان وزارت علوم در خوابگاه‌های خودگردان ساکن هستند؛ اما به دلیل محدودیت امکانات، امکان نظارت کافی بر این نوع خوابگاه‌ها را نداریم.


وی افزود: دانشجو تنها یک‌بیستم زندگی خود را در این مراکز صرف می‌کند؛ بنابراین این خانواده‌ها هستند که باید به آسیب‌های اجتماعی و زندگی فرزندان خود نظارت داشته باشند.


گفتنی است آیین‌نامه اداره خوابگاه‌های دانشجویی در سال 87 به تصویب رسیده است و تاکنون به‌روزرسانی نشده است و طی 10 سال گذشته در راستای رفع نواقص طرح خوابگاه‌های خودگردان، نظارت بر آن و حفظ جان دانشجویان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گامی برداشته نشده است.


پیش از این خبرگزاری آنا در خصوص لزوم نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان خبرهایی منتشر کرده است و به مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آسیب‌های جانی و روانی که دانشجویان را در خوابگاه‌های خودگردان به خطر می‌اندازد، گوش‌زد کرده است؛ اما با این وجود هم‌چنان هیچ اقدام جدی‌ای در این حوزه صورت نگرفته است!


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر