صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸
در مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شد؛

معرفی پپتیدهای محافظت‌کننده کبدی و پیشگیری از دیابت در مدل حیوانی

نتایج پژوهش‌های کاربردی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مجلات معتبر بین‌المللی نمایه و در آن پپتیدهای محافظت‌کننده کبدی و پیشگیری‌کننده از دیابت در مدل حیوانی معرفی شد.
کد خبر : 417171

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شبستر، نتایج پژوهش‌های توحید وحدت‌پور استادیار فیزیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی در مجله Archives of Physiology and Biochemistry: The Journal of Metabolic Diseases انگلستان (انتشاراتTaylor & Francis ) که یکی از معتبرترین مجلات فیزیولوژی جهان در زمینه بیماری‌های متابولیک و جزو مجلات بین ­المللی نمایه شده در WOS، ISI وScopus، PubMed با ضریب تاثیر 110/2 در JCR است به چاپ رسید.


این تحقیق با عنوان:“Protective effects of di- and tri-peptides containing proline, glycine and leucine on liver enzymology and histopathology of diabetic mice” در مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به انجام رسید.


توحید وحدت‌پور به عنوان نویسنده مسئول و پروفسور هادی ولیزاده، مهران مسگری عباسی و نویده میرزاخانی، اعضای این تیم تحقیقاتی و همکاران مقاله هستند.


به گفته وحدت پور، این مقاله بر تأثیرات فیزیولوژیک و فارماکولوژیک پپتیدهای کوچک مولکول بر پایه اسیدهای آمینه پرولین، گلایسین و لوسین به عنوان عوامل شبه هورمونی و سوئیچ‌های مولکولی موثر بر سلول‌های بتای پانکراس و محافظت کننده از عملکرد آنزیمی و هیستوپاتولوژی کبد در راستای پیشگیری از بروز بیماری دیابت  القایی در مدل حیوانی تأکید دارد.


پپتیدهای مینیاتوری مورد مطالعه با استفاده از یک واکنش کلاسیک و پروتکل سنتز پپتید بر پایه فاز جامد(SPPS)  در آزمایشگاه فارماسیوتیکس (invitro) سنتز و در چند مرحله تأثیرات مختلف این پپتیدهای عملگرا از جمله اثرات گلوکز هومئوستازی، آنتی اکسیدانی و تأثیر مستقیم بر هیستوپاتولوژی و آنریمیولوژی کبدی (invivo) برای پیشگیری از عوارض اولیه دیابت در مرحله آغاز به ابتلاء (پیش دیابت) تعیین شد.


در این پژوهش تجربی، اثرات پیشگیری کننده پپتیدهای «کارنوزین» و «حنانه» به‌عنوان مولکول‌های شبه هورمونی زیست فعال در پیشگیری از آسیب‌های کبدی در مدل حیوانی بیماری دیابت مشخص  و معرفی شد.


توحید وحدت­‌پور استادیار فیزیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و پست دکتری  (Post Doc) دانشگاه علوم پزشکی تبریز با چاپ و ارایه بیش از 75 عنوان مقاله در مجلات و همایش‌­های معتبر بین‌­المللی یکی از اعضای هیئت علمی فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در حوزه پژوهش است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر