صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸
سعدالله زارعی در گفتگو با آنا:

وقتی فضای توافق وجود ندارد، مذاکره بی‌معنی است / ابزار تروریسم روی میز گفتگو!

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد مادامی‌که آمریکا به دنبال توافق نیست، مذاکره فاقد معنا و مفهوم است.
کد خبر : 416797

سعدالله زارعی در حاشیه نشست بررسی فضای روابط بین‌الملل که توسط اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، گفت: اساساً صحبت ما این است که آیا آمریکایی‌ها واقعاً می‌خواهند مذاکره کنند؟ یعنی آیا قبول کرده‌اند که با ایران در یک موضوعاتی به توافق برسند؟ اگر آن‌ها واقعاً اراده کرده‌اند که با ما به مفهوم واقعی کلمه به توافق برسند، ما حتماً این مذاکره را قبول می‌کنیم، بدون‌شک و در بالاترین سطح قبول می‌کنیم و گرم‌ترین برخورد را هم با این مسئله خواهیم داشت اما آیا واقعاً آمریکایی‌ها می‌توانند ثابت کنند که دنبال توافق هستند؟


وی افزود: یعنی اصلاً آمریکا در تجربه‌ای که در مواجهه با ما و دیگران ایجاد کرده، آیا در ادبیات تهدیدآمیزی که دارد از آن حرف می‌زند، فشار حداکثری به اقتصاد ایران، تحریم شخصیت‌ها و مقامات ایرانی، آیا می‌شود در یک چنین فضایی ادعا کند که دنبال توافق با ایران است؟ قطعاً این‌طور نیست. بنابراین وقتی که بنا بر توافق نیست برای چه باید مذاکره کنیم؟! مذاکره می‌کنند تا به توافق برسند، وقتی فضا، فضای توافق نیست اصلاً مذاکره معنا و مفهوم پیدا نمی‌کند. بنابراین آن چیزی که الآن مانع مذاکره است ما نیستیم، دستور رهبری نیست که مانع مذاکره ایران و آمریکاست، رفتار آمریکا مانع مذاکره ایران و آمریکاست!


ایران خواهان جنگ برای حل موضوعات منطقه‌ای نیست


زارعی عنوان کرد: منطق، منش و رفتار آمریکایی‌ها این مسئله را رد می‌کند وگرنه چنان‌چه فضا یک فضای منطقی و مبتنی بر توافق باشد، خیلی خب، مگر ما نمی‌خواهیم که در سوریه، گروه‌هایی که مورد حمایت آمریکا هستند بدون درگیری صحنه را ترک کنند و مثل هر جای دیگری، زمین دولت سوریه را به دولت سوریه بدهند؟ مگر ما نمی‌خواهیم پایگاه‌های آمریکایی در عراق مرکزی برای تضعیف دولت عراق نباشد؟ حتماً می‌خواهیم. آیا با جنگ می‌خواهیم این را برطرف کنیم؟ نه! چه زمانی می‌توانیم راجع به این موضوعات وارد گفتگو شویم؟ زمانی که طرف مقابل ثابت کرده باشد حاضر است در این مسائل به توافقی برسد.


ابزار تروریسم روی میز مذاکره!


وی اشاره کرد: آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم است، ما در عمل مبارزه با تروریسم را در بالاترین سطح نشان دادیم. خیلی خب، برای این‌که این ادعا ثابت شود، بیاید و راجع به شرط سوریه، منطقه فرات یا جزیره مذاکره کند. آمریکا نباید از داعشی‌ها حمایت کند، دست از اختلاف‌افکنی بین کُردهای منطقه و ترکیه بردارد، از ایجاد اختلاف بین دولت سوریه و نیروهای شمال منصرف شود و سپس می‌توانیم بر سر امنیت مذاکره کنیم. امنیت اینجا را تأمین کنیم، تروریسم هم ریشه‌کن می‌شود. مشکل اروپا هم حل می‌شود. مشکل خود آمریکا هم تا حدودی حل می‌شود. اما آن‌ها می‌خواهند تروریست را روی میز مذاکره بگذارند. این‌ها می‌خواهند تروریسم را به مثابه ابزاری برای دوره قبل از مذاکره نگه‌ دارند که وقتی با من و شما سر میز مذاکره می‌نشینند، نتوانیم بگوییم پرونده سوریه از نظر امنیتی تمام شده، یک چشمه بیاید بگوید خیر! هنوز درگیری ادامه دارد، نشانه‌اش هم این است که چند روز پیش در شهر منبج، یک یگان ارتش سوریه به تله یک گروه تروریستی گرفتار شده است. نمی‌خواهد حل شود.


عقب‌نشینی ایران به منزله کوتاه آمدن از حقوق ملت‌های منطقه


وی افزود: او می‌خواهد ما بپذیریم که دولت سوریه از حقوقش عقب بنشیند و آن رژیم نامشروعی که هر روز دارد به سوریه حمله می‌کند، منافع امنیتی‌اش در سوریه تأمین شود ولو به قیمت از بین رفتن منافع امنیتی مردم سوریه. او این‌ها را می‌خواهد. بنابراین اگر واقعاً آمریکایی‌ها به مفهوم واقعی کلمه به دنبال مذاکره بودند، حتماً در بالاترین سطح استقبال کرده و گرم‌ترین برخوردها را می‌کردیم و در حد خودش هم حاضر بودیم در مذاکره همکاری کنیم ولی این‌جا فضا، فضایی است که ایران نه فقط از حقوق خودش بلکه از حقوق ملت‌های منطقه عقب‌نشینی کند و در واقع حکایت منطقه برگردد به حکایت زمانی که آمریکایی‌ها قدرقدرت بوده و وضع فعلی را نداشتند.


انتهای پیام/4106/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر