صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد؛

کشف بزرگ‌ترین زیستگاه زیرزمینی ماهیان کور جهان در ایران

یکی از بزرگ‌ترین زیستگاه‌های زیرزمینی ماهیان کور جهان از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل کشف شد.
کد خبر : 416441

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بابل، صابر وطن‌دوست نایب رئیس انجمن علمی ماهی‌شناسی کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در تحقیقی دوساله با همکاری سیدحامد موسوی ثابت عضو هیئت مدیره انجمن علمی ماهی‌شناسی کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و پروفسور ماتیاس گیگر و پروفسور یورگ فریهوف از محققان برجسته ماهی‌شناسی آلمان، ضمن گزارش یک زیستگاه جدید برای ماهیان کور ایرانی با انتشار نتایج ژنتیکی بر ماهیان مورد مطالعه، وجود یک سفره آب زیرزمینی عظیم در زیر رشته کوه‌های زاگرس را ثابت کرد.


این سفره آب زیرزمینی با طول شناخته شده در حدود حداقل 31 کیلومتر و حداکثر 162 کیلومتر (در خط مستقیم – که احتمالا چند برابر این فاصله در حالت واقع است) بزرگترین زیستگاه زیرزمینی شناخته شده ماهیان در جهان است.


این زیستگاه یکی از معدود زیستگاه‌های جهان با سه گونه ماهی کور بوده و فقط یک زیستگاه غیر از آن در کشور چین با این تنوع و غنای گونه‌ای تاکنون شناخته شده است.


به گفته وطن‌دوست تا امروز در ایران چهار گونه ماهی کور شناسایی شده‌اند که منحصر به کشورمان هستند و در هیچ نقطه دیگر دنیا وجود ندارند. 


تحقیقات یک دهه اخیر محققان ماهی‌شناس کشور در منطقه غرب کشور و در منابع آبی حوزه زاگرس منتج به کشف دو گونه از این چهار گونه شده است و دو گونه دیگر توسط محققان خارجی در سال‌های پیش از انقلاب توسط محققان خارجی کشف و توصیف شده بودند. 


با عنایت به اهمیت بالای این نوع ماهیان، به‌نظر می‌رسد این گونه‌ها باید در اولویت حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست قرار بگیرند و نقشه راه حفاظت تنوع گونه‌ای ماهیان کشور بر این اساس اصلاح شود.


نتایج این تحقیق بین‌المللی در شماره اخیر مجله ماهی‌شناسی کاربردی (Journal of Applied Ichthyology) در کشور آلمان منتشر شده است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر