انتقال مرکز پسماند آراد کوه همچنان در گیرودار بررسیهای بیشتر است
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در دی ماه سال گذشته انتشار بوی بد در شهر تهران، واکنشهای متفاوتی نسبت به منشاء آن در پی داشت و در همین خصوص دستگاههایی همچون اداره کل محیط زیست استان تهران، شهرداری، آتشنشانی، مدیریت بحران کمیتهای برای تشخیص آن تشکیل دادند.
یکی از نقاطی که بهعنوان منشاء این آلودگیها ذکر شد مرکز دفن پسماند آرادکوه بود، موضوعی که با دستور رئیس جمهور بهعنوان یکی از اولویتهای مدیریت شهری برای انتقال این مرکز قرار گرفت.
پیام جوهرچی به عنوان رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مرکز آرادکوه معتقد است با توجه به اینکه سالها از احداث این مرکز میگذرد و با گسترش حریم شهر تهران دیگر نباید انتظار داشت که کارای این مرکز همانند روزهای اول خود باشد.
وی در گفتگویی که با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا داشت با بیان اینکه این محل در قبل از انقلاب مکانیابی شده بود، گفت: در ایجاد مرکز آرادکوه ضوابطی همچون فاصله از مراکز مسکونی، آبهای زیرزمینی و رودهای سطحی را رعایت کرده بود ولی امروز با گسترش مناطق جنوب تهران، آرادکوه استانداردها را رعایت نمیکند.
رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آرادکوه برای دریافت این ظرفیت زباله تعبیه نشده است از پذیرش روزانه حدود ۷ تا ۱۰ هزار تن پسماند در این منطقه سخن بهمیان آورد و گفت: طرح انتقال آرادکوه همچنان در دست بررسی است زیرا مطالعات گستردهای در این خصوص در ارتباط با سطح ایستایی آب زیرزمینی، نقطهیابی و راههای دسترسی به آن میبایست مورد توجه قرار گیرد. (بیشتر بخوانید)
در همین خصوص سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران هم در گفتگو با گروه اجتماعی خبرگزاری آنا اذعان کرد: پیرو دستور رئیس جمهور کارگروهی برای بررسی موضوع انتقال آرادکوه با حضور دستگاههای مرتبط تشکیل شده ولی هنوز نظر رسمی از این کارگروه منتشر نشده است و حتماً تصمیمگیریهای مهم برای کلانشهر تهران باید از مسیر ساز و کارهای قانونی خود و با موافقت و همراهی همه دستگاههای مربوطه انجام شود.
وی علت اجرایی نشدن طرح انتقال را نیاز بررسیهای بیشتر عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه طرح انتقال آرادکوه تصمیمگیری در سطح شهرستانی و سپس استانی است که هنوز این موضوع به سرانجام مشخصی نرسیده است.
البته در همین خصوص زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز پیش از این در گفتگو با خبرگزاری آنا عنوان کرده بود که در انتشار بوی نامطبوع در شهر تهران منابع مختلفی مورد بررسی قرار گرفت که آرادکوه یکی این منابع آرادکوه بود و صرف بحث نسبت به انتقال آن کفایت نمیکند و نیازمند بررسی بیشتری است.
این در حالی است که با گذشت حدود 7 ماه از دستور رئیس جمهور همچنان اقدام مؤثری در این خصوص مطرح نشده و صرفاً علت اجرایی نشدن آن را بررسی مطالعات بیشتر عنوان میکنند موضوعی که براساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماند بر عهده شهرداری است و واحدهای ستادی تنها میتوانند موضوع را سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور است و اداره کل استان تهران بهعنوان یک واحد صف پیگیری کنند و با توجه به مسئولیت شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران بهعنوان سیاستگذار آن مشخص نیست این طرح چه زمانی قرار است وارد مرحله اجرایی میشود.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/