صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۹ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
سیمایی صراف مطرح کرد؛

حضور پایان‌نامه فروشان در جلسه دفاع دانشجویان/ رفع اشکال جلسه دفاع با پایان‌نامه فروش!

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از حضور احتمالی پایان‌نامه فروشان در جلسه دفاع دانشجویان خبر داد و افزود قوه قضائیه و وزارت علوم هم‌زمان به این مسئله ورود کرده‌اند.
کد خبر : 414363

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین سیمایی صراف، درخصوص شناسایی و برخورد با فروشندگان و خریداران پایان‌نامه در گفتگویی اظهار کرد: ۲۵ موسسه متخلف در زمینه خرید و فروش پایان‌نامه به دستور بازپرس شناسایی و در یک عملیات غافلگیرکننده، هر ۲۵ موسسه به صورت همزمان پلمپ شدند.


وی از پلیس امنیت کشور به دلیل همکاری بسیار مطلوب قدردانی کرد و افزود: خوشبختانه بنا بر دستور مقامات قضایی توانستیم تمام اسناد و مدارک مؤسسات متخلف و توقیف شده را تحویل بگیریم. تاکنون اطلاعات بیش از یک هزار قرارداد فی‌مابین عرضه‌کننده و مصرف‌کننده را استخراج کرده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم تا اتمام کار بتوانیم اطلاعات ۲۰ هزار قرارداد را استخراج کنیم.


معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، با اشاره به تعداد عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان در این آمار استخراج شده، گفت: به طور مثال اگر ۲۰ هزار قرارداد داشته باشیم یعنی حداقل ۴۰ هزار نفر در این پروسه فساد نقش دارند؛ چراکه در هر قرارداد یک نفر پایان‌نامه را تهیه می‌کند، یک نفر پایان‌نامه را ارائه و دفاع می‌کند و یک موسسه و تعدادی کارمند که سرویس ارائه می‌کنند.


وی در پاسخ به این سوال که «چه تعداد افراد حقیقی و حقوقی در این جرم نقش دارند؟» تصریح کرد: ۲۵ موسسه پلمپ شده در واقع ۲۵ شخص حقوقی هستند، ولی تمام قراردادها با اشخاص حقیقی بسته شده است؛ شامل یک رئیس موسسه، فردی که تعهد کرده پایان‌نامه را تدوین کند و یک دانشجو نیز داوطلب این امر بوده و هزینه‌ای پرداخت کرده است.


به گفته سیمایی صراف، نرخ فروش پایان‌نامه در این قراردادها به صورت متغیر از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان تعیین شده و بسیار جالب و باعث تاسف آن است که در برخی موارد صفر تا صد پایان‌نامه کپی‌برداری شده است؛ حتی برخی مؤسسات متعهد شده‌اند که پاورپوینت ارائه پایان‌نامه را نیز تهیه و در اختیار دانشجو قرار دهند و اشکالات جلسه دفاع را نیز برطرف کنند. به عبارتی احتمالاً یکی از اشخاص آن موسسه در جلسه دفاع حضور پیدا می‌کرده و پس از شنیدن اشکالات به جای دانشجو نسبت به رفع نواقص و تکمیل مجدد پروژه اقدام می‌کرده است.


سیمایی صراف با اشاره به اینکه پیگیری و برخورد با متخلفان اگر مشمول زمان شود خاصیت برخورد قاطع کاهش می‌یابد ادامه داد: در این راستا کاری موازی را آغاز کرده‌ایم؛ بخشی از برخورد برعهده قوه قضاییه و بخشی دیگر نیز با وزارت علوم است، یعنی اطلاعات استخراج شده درباره پایان‌نامه‌های جعلی دانشجویان را به کمیته انضباطی می‌بریم تا مدرک فرد باطل و مطابق قانون برای فرد متخلف محرومیت ۵ ساله از ادامه تحصیل یا اخراج دائم در نظر گرفته شود، این‌ها اموری است که از سوی وزارت علوم در دانشگاه‌های کشور انجام خواهد شد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر