صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۱ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
حاشیه‌نگاری آنا از جلسه رأی اعتماد به دو وزیر دولت؛

اصلاح‌طلبانی که به استقبال روحانی نرفتند/ دفاع رئیس دولت از مونسان و حاجی‌میرزایی

رئیس جمهور به منظور دفاع از دو وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آموزش و پرورش در مجلس حاضر شد.
کد خبر : 413824

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آموزش و پرورش آغاز شد.


جلسه رأس ساعت 8:10 دقیقه با ریاست علی لاریجانی و حضور حداکثری نمایندگان رسمیت یافت و ساعت 8:20 دقیقه روحانی به همراه هیئت همراه وارد صحن مجلس شد.


برخی اعضای کابینه از قبیل اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، حسینعلی امیری معاون پارلمانی، بیژن زنگنه وزیر نفت، معصومه ابتکار، جنیدی، حاجی‌میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رضا رحمانی وزیر صنعت،‌ جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، حجت‌الاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات، محمد اسلامی وزیر راه، جمشید انصاری رئیس جمهور را در بدو ورود به صحن همراهی می‌کردند.



روحانی با مشایعت چندتن از نمایندگان روی صندلی خود نشست و علی لاریجانی حضور وی در مجلس را خوش آمد گفت.


نکته جالب توجه در ورود روحانی به صحن این بود که خلاف رویه‌های قبل فقط محمدرضا تابش از طرف فراکسیون امید به استقبال روحانی رفت که نشان دهنده خلأ بین دولت و جریان فکری است که در انتخابات به عنوان حامی اصلی او ظاهر شدند.



رئیس جمهور در مدت زمان یک ساعت فرصت قانونی خود در دفاع از وزرای پیشنهادی با تسلیت ایام شهادت سیدالشهدا با اشاره به کلامی از امام حسین (ع) مبنی براینکه من برای اصلاح و نجات جامعه از نفاق نهضتم را آغاز کردم و تصمیم من امر به خوبی و نهی از زشتی‌هاست سخنان خود را شروع کرد.


وی با اشاره به شرایط روز کشور گفت: در شرایط سخت و پیچیده‌ای قرار داریم که نیاز به نقش آفرینی استثنایی مجلس، دولت، قوه قضائیه و سایر ارکان نظام دارد.


روحانی با بیان اینکه دشمن 16 ماه پیش تحریم حداکثری را علیه ملت ایران آغاز کرد و پیش‌بینی آنان این بود که تاب آوری ایران اسلامی در شرایطی که آنان به‌وجود آورد‌اند 6 ماه بیشتر نخواهدبود.



در حالی سخنان رئیس جمهور ادامه داشت که فضای مجلس کاملاً آرام بود و رفت و آمد نمایندگان  میان صندلی‌ها و در صحن در حداقل صورت خود بود. روحانی کلامی هم درباره عاقبت برجام و کاهش تعهدات در برجام گفت.


وی تصریح کرد: کاهش تعهدات را بعد از یکسال تحمل بدعهدی اروپا در 18 اردیبهشت سال 97 و پس از دوماه مهلت به آنان آغاز کردیم. روحانی تأکید کرد که هیچ تصمیمی هم برای مذاکره به طور اصولی و اساسی نداریم. اما ما پیش از این هم با آمریکا در 1+5 حرف زدیم حالا هم اگر آنان کل تحریم را بردارند، باز امکان حضور آمریکا در 1+5 امکان‌پذیر است. اما این مشروط بر برداشتن تحریم است و مذاکره دو جانبه اصلاً مطرح نیست.


رئیس جمهور در ادامه به معرفی وزرای پیشنهادی خود پرداخت و گفت همه می‌دانید ما موافق تشکیل وزارت میراث فرهنگی نبودیم اما با تصمیم نهایی مجلس وشورای نگهبان پذیرفتیم و اکنون مجری آن هستیم.


هنوز صحبت‌های رئیس جمهور تمام نشده بود که آرام آرام نظم مجلس از دست رفت و نمایندگان مثل همیشه پشت صندلی‌های وزرای دولت رفتند و شروع به صحبت با آنان کردند. نامه‌هایی که نمایندگان از هر سه جریان فکری مجلس برای امضا به وزرا می‌دادند نیز جالب توجه بود.


رئیس جمهور اما در بخش دوم  اظهارات خود و پیش از دفاع از محسن حاجی میرزایی به عملکرد و استفای بطحایی وزیر پیشین آموزش و پرورش نیم نگاهی انداخت.


روحانی گوشه‌ای هم به استعفای وزرا زد و  گفت: با استعفای بطحایی مخالف بودم اما او گفت برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا می‌دهم و نهایتاً با استعفای وی موافقت کردم.


رئیس جمهور وقتی از وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد به جایگاه خود در کنار دیگر اعضای دولت بازگشت و در این زمان تقریباً کمتر نماینده‌ای دیگر روی صندلی خود نشسته بود و بیشتر آنان دور رئیس جمهور جمع شدند.


نادر قاضی‌پور که بعد از روحانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صحبت می‌کرد، این بی‌نظمی در صحن مجلس را تاب نیاورد و لب به اعتراض گشود و برای به‌هم ریختگی جلسه به هیئت رئیسه انتقاد کرد. 


علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت به آرامی از نمایندگان خواست سر جای خود بنشینند و در برقراری نظم صحن به همین کلام بسنده کرد.


تجمع خارج از عرف نمایندگان دور روحانی همچنان چهره جلسه را مخدوش کرده بود، به طوری که  می‌توان ادعا کرد تنها اعضای هیئت رئیسه مجلس روی صندلی خود نشسته بودند و بقیه نمایندگان وسط صحن با موضوعاتی که اهمیت آن مشخص نشد، رایزنی می‌کردند. رئیس جمهور رأس ساعت 9:25 صحن علنی مجلس را ترک کرد. اما گعده‌های نمایندگان همچنان  پیرامون وزرایی که در مجلس ماندند ادامه داشت.


اسحاق جهانگیری اما با رئیس دولت از صحن خارج نشد و همچنان تا آخر جلسه وزرای پیشنهادی را همراهی کرد.


جلسه با سخنرانی مخالفان و موافقان محسن حاجی‌میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه پیدا کرد و در این زمان علی لاریجانی هم از مجلس را ترک کرد و مدیریت جلسه را به مسعود پزشکیان سپرد.


سخنان موافقان و مخالفان تمام شد و نوبت به حاجی‌میرزایی رسید تا پشت تریبون قرار گیرد و برای جلب نظر نمایندگان سخنرانی کند. محمدعلی وکیلی از اعضای هیئت رئیسه هنگام دعوت از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به شوخی به وی گفت که طبق قانون نیم ساعت فرصت دارید تا از خود دفاع کنید اما با صرفه‌جویی در وقت شانس خود را برای رأی گرفتن افزایش دهید!


روند بررسی صلاحیت‌های وزرای پیشنهادی در جلسه امروز به کندی پیش می‌رفت و گاه می‌شد که برخی مخالفان و موافقان بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری می‌دادند که این موضوع خود بر اطاله جلسه می‌افزود.


دفاع حاجی میرزایی از برنامه‌هایش که تمام شد، نمایندگان وارد بررسی صلاحیت مونسان شدند اما دیگر ساعت نزدیک 12 می‌شد و طبق قانون با گذشت چهار ساعت کاری، صحن علنی باید پایان کار خود را اعلام می‌کرد، اما این موضوع با توجه به اینکه هنوز کار بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تمام نشده بود، مسعود پزشکیان را برآن داشت ادامه جلسه را به رأی نمایندگان بگذارد.


براین اساس نمایندگان با 192 موافق، 13 مخالف و 4 مخالف از مجموع 244 با ادامه جلسه بررسی صلاحیت دو وزیر پیشنهادی موافقت کردند و جلسه بعد از ساعت 12 هم رسمیت پیدا کرد.


پس از پایان دفاعیات علی‌اصغر مونسان از برنامه‌های خود به عنوان آخرین سخنران جلسه، دولتی‌ها صحن علنی مجلس را ترک کردند تا نمایندگان ملت بتوانند در مورد دو وزیر پیشنهادی رأگیری کنند.


محمدعلی وکیلی نام 6 نماینده از فراکسیون‌های مجلس را قرائت کرد تا برای شمارش آرا در جایگاه هیئت رئیسه حاضر شوند و پس از آن رأی‌گیری به صورت دستی و با گرداندن یک صندوق سفید میان نمایندگان آغاز شد.


در نهایت نمایندگان با 163 رأی موافق، 77 رأی مخالف با تصدی علی‌اصغر مونسان در وزارت میراث فرهنگی، گردشگی و صنایع دستی موافقت کردند. همچنین محسن حاجی‌میرزایی با 200 رأی موافق، 48 رأی مخالف از 255 نماینده حاضر در جلسه وزیر وزارت آموزش و پرورش شد.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر