صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

پالس‌ اصلاحات برای «عبور از عارف»

اصلاح‌طلبان در آستانه ورود به رقابت‌های انتخابات مجلس يازدهم، انتقاداتی نسبتاً جدی به عملکرد عارف دارند و صراحتاً می‌گويند وی به درد فعاليت‌های سياسی نمی‌خورد.
کد خبر : 413655

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، کمتر از 6 ماه به انتخابات مجلس يازدهم باقی مانده و گمانه‌زنی‌هایی درباره تغيير رياست شورای سياست‌گذاری اصلاح‌طلبان به‌عنوان يکی از زيرشاخه‌های فعال اصلاحات در انتخابات مطرح است.


اظهارات چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب ازجمله کارگزارانی‌ها حاکی از آن است که بخشی از آنان خواستار کنار گذاشته شدن عارف از ریاست شورای عالی اصلاح‌طلبان و سرلیستی او در انتخابات آینده مجلس هستند.


حال و روز امروز ليست اميد با عارف


سعید حجاریان، تئوریسین برجسته اصلاحات با انتقاد شديد از عملکرد عارف در مجلس دهم، وضعيت امروز ليست اميد در مجلس را به جماعتی بدون سرپرست تشبيه کرده که هرلحظه به يک سو می‌لغزند. وی معتقد است اگر اصلاحاتی‌ها 100 نماینده بدون ليدر به مجلس بفرستند که روزانه با لغزش به هر طرف، هزینه‌هايی را بر اصلاح‌طلبان تحميل کنند، تقريباً به وضعيتی دچار خواهند شد که امروز گرفتارش هستند. حجاريان مواضع ناهمگون، استراتژی نامشخص و آرای غيرشفاف را حاصل حضور عارف بر رأس فهرست اميد در مجلس دهم می‌داند.


تعارفات بيهوده؛ عامل حضور عارف در رأس شورای سياست‌گذاری


محمدعلی نمازی عضو شورای مرکزی کارگزاران، رياست عارف بر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را ماحصل تعارفات بيهوده اصلاحاتی‌ها می‌داند که نهايتاً به جلوس عارف بر کرسی رياست اين شورا منجر شده است.


وی چاره حل معضلات کنونی اين شورا و در ادامه فهرست اميد را برگزاری انتخاباتی آزاد در درون شورا و انجام رقابتی ساماندهی‌شده ميان اصلاح‌طلبان و انتخاب يک فرد مؤثر می‌داند.


نمازی معتقد است اگر نمايندگان کنونی ليست اميد، دوباره راهی مجلس شوند؛ نباید انتظار عملکرد بهتر و قابل قبولی از آنان داشت.


عارف در ليست اميد؛ رئيسی بی‌عمل!


دبير کل حزب کارگزاران در مسير انتقاد از عارف، پا را چند قدم هم فراتر نهاده و معتقد است محمدرضا عارف در شورای سياست‌گذاری و نيز مجلس، هيچگونه عملکرد و خروجی نداشته که حتی بتوان درباره‌اش صحبت کرد و نظر داد. غلامحسین کرباسچی گفت: عارف در شورای عالی اصلاحات و مجلس در این مدت چه‌ کرده؟ همه اعتراض‌های اصلاح‌طلبان به دلیل عملکرد اوست، اما مگر عارف عملکردی هم داشته که کسی بخواهد از او انتقاد کند؟


علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات می‌گويد جايگاه عارف نسبت به گذشته تقليل زيادی کرده و حضور دوباره وی در منصب سرليستی اميد، برای اصلاحات هزينه‌بَر خواهد بود.


وقتی اصلاح‌طلبان جز عارفِ پُراشکال، کسی را ندارند


حسين مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با وجود آنکه کارکرد شوراِی سياست‌گذاری اصلاحات را در دوران حضور عارف مثبت ارزيابی کرده اما می‌گويد اصلاح‌طلبان چاره‌ای هم جز انتخاب عارف نداشته‌اند؛ چراکه سقف پُرِ اصلاحات برای مجلس دهم، انتخاب عارف بوده است.


وي بر اين باور است که محمدرضا عارف در اصل شخصیتی فرهنگی و دانشگاهی است و جوهره وجودی‌اش سیاسی نیست.


علی تاجرنیا عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت هم از بی‌تجربگی تشکيلاتی و سياسی محمدرضا عارف گفته است. وی تأکيد کرده در شورای سیاست‎گذاری اصلاح‌طلبان، افراد حقوقی باید جایگزین افراد حقیقی شوند.


او گفت: بخشی از ضعف عملكرد و مشکلات فراكسیون امید به مدیریت عارف برمی‎گردد.


کلام آخر با دفاعيات عارف


با همه انتقاداتی که برخی اصلاح‌طلبان به رياست عارف بر شوراِ عالی سياست‌گذاری و فراکسيون اميد دارند، اما وی انتقادات اغلب شخصيت‌های اصلاح‌طلب از عملکردش را، مأموريت عده‌ای محدود در اردوگاه اصلاحات ناميده که می‌خواهند در داخل اين جريان شکاف بيندازند.


رئیس فراکسیون امید در نهايت از طرفداران جبهه اصلاحات خواسته تا با حفظ انسجام درونی، از بيان بحث‌هايی که باعث ايجاد دو دستگي در اين جريان می‌شود، خودداری کنند.


وی به‌طور تلویحی از حضورش برای انتخابات پيش‌رويی مجلس هم به نوعی پرده برداشته و گفته است: جریان اصلاحات ظرفیت جبران اشتباه را دارد و اگر در گذشته بر اساس مصلحت‌اندیشی‌ها، محدودیت‌ها و پذیرش توصیه افراد؛ کسانی در لیست‌های انتخاباتی قرار گرفتند که در موقعیت‌های حساس از پشت به ما خنجر زدند، مطمئناً در انتخابات پیش‌رو به گونه دیگر عمل خواهیم کرد.


با تأملی بر اظهارات اغلب شخصيت‌های اصلاح‌طلب و انتقاداتشان بر عملکرد ضعيف عارف بر شوراِ سياست‌‍گذاری اصلاحات و فراکسيون اميد، چنين برمی‌آيد که احتمالاً از خروجی جلسات اين روزهای اصلاح‌طلبان، فرد يا افراد جديدی برای سرپرستی ليست انتخابات اسفند 98 بيرون خواهند آمد. از طرف ديگر دفاعيات عارف از عملکرد فراکسيون اميد و مشخصاً خودش و همچنين گريز زدن‌های وی به موضوع انتخابات آتی، نشان می‌دهد که وی همچنان هوای رياست بر شورای سياست‌گذاری و ليست احتمالی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس را در سَر دارد، حال شايد عارف همچنان به تَکرار حمايت‌های خاتمی دلبسته يا اينکه گمان می‌برد اصلاح‌طلبان باز هم در آستانه ورود به کارزار انتخابات مجلس يازدهم، جز او گزينه ديگری را برای عَلَم کردن نخواهند داشت.


گزارش از وحيد اميدی موحد


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر