گروه جدید «آقازادههای خارجنشین»/ ژن خوب رئیس دولت اصلاحات هم از ایران رفت!+تصاویر
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، «آقازادههای خارجنشین» به یکی از پدیدههای جالب در حوزه سیاسی تبدیل شدهاند که حالا با گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بیشتر جلب توجه میکنند. این افراد که حالا فعالیتهای خود را در صفحات شبکههای اجتماعی با دیگران به اشتراک میگذارند و بعضاً در کشورهای خارجی و در اماکن لاکچری و پرزرقوبرق و حتی در مکانهای تفریحی مبتذل با ظاهر و قیافهای خارج از عرف و عکس فرهنگ خانوادگی خود حضور مییابند به موضوعی انتقادی از سوی افکار عمومی در فضای مجازی تبدیل شدهاند.
آقازادهای که نهتنها سفیر نیست بلکه خود را شهروند آمریکا میداند
در همین راستا، خبر زندگی و تحصیل ۶ فرزند شهردار قم در خارج از کشور جزء داغترین اخباری بود که طی این چند وقت اخیر بازخوردها و نقدهای تندی را به دنبال داشت، مطلبی که درنهایت به واکنش وی منجر شد. بسیاری مطرح میکردند که حضور شش فرزند شهردار قم یک رکورد محسوب میشود و وی به جای اینکه شهردار قم باشد باید شهردار شهری در اروپا یا آمریکا میبود.
موضوعی که «سید مرتضی سقاییاننژاد» شهردار قم درنهایت دربارهاش گفت: «خانواده بنده ولایی و مذهبی بوده و به رعایت اخلاق اهتمام دارند؛ همسر و تعدادی از فرزندانم در حال حاضر در قم ساکن هستند و خبرها و شایعات مطرح شده مبنی بر اینکه تمام خانوادهام در خارج کشور زندگی میکنند، کذب محض است.»
او در ادامه با اشاره به اینکه زندگی ساده و عادی دارد اضافه کرد: «اگر برخی فرزندان من برای تحصیل علم و دانش به خارج رفتهاند همگی بهعنوان سفیران گویا برای نظام بودهاند؛ یکی از فرزندانم بعد از تحصیلات عالی در قم میخواهد تحصیلات خود را دنبال کند و خانواده من هیچ علاقهای به زندگی در خارج از کشور نداشته و در خدمت نظام هستند.»
اما طولی نکشید که یکی از ۶ فرزند سقائیان درباره حرفهای پدرش گفت این موارد مصرف داخلی دارد و بیان داشت: «من نظرم (با پدرم) فرق میکند. شاید ایشان وقتی نظر دادند چیزهایی را در نظر گرفتند که مصرف داخلی دارد. من سفیر گویای نظام نیستم. من یک شهروند عادی هستم.»
جالب اینجاست که فرزند سقائیان نهتنها خود را سفیر ایران در خارج از کشور نمیداند بلکه خود را شهروند عادی آمریکایی قلمداد میکند که نهتنها قرار نیست به ایران بازگردد بلکه دوست دارد که در آمریکا ادامه زندگی دهد.
فرزندان رئیس دولت اصلاحات هم خارج نشین هستند
از خبر خارجنشینی فرزندان سقائیان که بگذریم به یک خبر جالبتوجه در این زمینه میرسیم. روز جمعه خبر رسید که «عماد خاتمی» فرزند رئیس دولت اصلاحات نیز به خارج از کشور سفر کرده است.
در همین رابطه، یک عضو حزب اتحاد ملت ایران ضمن تأیید مهاجرت فرزند رئیس دولت اصلاحات به خارج از کشور گفت: عماد خاتمی برای ادامه تحصیل به همراه خانواده به خارج از کشور رفته است.
بنا بر این گزارش در تماس دیگری که با جواد امام عضو دفتر رئیس دولت اصلاحات حاصل شد، وی از تأیید یا تکذیب این خبر خودداری کرد و اظهار داشت که اطلاعی از این موضوع ندارد.
سید عمادالدین خاتمی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران است و در کتابخانه ملی نیز مشغول فعالیت بود. حزب اتحاد ملت ایران چند سال پس از انحلال حزب مشارکت در دولت نخست حسن روحانی با دبیرکلی علی شکوریراد اعلام موجودیت کرد و بسیاری از فعالان سیاسی این حزب را بدل حزب مشارکت میدانند.
لازم به ذکر است که لیلا خاتمی دختر رئیس دولت اصلاحات نیز از سالها پیش در ایالات متحده آمریکا اقامت دارد. البته در برخی از اخبار غیررسمی آن هم از سوی کانالهای اصلاحطلب این موضوع را تکذیب کردند اما برای آن سند و مدرکی ارائه ندادند.
خانم ابتکار: تحصیل در آمریکا تأیید خوی سلطهگری آمریکا نیست
البته خارجنشینی آقازادهها تنها مختص چند فرد نیست و متأسفانه این موضوع به یک اپیدمی در حال شیوع در مسئولان خصوصاً اصلاحطلبان تبدیل شده است. در همین راستا حتی از فردی چون «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور نیز این انتقاد شد که چرا باوجوداینکه خود و همسرش سابقه دور و درازی در خصوص مقابله با آمریکا و تسخیر لانه جاسوسی دارند، فرزند وی در آمریکا اقامت داشته است. ابتکار در آن زمان به نام «خواهر مری» معروف بود که وظیفه سخنگویی دانشجویان خط امام را بر عهده داشت.
در همین رابطه، حتی «رضا رشیدپور» مجری برنامه «حالا خورشید» از ابتکار همین موضوع را جویا شد و وی در پاسخ گفت: «آمریکا در بحث تحصیلات و کار توانمندیهایی دارد که ما باید خیلی از این توانمندیها را داشته باشیم. به نظرم نه اشکال سیاسی و نه اشکال شرعی دارد که افراد در آمریکا درس بخوانند.»
وی در جایی دیگری دراینباره گفت: «بله، آمریکا و جاهای دیگر برای ادامه تحصیل میروند. تحصیل در آمریکا تأیید خوی سلطهگری آمریکا نیست. در آمریکا تحصیل کردن از قدیم بود. خیلیها رفتند آمریکا تحصیل کردند اما لزوماً تحصیل در آنجا به معنای تأیید سیاستهای دولت آمریکا نیست. درواقع استفاده از یک فرصت برای تحصیل است. یک جوانی حق انتخاب دارد و میتواند انتخاب کند. نفاقی هم در آن نمیبینم. ضمن آنکه ممکن است دیدگاههای جوانان صد درصد در راستای والدینشان نباشد. ممکن است اقدامی که انجام میدهند مفهومش نقض یا رودررویی هم نباشد. او حق دارد که برای زندگی خودش تصمیم بگیرد. افرادی که این انتقادها را میکنند، اگر خودشان در موقعیتهایی باشند که بخواهند آزادانه تصمیم بگیرند، حتماً از والدینشان میخواهند دخالت نکنند و اجازه دهند حق تصمیمگیری با خودشان باشد. آن هم کسی که در سن سیوچندسالگی است. فکر میکنم استقلال رأی و استقلال نظر را باید محترم بشماریم.»
موضوع تحصیل و اقامت آقازادهها در خارج از کشور یک طرف ماجراست و طرف دیگر این مسئله حضور آنان در داخل کشور است. برگرداندن آقازادهها از خارج کشور یک مطالبه از سوی مسئولین بوده و به وظایف مجلس و وزارت امور خارجه تبدیل شده که از سال ۹۰ بر این اقدام اصرار دارند که قطعاً بازگشت ۳ هزار آقازادهای که قصد پایان دادن تحصیلات در خارج از کشور را ندارند، تبعاتی چون راضی کردن آنها با مشاغل مدیریتی در بر خواهد داشت. درهرصورت معضل آقازادهها همچنان ادامه دارد و این هم مسئلهای است که باید در کنار مقابله با فساد اقتصادی یا فساد اداری به آن بررسی شود.
منبع: راه دانا
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/