صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۸ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۸

چند درصد مغز انسان فعال است؟

پژوهشگران بامطالعه و بررسی روش‌های تصویرسازی اثبات کردند که همه قسمت‌های مغز در انجام وظایف هر روز به‌صورت اختصاصی نقش بسزایی را ایفا می‌کنند.
کد خبر : 413443

به گزارش خبرنگار حوزه علم فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همه ما با افسانه بهره‌مندی انسان از 10 درصد مغز آشنا هستیم و همیشه شنیده‌ایم که انسان‌ها تنها از10 درصد ظرفیت مغز خود استفاده می‌کنند، اما امروزه دانشمندان و محققان طی مطالعات متعدد با شواهد غیرقابل‌انکار اثبات می‌کنند که ما انسان‌ها در زندگی روزمره خود تمامی ظرفیت مغز را به کار می‌گیریم.


در طول سال‌های گذشته محققان این حوزه اثبات کرده‌اند که در قسمتی از مغز انسان وظیفه مستقلی دارد. به‌عنوان‌مثال تشخیص رنگ‌ها و حل مسائل مربوط به قسمت‌های مختلف مغز انسان است.


پژوهشگران بامطالعه و بررسی روش‌های تصویرسازی همانند «برش‌نگاری با گسیل پوزیترون» و «تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی» اثبات کردند که همه قسمت‌های مغز در انجام وظایف هرروز به‌صورت اختصاصی نقش بسزایی را ایفا می‌کنند. بر اساس پژوهش‌های محققان هیچ نقطه‌ای در مغز انسان وجود ندارد که غیرفعال نباشد.



با کمک تکنولوژی تصویربرداری محققان نقاط مختلف مغز را موردبررسی قرار داده‌اند که برای مثال وقتی فرد متنی را از روی گوشی تلفن همراه خود مطالعه می‌کند، بخش‌های متعدد مغز که وظیفه دیدن و درک آن و همچنین وظیفه نگه‌داشتن موبایل را دارد فعالیت بیشتری از خود نشان می‌دهد.


تجربه نشان داده که کوچک‌ترین ضربه‌ای به سر می‌تواند عواقب فاجعه باری به دنبال داشته باشد، برای مثال دو ناحیه Wernicke و Broca مسئولیت مهمی را در برقراری ارتباط بر عهده‌دارند و کوچک‌ترین آسیبی به Broca باعث می‌شود فرد توانایی کنار هم قرار دادن کلمات و صحبت کردن به‌صورت مطلوب را از دست بدهد.


تکامل‌یافتگی فرد دلیل دیگری برای رد کردن فرضیه 10 درصدی است. مغز اشخاص بزرگ‌سال فقط ۲ درصد از حجم بدن را به خود اختصاص می‌دهد این در حالی است که ۲۰ درصد از مصرف کل انرژی را به خود اختصاص می‌دهد. در مقایسه مغز گونه‌های زیادی از گیاه‌خواران مثل ماهی، خزندگان، پرندگان و پستانداران حداکثر ۲ تا ۸ درصد از کل انرژی بدن را مصرف می‌کند.


باوجوداینکه شواهد زیادی برای اینکه چند درصد مغز در بدن انسان مورداستفاده قرار می‌گیرد همچنان افراد زیادی به افسانه 10 درصد معتقد هستند. کتاب‌های خودیاری و موفقیت، شبکه‌های اجتماعی و مطالعات عصب‌شناسی قدیمی و ناقص در انتشار و جایگیری افسانه 10 درصدی نقش داشته‌اند.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر