صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۵ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

دانشگاه آزاد اسلامی بناب درصدد تولید انبوه سیستم هوشمند اندازه‌گیری برون‌دهی ادرار

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب گفت: این دانشگاه درصدد تولید انبوه سیستم هوشمند اندازه‌گیری برون‌دهی ادرار در راستای کاهش اتکا به شهریه دانشجویی است.
کد خبر : 412286

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب 6 شهریور 1364 با همت مردم فهیم و فرهنگ دوست و مسئولان دلسوز این شهرستان راه‌اندازی شد. این واحد دانشگاهی که در استان آذربایجان شرقی  قرار گرفته است، نخستین واحدی بود که در یک بخش راه‌اندازی می­‌شد.


این دانشگاه، فعالیت آموزشی خود را در بدو راه‌اندازی به‌صورت تکدرس و سال 1365 با پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در رشته­‌های الهیات و معارف اسلامی، حسابداری و ادبیات فارسی به تعداد 210 نفر آغاز کرد.


سال 1373 ساختمان مرکزی واحد بناب که در مرکز شهرستان قرار دارد، تکمیل و همزمان با حضور مرحوم آیت­‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت در زمینی به مساحت 3 هزار و 500 متر مربع در سه طبقه با زیربنای 4 هزار متر مربع مورد بهره­‌برداری قرار گرفت و سال 1379 با افتتاح ساختمان آموزشی شماره 2، سطح فضای تأسیسات عمومی آن به 67 هزار و 500 متر مربع افزایش یافت. همزمان با بهره‌ برداری از این ساختمان، خوابگاه مرکزی دختران نیز در زمینی به مساحت 3  هزار و 400 متر مربع با زیربنای هزارو 655 متر مربع در چهار طبقه گشایش یافت.


این واحد دانشگاهی سال 1378 با جذب اعضای هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت و نیز تکمیل و راه­‌اندازی آزمایشگاه، کارگاه­‌ها و سایت کامپیوتری و لابراتور زبان توانست با تلاش و پیگیری­‌های مسئولان واحد و شهر و توجه رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی به واحد بزرگ تبدیل شده و سپس با دایرکردن مقطع کارشناسی ارشد ارتقای سطح علمی و جذب متخصصان بیشتر در کنار افزایش کمی فضاهای آموزشی و فرهنگی توانست به واحد بسیار بزرگ تبدیل شود.


در طول اين مدت يعنی از سال 64 تاكنون اداره اين واحد توسط هفت نفر صورت پذيرفته است كه نخستین آنان مهندس شريفی بود. سپس دكتر صمدی، مهندس وحدانی‌مقدم، امين‌فرد، مهندس كفشنوچی، دکتر فرهاد نژادایرانی به ترتيب رؤسای بعدی اين دانشگاه بودند تا نوبت به دکتر احمد امیری رسيد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب اکنون به ریاست دکتر سیدعبدالله حجتی (از سال 94) هدایت می‌شود و تعداد کل رشته‌های آن بیش از 120 رشته، اعضای هیئت علمی 121 نفر، تعداد کارمند 120 نفر و تعداد دانشجویان آن حدود 4 هزار نفر است.



سیدعبدالله حجتی به مناسبت سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: واحد بناب فعالیت خود را از یک هنرستان که متعلق به آموزش‌وپرورش بود، آغاز کرد و در ادامه ساختمانی را به‌صورت نیمه‌ساخته از شهرداری خریداری کرده و با تجهیز و تکمیل آن در آنجا مستقر شد و اکنون نیز به عنوان ساختمان مرکزی مورد استفاده است و نیز دانشکده سما هم در آن فعالیت دارد. سال 1374 نیز مجتمع بزرگی خریداری و ساختمان نیروی انسانی در آنجا راه‌اندازی شد.


حجتی تصریح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب سال 1378 با جذب اعضای هیئت علمی تمام‌وقت و نیمه‌وقت و نیز تکمیل و راه‌اندازی آزمایشگاه و کارگاه‌های کامپیوتری در رابطه با زبان، دایرکردن مقطع کارشناسی ارشد، ارتقای علمی و جلب متخصصان بیشتر در کنار افزایش کمی فضاهای آموزشی توانست با تلاش و پیگیری‌های مسئولان این واحد دانشگاهی و شهر و با توجه رئیس دانشگاه به واحدی بزرگ تبدیل شود.


وی اظهار کرد: نخستین ساختمان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب را (دانشکده علوم انسانی) سال 1379 افتتاح کردیم و دیگر دانشکده‌های این واحد دانشگاهی مانند دانشکده فنی مهندسی به مساحت 4 هزار و 700 مترمربع سال 1385، دانشکده برق و کامپیوتر به مساحت 3 هزار و 700 مترمربع سال 1387، دانشکده عمران و معماری به مساحت 4 هزار و 200 مترمربع سال 1390 و دانشکده 47 کلاسه (تحصیلات تکمیلی) به مساحت 7 هزار و 200 مترمربع که جدیدالاحداث است، راه‌اندازی شدند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب مطرح کرد: خوابگاه شماره یک این واحد دانشگاهی در چهار طبقه به مساحت هزار و 355 مترمربع سال 1379، خوابگاه شماره دو به مساحت 917 مترمربع سال 1382 و خوابگاه شماره سه به مساحت 2 هزار و 400 مترمربع سال 1385 افتتاح شدند. ساختمان اداری این واحد به مساحت 2 هزار و 170 مترمربع سال 1384 و نیز ساختمان رفاه دانشجویان به مساحت 330 مترمربع سال 1383 راه‌اندازی شدند.


حجتی گفت: کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب به مساحت 4 هزار و 50 مترمربع سال 1386 افتتاح شدند. مجموعه ورزشی این واحد دانشگاهی که چندمنظوره بوده و بسیار شیک و زیباست به مساحت 4 هزار و 165 مترمربع سال 1386 راه‌اندازی شد و یک باب مسجد فاطمی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع که در منطقه‌ای زیبا و بی‌نظیر واقع شده به‌تازگی احداث کرده‌ایم.


وی افزود: ساختمان جدیدالاحداث استادسرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب نیز به مساحت 300 مترمربع بوده و جمعاً این واحد دانشگاهی دارای 14 ساختمان و یک باب درمانگاه شبانه‌روزی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب درباره عملکردهای اخیر این واحد دانشگاهی اظهار کرد: با توجه به اینکه سال‌های اخیر امکان راه‌اندازی رشته خیلی کم است و بیشتر بحث کاهش مطرح بوده تا راه‌اندازی رشته؛ اما این واحد دانشگاهی مقداری معکوس عمل کرده‌ و در این مدت 9 رشته تصویب شده که پنج رشته در مقطع کارشناسی ارشد و چهار رشته هم در مقطع کارشناسی است و افتخار این را داشتیم که سال گذشته مجوز همکار استاندارد برای آزمایشگاه بتن را اخذ کرده و بسترها و زیرساخت‌های لازم برای بحث درآمدهای غیرشهریه‌ای ایجاد کردیم.


حجتی مطرح کرد:‌ یکی از اقدامات خوبی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب انجام شده، تشکیل کمیته جذب دانشجو است. چون تا به حال کسی به فکر جذب دانشجو نبود و برخی از رشته‌ها فاقد دانشجو بودند. کمیته‌ای متشکل از استادان، کارکنان و معتمدان شهر تشکیل دادیم و صنعتگران و کارخانه‌داران را خواستیم تا در راستای جذب دانشجو با شهر و سازمان‌های مرتبط با شهر ارتباط برقرار کنند.


وی افزود: برای جذب دانشجو با ادارات و آموزش‌وپرورش شهرهای هم‌جوار هماهنگ شدیم. با رؤسای ادارات آموزش شهرهای هم‌جوار استان مکاتبه کرده و تلفنی صحبت کردیم و از آنها اجازه گرفتیم که دانشجویان دوره دبیرستان خودشان را برای بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب بفرستند. حتی بعضی از امکانات را فراهم کرده و برای دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی وسیله ایاب و ذهاب تهیه کردیم تا بیایند و از نزدیک امکانات این واحد دانشگاهی را ببینند؛ زیرا مجهزترین آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و تجهیزات آموزشی را دارا هستیم.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب درباره جذب دانشجو اضافه کرد: مشاوران تحصیلی چند شهرستان را به سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی دعوت کرده و با آنها صحبت کردیم. امکانات را به آنها نشان دادیم؛ چراکه نظر آنها برای دانشجو بسیار مهم و اساسی است. هرچند با کاهش دانشجو مواجه هستیم؛ اما از بستری که فراهم بود توانستیم در مقایسه با واحدهای دیگر، دانشجوی خوبی جذب کنیم و در کل استان آذربایجان‌شرقی، بناب بعد از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز دومین واحد دانشگاهی در بحث پذیرش دانشجو در مهرماه بوده است.


حجتی درباره فعالیت‌های دانش‌بنیان به آنا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در این زمینه سه فعالیت داشته یکی بحث سیستم هوشمند اندازه‌گیری برون‌دهی ادرار بوده که در نمایشگاه تأمین بازار محصولات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی جزء طرح‌های برتر ایران شد و در شورای اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری سازمان مرکزی و استان از لحاظ اقتصادی و فنی داوری و با اجرای کلیات این طرح موافقت شد. درصدد این هستیم این محصول را به‌عنوان محصول دانش‌بنیان به تولید انبوه رسانده تا کمکی در درآمدزایی غیرشهریه‌ باشد که از وابستگی به شهریه رهایی پیدا کنیم.


وی افزود: طرح جدیدی که الان مطرح شده و یکی از همکاران هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب بر روی آن کار می‌کند در ارتباط با ماده نانوفلورسانس بوده که یک نوع ماده گیاهی برای تشخیص ژن است. آنچه اکنون در بحث تشخیص ژن در بازار موجود بوده بسیار گران و سرطان‌زاست. این طرح در 12 محل علمی، بالینی و شرکت‌های گوسفندآوری جواب بسیار قوی از نظر قدرت، شدت، پایداری و زیست سازگاری در مقایسه با محصولات آمریکایی هم دریافت کرده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب مطرح کرد:‌ ظرفیت تولید ماده نانوفلورسانس در سطح آزمایشگاهی جوابگوی کل ایران، خاورمیانه و حتی اروپا است. با دکتر پیام نجفی مدیرکل امور اقتصادی، دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه صحبت کرده‌ایم که این طرح را از طریق بحث دانش‌بنیان مصوب کرده تا بتوانیم در ارتباط با فروش آن به درآمدزایی غیرشهریه خود کمک کنیم.


حجتی درباره تغییر کاربری ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب به آنا گفت:‌ با توجه به گسترش شهر و قرار گرفتن ساختمان مرکزی این واحد دانشگاهی  در مرکز شهر با سازمان مکاتبه کرده‌ایم و حتی نماینده شهرستان بناب هم از دکتر ولایتی دستوری گرفته و در کمیسیون هیئت امنای استان هم مصوب شده که قرار است کاربری این ساختمان مرکزی را در راستای استفاده بهینه از منابع موجود دانشگاه از آموزشی به تجاری و خدماتی تغییر دهیم تا از این نظر نیز شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم از وابستگی به شهریه دانشجویی رهایی پیدا کنیم.


وی تصریح کرد:‌ ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در بهترین جای شهر قرار دارد و با مجموعه شهرداری و شورای شهر بناب در حال مذاکره هستیم تا با هزینه کمتر مجوز تغییر کاربری آن را اخذ کنیم تا بتوانیم از طریق این ساختمان ازلحاظ اقتصادی کمک مساعدی برای مدیریت مالی این واحد دانشگاهی داشته باشیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر