صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

نمایشگاه بین‌المللی دمشق؛ ناقوس شکست غرب در تحریم اقتصادی سوریه

مواضع کشورهای مختلف از اروپا و آمریکا گرفته تا شرق آسیا از اهمیت جایگاه نمایشگاه بین‌المللی دمشق در سطح منطقه‌ای، عربی و جهانی نشان دارد؛ رویدادی که ناقوس شکست غرب در تلاش برای تحریم اقتصادی سوریه را به صدا در آورد.
کد خبر : 412143

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: نمایشگاه بین‌المللی دمشق چهارشنبه هفته گذشته شصت و یکمین دوره خود را با شعار «از دمشق به جهان» آغاز کرد. این سومین دوره برگزاری نمایشگاه در سال‌های درگیری این کشور با بحران داخلی بوده است. شعار انتخابی امسال نمایشگاه به نوعی نشان‌دهنده پیام سیاسی دمشق به جهان است و به نظر می‌آید جنبه اقتصادی نمایشگاه تحت تأثیر جنبه‌های سیاسی آن قرار دارد.


برگزاری این نمایشگاه آن هم در اوضاع کنونی می‌تواند یک تحول اقتصادی مهم و فتح بابی برای گشایش معاملات مالی و اقتصادی میان سوریه و دیگر کشورهای جهان باشد؛ موضوعی که سامر خلیل، وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه بر آن تأکید کرد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی دمشق در واقع محلی برای برقراری ارتباط صادراتی میان سوریه و کشورهای است که در آن حضور دارند و اهمیت زیادی برای این کشور دارد، زیرا کشورهای مهمی در حوزه اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در سوریه حضور یافته‌اند.



بررسی ابعاد اقتصادی نمایشگاه در دو دوره گذشته نشان می‌دهد که توقف 6 ساله نمایشگاه در خلال بحران داخلی سوریه نتوانسته بازتاب و تأثیر زیادی بر اقتصاد سوریه بگذارد، ولی باعث شده است برگزاری نمایشگاه‌های مشابه با هدف سرمایه‌گذاری و حضور مقامات سیاسی و اقتصادی دیگر کشورها در دمشق پررنگ‌تر شود. این موضوع مسئولان دولتی سوریه را به این فکر واداشت که پس از دوره پنجاه و نهم در سال ۲۰۱۷ میلادی تغییرات نمادینی در میان کشورهای مشارکت‌کننده در نمایشگاه بین‌المللی دمشق به وجود آورند؛ نمایشگاهی که تحت فشار تحریم‌های اقتصادی آمریکا قرار دارد. این تحریم‌ها در دوره کنونی باعث بروز اختلافاتی در میان کشورهای متحد آمریکا در منطقه شده است و اوج این اختلافات را می‌توان در میزان حضور کشورهای عربی و مشارکت‌کننده در نمایشگاه دمشق مشاهده کرد، چه اینکه در این دوره طبق اعلام مؤسسه مطبوعاتی نمایشگاه و اتاق‌های بین‌المللی نمایشگاه بین‌المللی دمشق 38 کشور عربی و خارجی حضور دارند، مشارکتی که ابعاد سیاسی نمایشگاه و مخالفت کشورهای عربی با سیاست‌های یکجانبهگرانه آمریکا در منطقه به ویژه سوریه را نشان می‌دهد.


در حاشیه این نمایشگاه در دو روز گذشته نشست‌های مختلف میان تجار و بازرگانان سوری و نمایندگان اتاق بازرگانی کشورهای مختلف انجام شد که در یکی از این دیدارها که تصویر آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده سامر الدبس، نایب رئیس اتحادیه اتاق صنعت و محمد حمشو، دبیرکل اتحادیه اتاق بازرگانی سوریه با هیئتی از تاجران اماراتی به ریاست عبدالله سلطان العویس، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت امارات دیدار کردند که در آن بر حضور 36 شرکت اماراتی در نمایشگاه دمشق تأکید شد.



امارات کشوری بود که در دوره جنگ داخلی سوریه نقش بسزایی در ادامه یافتن بحران داشت و حمایت‌های مالی این کشور از مخالفان سوری و پیوستن به ائتلاف بین‌المللی و پشتیبانی از مواضع عربستان سعودی علیه سوریه باعث شد تا از ابوظبی به عنوان یکی از حامیان جنگ در سوریه و مخالفت با نظام بشار اسد یاد شود؛ آنها در چرخشی آشکار بعد از پایان بحران و شکست آمریکا و متحدانش در سوریه و اعتراف به ناتوانی در ساقط کردن نظام سوریه، از تمایلشان برای برقراری روابط دیپلماتیک با دمشق خبر دادند.


در میان کشورهای عربی عمان نیز با 14 کشور در این نمایشگاه شرکت کرد. حسین البطحری، رئیس بخش اتاق بازرگانی و صنعت عمان در ظفار با تأکید بر حضور فعال شرکت‌های عمانی در این نمایشگاه گفت: مشارکت 14 شرکت از عمان نشان‌دهنده حمایت آشکار عمان از توسعه سیاسی و اقتصادی سوریه و حمایت این کشور از مواضع کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمینه نزدیکی سیاسی به دمشق با وجود مخالفت آمریکا و حتی برخی کشورهای عربی است.


تهدید آمریکا علیه تحریم مشارکت‌کنندگان نمایشگاه دمشق


مواضع حمایتگرانه این دو کشور عربی در حالی بیان می‌شود که دولت آمریکا به شدت مخالفت خود را با برگزاری چنین نمایشگاهی در دمشق آن هم با مشارکت بالای کشورها و شرکت‌های عربی اعلام کرده و سفارت آمریکا در سوریه با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توییتر همه شخصیت‌ها و شرکت‌های حاضر در نمایشگاه را به تحریم‌های اقتصادی از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تهدید کرد. 


سفارت آمریکا در سوریه در حساب کاربری خود نوشت آمریکا به هیچ عنوان به شرکت‌های تجاری و بازرگانان، مشارکت در نمایشگاه بین‌المللی دمشق را توصیه نمی‌کند و مدعی شد که حکومت اسد در حال استفاده از فرصت‌های اقتصادی و جذب سرمایه برای انجام حملات خود علیه مردمش است.


واکنش کاربران عرب‌زبان: ما را به خیر تو امید نیست؛ شر مرسان!


آمریکا با این اقدام خود در تلاش است تا برنامه‌های عادی نمایشگاه بین‌المللی دمشق را به انحراف بکشاند. نمایشگاهی که قرار است تا پایان هفته جاری ادامه داشته باشد. پیام خفت‌بار سفارت آمریکا مبنی بر تهدید و ارعاب مشارکت‌کنندگان در نمایشگاه دمشق به اندازه‌ای تمسخرآمیز بود که صدای کاربران شبکه‌های اجتماعی را در سوریه و دیگر کشورهای عربی درآورد.


کاربری در پاسخ به توییت سفارت آمریکا نوشت: (در گذشته) هدفتان ساقط کردن حکومت اسد بود و الان هدفتان به شکست کشاندن نمایشگاه بین‌المللی دمشق. واقعیت این است که شما دولتی شکست‌خورده و ناکام در تحقق اهدافتان هستید.



کاربر دیگری نوشت: از شما بابت حمایت‌های رایگانتان از نمایشگاه تشکر نمی‌کنم؛ زیرا مشخص نکردید زمان پایان نمایشگاه کی است. مشارکت‌کنندگان به حمایت‌ها و تشویق‌هایتان نیازی ندارند؛ ما را به خیر شما امید نیست شَر مرسانید.



این اقدام آمریکا با واکنش شدید روسیه و چین همراه شد. وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای رسمی اقدام دولت آمریکا را نقض قوانین بین‌المللی و مقررات شورای امنیت سازمان ملل متحد عنوان و اینگونه تهدیدات و تحریم‌ها را محکوم کرد.


چین نیز از زبان ویونگ بیائو، سفیر خود در دمشق پاسخ آمریکا را داد و اعلام کرد تهدیدات واشنگتن باعث عدم حضور شرکت‌های چینی در نمایشگاه بین‌المللی دمشق نمی‌شود. وی همچنین از مشارکت 58 شرکت چینی در این نمایشگاه خبر داد و گفت که پکن از سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در این نمایشگاه با مشارکت دولت سوریه حمایت می‌کند و آن را نشانه دوستی میان دو ملت می‌داند.


مشارکت فعال ایران در نمایشگاه


بهمن حسین‌زاده، رئیس هیئت مدیره و مدیرکل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه با خبرگزاری سانا گفت: برپایی نمایشگاه بین‌المللی دمشق بیانگر قدرت سوریه در عبور از بحران کنونی است و این دوره در سایه تحریم‌های اقتصادی غرب علیه سوریه از اهمیت بالایی برخوردار است.


وی بر تمایل ایران برای سرمایه‌گذاری در سوریه در زمینه‌های اقتصادی و تجاری تأکید کرد و گفت: برپایی نمایشگاه سهم زیادی در گسترش صادرات میان دو کشور و شناخت ظرفیت‌های شرکت‌ها و استفاده از آن برای بهره‌برداری از بازار سوریه که با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است، دارد.


حسن دانایی‌فر، مشاور معاون اول رئیس جمهور و رئیس کمیته توسعه روابط اقتصادی ایران، سوریه و عراق بر اهمیت برپایی این نمایشگاه در سایه تهدیدات و تحریم‌ها علیه سوریه تأکید کرد و گفت: ایران مشارکت فعالی در این دوره از نمایشگاه دمشق داشته است.


میزان بالای مشارکت کشورهای عربی در نمایشگاه دمشق


در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی دمشق شاهد مشارکت بالای شرکت‌ها و شخصیت‌های عربی از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس هستیم، چه اینکه یک منبع سوری گفت: هیئت اماراتی مشارکت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته داشته و اکنون 45 تاجر اماراتی که در میان آنها شخصیت‌های برجسته‌ای نیز حضور دارند در نمایشگاه مشاهده می‌شوند.


عبدالله سلطان الأویس، رئیس اتاق بازرگانی امارات در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک، نمایشگاه بین‌المللی دمشق را عرصه مهمی برای فعالیت‌های تجاری میان سوریه و امارات خواند و بر افزایش صادرات میان دو کشور در سال جاری تأکید کرد.


وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد از 22 آگوست (31 مرداد 1398) پایگاه اینترنتی سفارت آمریکا در سوریه در حال فعالیت‌هایی علیه برگزاری نمایشگاه در دمشق است و شرکت‌ها و شخصیت‌های تجاری منطقه را به تحریم از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم می‌کند. این تهدید مستقیم آمریکا نشان‌دهنده این است که آنها هیچ تمایلی به توسعه همکاری میان کشورهای عربی و سوریه در زمینه‌های تجاری و اقتصادی ندارند.


مسکو بر اهمیت برپایی نمایشگاه تأکید کرد و گفت: روسیه خواهان برقراری ثبات و بازگشت جایگاه گذشته اقتصاد سوریه در منطقه است که به وسیله حملات تروریسم بین‌المللی تحت تأثیر قرار گرفته بود.


دمشق؛ نشان عزت و صدای رسای استقلال سوریه


نمایشگاه بین‌المللی دمشق که در ظاهر رنگ و بوی اقتصادی دارد به محل کشمکش‌های سیاسی میان دو قطب شرق و غرب جهان تبدیل شده و مواضع سیاسی کشورهای مختلف از اروپا و آمریکا گرفته تا شرق آسیا از اهمیت جایگاه این نمایشگاه در سطح منطقه‌ای، عربی و جهانی حکایت دارد؛ جایی که در آن حکومت سوریه سرمایه‌گذاری در کشورش را به دست کشورهای مختلف سپرده و در این میان دوستان سوریه و جایگاه ویژه‌ای دارند و این جایگاه را می‌توان از مشارکت یکصد شرکت ایرانی، بیش از 50 شرکت چینی و شرکت‌ها و نمایندگانی از روسیه و عراق دریافت.


نمایشگاه بین‌المللی دمشق این روزها به محلی برای قدرت‌نمایی سوریه در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است و وزارت بازرگانی سوریه با انتخاب شعاری سیاسی می‌خواهد نشان دهد جنگ نتوانسته رشد و توسعه اقتصادی سوریه را متوقف کند و خلاف تصور برخی کشورهای عربی، اوضاع سوریه باعث شده بسیاری از کشورهای جهان بعد از مدت کوتاهی توقف روابط، دمشق را محلی برای سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی خود در نظر بگیرند.


عماد خمیس، نخست‌وزیر سوریه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه از تاجران خارجی و عربی خواست سرمایه‌گذاری در این کشور را تنها یک موضوع اقتصادی ندانند و آن را موضوعی برای گسترش صلح در میان کشورهای منطقه تلقی کنند. وی تأکید کرد که سوریه از هرگونه پروژه‌های همکاری اقتصادی دوجانبه یا چندجانبه به‌ویژه در زمینه بازسازی و بهره‌برداری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند.


خمیس تحریم‌های اقتصادی خارجی علیه سوریه را ظالمانه توصیف کرد و آن را اقدامی در راستای جنایت‌های ضد بشری آمریکا و متحدانش، آن‌هم بعد از 9 سال بحران خواند و از نیروهای مسلح و ارتش سوریه دلیل پیروزی‌هایشان بر تروریست‌ها و بازگرداندن ذره ذره خاک سوریه به دامان وطن قدردانی کرد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر