صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

«پیرمردهایی» که خارج از مسیر قانونی، جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها می‌شوند/ بازنشستگان سیاسی از جان دانشگاه چه می‌خواهند؟

مسئله به‌کارگیری وزرای بازنشسته در دانشگاه‌ها امروز به دغدغه‌ای جدی برای دانشگاهیان تبدیل شده که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
کد خبر : 412007

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اخیراً خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است برخی از وزرای بازنشسته در دانشگاه‌های دولتی نظیر تهران به‌عنوان هیئت‌علمی جذب شوند و به فعالیت‌های آموزشی بپردازند؛ منتشر می‌شود. این اتفاق در حالی‌ است که براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها می‌توانند از ظرفیت اساتید بازنشسته در مسائل مربوط به تحقیقات، کمیته‌های تألیف کتاب و شوراهای پژوهشی استفاده کنند و چه بسا نمی‌توانند در کلاس‌های آموزشی فعالیت داشته باشند.


محمدعلی کی‌نژاد، رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در گفتگو با مهر اعلام کرد: اساتید بازنشسته نمی‌توانند در کلاس‌های آموزشی مشغول به فعالیت شوند، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر همین اساس موضوع را مطرح کرد که ممکن است دانشگاه‌ها به تجربیات این اساتید نیاز داشته باشند و براساس این مصوبه بتوانند از ظرفیت آنها استفاده کنند.


ظریف در دانشگاه تهران


با این همه دانشگاه تهران اعلام کرده که قصد دارد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه را به‌عنوان عضو هیئت‌علمی جذب کند. حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره موافقت این دانشگاه با جذب وزیر امور خارجه به‌عنوان عضو هیئت‌علمی گفت: این پرونده مربوط به 3 سال اخیر بوده و هنوز نهایی نشده است؛ چراکه وزارت علوم و مراجع دیگر نیز باید آن را تأیید کنند.


از طرفی محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران هم دراین‌باره اظهار کرد: هیئت جذب دانشگاه تهران محمدجواد ظریف را تأیید کرده، ولی او هنوز جذب هیئت‌علمی نشده است. البته فضا به‌شدت رقابتی است و ما هیچ شخصی را صرفاً به خاطر اینکه مسئول است، جذب یا اخراج نمی‌کنیم. آنچه برای ما شاخصه است، فعالیت‌های علمی فرد است، البته دانشگاه تهران برای جذب محمدجواد ظریف اعلام موافقت کرده است.


برخلاف اظهارنظرهای معاون آموزشی و رئیس دانشگاه تهران که وضعیت جذب ظریف را تأییدنشده می‌داند، کی‌نژاد خبر از جذب ظریف داد و اعلام کرد: دانشگاه تهران تاکنون دو مورد از افراد بازنشسته دولت را با سمت وزیر با مصوبه هیئت‌امنای دانشگاه جذب کرده است. دلیل دانشگاه تهران برای این کار این است که این افراد با توجه به اینکه در مسائل اجرایی کشور حضور داشته‌اند می‌توان از تجربیاتشان استفاده کرد.


نحوه خاص جذب هیئت‌علمی در دانشگاه تهران


پیش‌ازاین هم موضوع جذب بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در این دانشگاه مطرح بوده است که البته اعتراضاتی در پی داشت. این به‌کارگیری‌ها در دانشگاه تهران جای سؤال و ابهام دارد که چطور این دانشگاه می‌تواند بدون تشریفات اداری مسیر جذب هیئت‌علمی که همان مرکز جذب هیئت‌علمی در وزارت علوم است، استادان مورد تأیید خود را جذب کند تا جایی که بعضاً این افراد مورد تأیید مرکز جذب هیئت‌علمی وزارت علوم نیستند.


معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ۲ مسیر برای جذب اعضای هیئت‌علمی در دانشگاه وجود دارد، افزود: نخست؛ از طریق فراخوان که شرایط خاص خود را دارد و دوم؛ انتقال افراد از واحدهای دیگر به دانشگاه که پرونده آقای ظریف مربوط به مورد دوم است.


حسینی اضافه کرد: افرادی که از دانشگاه‌های دیگر به دانشگاه تهران منتقل می‌شوند، یا باید دانشیار به بالا باشند یا شرایط دانشیاری آن‌ها توسط هیئت ممیزه دانشگاه احراز شده باشد که این هیئت با بررسی پرونده دکتر ظریف، شرایط دانشیاری را مورد تأیید قرار داده است.


وی با بیان اینکه هیئت جذب نیز توانمندی علمی محمدجواد ظریف را تأیید کرده است، گفت: با این وجود هنوز انتقال ایشان به‌صورت رسمی صورت نگرفته است.


معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه رعایت شرط سنی برای جذب اعضای هیئت‌علمی در بدو استخدام لحاظ می‌شود، افزود: شرط سنی برای افرادی که مرتبه دانشیار به بالا باشند، مطرح نیست. به‌طور مثال یک نفر ممکن است ۶۰ سال سن داشته باشد و در مرتبه استادی به دانشگاه منتقل شود، این فرد با وجود این سن، می‌تواند ۱۰ سال دیگر هم در دانشگاه ادامه فعالیت بدهد.


نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در این باره توضیح داد: روند جذب هیئت‌علمی در پنج سال اخیر در دانشگاه نشان می‌دهد که جذب در دانشگاه تهران روند کاملاً روشنی دارد، به این صورت که هر تقاضایی به شکل متمرکز از طریق سامانه جذب به دانشگاه ارائه می‌شود. دانشگاه تهران نیز مصوب کرده که تمام این تقاضاها مورد بررسی و بعد در کارگروه جذب دانشگاه قرار گیرد. سالانه تعداد ۷۰ تا ۸۰ نفر را در اعضای هیئت‌علمی می‌پذیریم به همین دلیل رقابت بسیار زیادی وجود دارد و در این فضای رقابتی افرادی می‌توانند وارد دانشگاه تهران شوند که نسبت به دیگر رقبای خود رزومه و عملکرد بهتری داشته باشند.


البته این روند مورد انتقاد محمدرضا رضوان طلب رئیس مرکز جذب وزارت علوم است. وی پیش از این در این رابطه به آنا گفته بود: متأسفانه دانشگاه تهران گردش کار پرونده‌های متقاضیان را خارج از سامانه جامع جذب اعضای هیئت‌علمی انجام می‌دهد و لذا مرکز جذب هیئت‌علمی از دسترسی به اطلاعات پرونده‌های دانشگاه تهران برخلاف سایر دانشگاه‌ها بازمانده است.


در این میان نکته دیگری مطرح است که توجه به آن خالی از لطف نیست. البته شاید نفس به‌کارگیری مسئولان بازنشسته یا حتی استادان بازنشسته مشکلی نداشته باشد ولی شرایط کنونی کشور طوری است که باید اساتید جوان در دانشگاه روی کار باشند تا ضمن استفاده از تجربیات گذشتگان و بازنشسته‌ها بتوانند به بهترین نحو شرایط علمی دانشگاه را به پیش ببرند.


استادان یا مسئولانی که عمر کاری‌شان به پایان رسیده قطعاً از حقوق و مزایای کافی برخوردارند و نیازی به استخدام در دانشگاه ندارند و می‌توانند تجربیات گران‌بهای خود را حتی رایگان در اختیار آینده‌سازان کشور قرار دهند. اگر هم این امکان وجود ندارد، دانشگاه‌ها می‌توانند به‌گونه‌ای دیگر زحمات استادان بازنشسته را جبران کنند. با این همه باید منتظر ماند و دید در شرایطی که کشور به نیروی تازه‌نفس احتیاج دارد؛ تا چه زمانی استخدام پیرمردها به عنوان هیئت علمی در دانشگاه ادامه خواهد یافت؟


انتهای پیام/4107/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
حسین کازرونی
16:05 - 1398/06/04
کاش یه آیینه برمیداشتید و به خودتان نگاه میکردید.در واحد کازرون اساتید جوان را به عناوین مختلف اخراج و قطع قرارداد میکنند بجاش از پیرمردان بازنشستهدانشگاه دولتی استفاده میکنند مثل اساتید علوم تشریح پزشکی
ناشناس
18:50 - 1398/06/03
همه چی برای مسولین شغلهای خوب .حقوق خوب . مسکن خوب . بابا یه پیاده شید با مردم باشید پس مردم چی
یاسین
16:16 - 1398/06/03
سلام

هیات جذب محترم باید به این پرسش پاسخ دهند که اگر آقای دکتر ظریف، وزیر امور خارجه دولت کنونی نبودند نیز این انتقال، آن نیز در سن بازنشستگی ایشان و آن نیز با این همه مشغله اجرایی، انجام می‌شد یا خیر؟ پاسخ تا اندازه‌ای روشن است.

آقای دکتر ظریف باید به این پرسش پاسخ دهند که چرا در دوره‌ای که به سمت وزارت رسیدند این انتقال انجام می‌شود؟ آیا این امر استفاده از قدرت در راستای منافع شخصی یا همان فساد اداری نیست؟ آیا ایشان به فکر خدمت و ملت و تحریم‌برداری هستند یا طرح انتقال؟ مگر دانشکده وزارت امور خارجه جایگاه بدی برای ایشان بوده است که قصد انتقال دارند؟ چطور فردی که از نظر علمی، تا همین دیروز استادیار بود، به یک باره شایستگی انتقال به بهترین دانشگاه کشور را پیدا می‌کند؟ مستحضرید که برای فردی در سن و تجربه و سابقه آموزشی ایشان، داشتن مرتبه استادیاری یعنی عدم شایستگی علمی برای انتقال به دانشگاه تهران!

این پروژه، نه علمی بلکه کاملاً سیاسی است و امیدوارم لغو شود و یا دولت بعدی به محض شروع به کار، ایشان را به مخل خدمت پیشین بازگرداند.


نکته: قطعا آقای دکتر ظریف دیپلمات توانمند و ممتازی هستند ولی کارنامه استادی جالب توجّهی ندارند و در این سن شایسته حضور در این دانشگاه نیستند. اگر هم هدف استفاده از دانش و سواد سیاسی و دیپلماتیکی ایشان است، این امر از طریق سازوکار استاد مدعو قابل‌حل است و نیازی به روابط پوشیده و فساد اداری نیست.

به امید حفظ اعتبار دانشگاه تهران و علم‌گرایی این نهاد مقدّس
جهان
15:27 - 1398/06/03
استفاده از تجربه افراد در امور علمی خیلی خوب است چون علم افراد بروز و با تجربه برای تدریس به دانشجویان مفید است ولی سوال اینجاست چرا افراد بازنشسته سپاه در دانشگاه آزاد جذب می شوند بخصوص در حراست ها. یعنی بین این همه کارمند و استاد در دانشگاه، افراد صلاحیت دار پیدا نمی شود که باید حتماً از نهادهای نظامی نیروی انسانی به دانشگاه تزریق شود؟
محمد . ر
14:22 - 1398/06/03
دکتر محمد جواد ظریف مغز متفکر روابط بین الملل و سیاست خارجی ، کسی که هنری کیسینجر در شأن و مقام پُر اعتبار او در صفحه اول کتاب تقدیمی به دکتر ظریف نوشته : تقدیم به دشمن قابل احترام و دیگر هیچ ........
علی عزتی
10:17 - 1398/06/03
سلام تشکر از گزارش شما خیلی خوب است ای کاش در رابطه با یک عده ای که هم هیات علمی و هم کارمند اخیر وارد دانشگاه ازاد شدند این درحالی است که دانشگاه ازاد نیروی مازاد دارد و این چه معنی دارد ؟؟؟؟