صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
نظامی در گفتگو با آنا:

تنها راه حل کنترل حیوانات ولگرد، سپردن مدیریت آن‌ها به سازمان دامپزشکی است

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست گفت: راه‌حل مشکل حیوانات بدون صاحب و ولگرد در شهرها سپردن مدیریت آن به دامپزشکی است تا بتواند به‌‌درستی و اصولی آن را ساماندهی کند.
کد خبر : 411849

باقر نظامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به علاقه برخی افراد به نگهداری از حیوانات خانگی اظهار کرد: بسیاری از حیوانات خانگی همچون سگ و گربه که بعضاً در خانه‌ها نگهداری می‌شوند خودشان بیمار نیستند ولی ناقل بیماری هستند.


وی ادامه داد: در میان حیواناتی که به‌عنوان حیوان خانگی از آن نگهداری می‌شوند، سنجاب بیماری‌های مشترک زیادی با انسان دارد و از آنجا که ناقل بیماری است، خودش مریض نمی‌شود ولی انسان را بیمار می‌کند.


عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست افزود: علاوه بر بیماری، این حیوانات حتی می‌توانند برای صاحبانشان نیز مشکل روانی ایجاد کند.


این کارشناس حوزه حیات وحش با طرح سؤالی مبنی بر این‌که آیا کودکی که در خانه در کنار یک سنجاب، سگ و یا گربه باشد مانند یک فرد معمولی بزرگ می‌شود، گفت: قطعاً این‌گونه نخواهد بود و خیلی اوقات اگر کودک بخواهد بین والدین و یا برادر و خواهرش و حیوان خانگی خود یکی را انتخاب کند، احتمال انتخاب حیوان از سوی کودک بیشتر است.


نظامی همچنین در ارتباط با نگاه احساسی مردم به حیوانات بی‌خانمان نیز اظهار کرد: زمانی‌که مردم به‌صورت کنترل نشده به حیوانات غذا می‌دهند باعث زیاد شدن آنها می‌شوند، به‌عنوان مثال در پارک پردیسان که سازمان حفاظت محیط زیست در آن واقع شده است حیواناتی همچون روباه و خرگوش وجود دارد که با رفتار احساسی مردم در غذا دادن کنترل‌نشده به سگ‌های ولگرد جمعیت آنها را با تهدید مواجه می‌کنند.


وی تصریح کرد: غذا دادن مدیریت نشده مردم به سگ‌های بدون صاحب باعث افزایش آنها در این منطقه شده به‌طوری‌که براساس برآوردی که صورت گرفته تعداد سگ‌های ولگرد در آنجا به بیش از 100 قلاده رسیده که به‌راحتی می‌توانند گونه‌های دیگر همچون روباه و خرگوش را از بین ببرند.


این عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست راه‌حل اساسی برای حل مشکل حیوانات بدون صاحب و ولگرد در شهرها را سپردن مدیریت و کنترل آن‌ها به دامپزشکی دانست تا براساس آن بتواند به‌طور اصولی و صحیح آن را ساماندهی کند.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر