صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام کهساری در گفتگو با آنا:

دانشگاه در تبیین ولایت پیشقدم باشد/ مدیریت جهادی در سیل اخیر مصداق ولایت‌پذیری دانشگاه آزاد است

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان گفت: دانشگاه در تبیین مسئله امامت و ولایت باید پیشقدم باشد، زیرا دانشگاه است که باید اهمیت امامت و جایگاه ولایت را برای جامعه تبیین کند.
کد خبر : 411302

حجت‌الاسلام رضا کهساری در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم به دانشگاهیان اظهار کرد: موضوع غدیر از موضوعات مهم اعتقادی ماست و دلیل اهمیت واقعه غدیر، کیفیت ابلاغ موضوع امامت به مردم توسط پیامبر اکرم(ص) است.


وی افزود: قرآن کریم می‌فرماید که باید امر الهی را به مردم ابلاغ کنیم، این نشان می‌دهد که امامت یک منصب انتصابی است و چون انتصاب الهی است، پس بیانگر اهمیت این جایگاه است. نکته دیگر اینکه خداوند در حقیقت پیامبر اکرم(ص) را به‌نوعی هشدار می‌‌دهد که اگر این مهم را انجام ندهی، رسالت الهی را انجام نداده‌ای. این بیانگر این است که موضوع امامت و غدیر برابر با کل رسالت پیامبر اکرم(ص) است.


امامت مسئولیت اجرایی احکام و قوانین دینی را بر عهده دارد


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سمنان ادامه داد: با آنکه پیامبر اکرم(ص) 23 سال تلاش‌های فراوان و مهاجرت و جنگ کردند و حتی تحریم اقتصادی شدند؛ اما قرآن کریم می‌فرماید اگر یک مسئله را ابلاغ نکنی، رسالت الهی را انجام نداده‌ای و آن مسئله، غدیر است. این نشانه اهمیت غدیر و امامت است و دلیل اهمیت آن هم این است که امامت مسئولیت اجرایی احکام و قوانین دینی را برعهده دارد؛ بنابراین قوانین تا اجرایی نشود، فایده‌ای ندارد.


کهساری عنوان کرد: حتی اگر بهترین قانون هم باشد، وقتی نوشته شود؛ ولی به مرحله اجرا بین جوامع نرسد، فایده‌ای ندارد. امامت قوانین الهی را از لابه‌لای آیات الهی و کتاب الهی بیرون می‌کشد و در جامعه آنها را منتقل می‌کند و به همین دلیل اهمیت غدیر در این است که هم نیاز به انتخاب دارد و هم اینکه امامت استمرار محتوای رسالت است و در حقیقت محتوای رسالت را اجرا می‌کند.


دشمنان اسلام در روز غدیر ناامید شدند


وی بیان کرد: به همین دلیل در روز غدیر دشمنان اسلام ناامید شدند؛ چراکه امامت سدّی مقابل دشمنان است؛ بنابراین مسئله امامت و ولایت از امور جدی و ضروری دین است و امری اجتماعی است که حکومت اسلامی از جمله این مسائل است و باید در همه شریان‌های جامعه جریان پیدا کند و همه چه دانشگاهیان و چه عامه مردم باید به مسئله ولایت و ادامه آن یعنی حکومت اسلامی حساس باشند و احساس مسئولیت کنند.


دانشگاه در تبیین مسئله امامت و ولایت پیشقدم باشد


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سمنان خاطرنشان کرد: از طرفی چون دانشگاه مرکز تولید فکر و اندیشه است و باید به جامعه الگو ارائه کند، طبیعتاً وظیفه بزرگ‌تری دارد. دانشگاه در تبیین مسئله امامت و ولایت باید پیشقدم باشد، یعنی دانشگاه است که باید اهمیت امامت و جایگاه ولایت را برای جامعه تبیین کند و نکته بعدی در ولایت‌پذیری است. قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) خطاب می‌کند که ای پیامبر تو نباید اول کسی باشی که احکام الهی را انکار می‌کنی، یعنی وقتی احکام را آوردی، خودت هم باید ولایت را بپذیری.


کهساری تصریح کرد: اگر دانشگاه ولایت را تبیین می‌کند، خود دانشگاهیان باید ولایت‌پذیر باشند، ولایت‌پذیر یعنی اینکه اوامر ولایتی و حکومتی که صادر می‌شود و در راستای ولایت است، دانشگاه باید در اجرای آنها پیشقدم باشد، در جامعه اسلامی ولایت استمرار همان امامت است. حکومت اسلامی که به‌عنوان جمهوری اسلامی تشکیل شده است، در حقیقت استمرار همان ولایت هم پیامبر و هم اهل بیت(ع) است که امام راحل نیز تأکید بسیار زیادی بر آن داشتند.


دانشگاه باید در جامعه تأثیرگذار باشد، نه اینکه تأثیرپذیر باشد


وی اظهار کرد: پیشگامی دانشگاه‌ها در ولایت‌پذیری نوعی ارائه الگو به جامعه است، یعنی دانشگاه باید در جامعه تأثیرگذار بگذارد، نه اینکه تأثیرپذیر باشد و این الگوبخشی دانشگاه به جامعه در استحکام بین امت و امام می‌تواند نقش بسیار بزرگی را ایفا کند.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سمنان ادامه داد: از جمله وظایف دیگری که دانشگاه‌ها می‌توانند داشته باشند و از نشانه‌های ولایت‌پذیری است، این است که حرکت دانشگاه‌ها در این راستا همیشه بر اساس رفع نیازهای موجود جامعه باشد، از جمله نیازهای جامعه‌ای که امامت و ولایت امروز بر آن تأکید دارند، بحث تولید علم و نرم‌افزار و نیز جهاد علمی است و هم‌چنین مدیریت جهادی که دانشگاه آزاد اسلامی در قضیه سیل اخیر این مدیریت را به‌خوبی نشان داد و بر اساس نیاز جامعه حرکت کرد.


6 وظیفه دانشگاه در ارتباط با غدیر و ولایت


کهساری گفت: بنابراین اگر بخواهیم غدیر را در جامعه زنده نگه داریم، نباید کاری تشریفاتی باشد و باید در همه بخش‌های جامعه گسترش پیدا کند و از عمق جان همه به این مسئله بپردازند؛ اگر به‌طور خلاصه بخواهم بگویم، دانشگاه می‌تواند 6 کار را در رابطه با ولایت داشته باشد، اقدام نخست، تبیین مسئله امامت و ولایت است که گاهی بعضی مسائلی که در رابطه با امامت و ولایت است با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و پرسش و پاسخ آن را تبیین کنند.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سمنان افزود: دوم ولایت‌پذیری در حیطه عمل است که دانشگاه باید در این زمینه پیشقدم باشد. سوم مشارکت در جهاد علمی و خودکفایی فناوری است که از جمله چیزهایی است که می‌تواند کشور را سربلند نگه دارد. چهارم مشارکت در مدیریت‌های جهادی است.


وی عنوان کرد: اقدام پنجم پیشگام‌بودن دانشگاه در ارائه فرهنگ دینی است، چون امام وقتی که می‌آید طبیعتاً آنچه را که پیامبر اکرم(ص) آورده است، می‌خواهد در جامعه ارائه و پیاده کند و دانشگاه بهترین جایی است که می‌تواند این کار را انجام دهد و اقدام ششم نیز تربیت نیروی انقلابی با ظرفیت بالاست که قدرت دفاع مقابل هجمه‌ها در حوزه‌های مختلف را داشته باشند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر