صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۰ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۸
وزیر بهداشت تاکید کرد؛

لزوم ارتقای اقتصاد طب عمومی/ «پزشک خانواده» نباید بر پزشکان متخصص تکیه کند

وزیر بهداشت با بیان این‌که پزشک خانواده دروازه‌بان نظام سلامت گفت: پزشکی خانواده تا 30 سال آینده نیز با تکیه بر پزشکان متخصص محقق نخواهد شد.
کد خبر : 410587

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سعید نمکی با تأکید بر ضرورت تغییر دیدگاه نسبت به پزشکی عمومی، اظهار کرد: تخصص‌گرایی و فوق تخصص‌گرایی، هزینه‌های نظام سلامت را افزایش می‌دهد بنابراین باید این رویکرد را تغییر داده و از قابلیت‌های طب عمومی و پزشکان عمومی در نظام ارائه خدمت نهایت بهره را ببریم. 


وی ادامه داد: این دیدگاه باید در نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و نظام ارائه خدمت ما نهادینه شود و هر وزیر بهداشت خردمندی با درنظر گرفتن خدمات تأثیرگذار و کم نظیر پزشکان عمومی در نظام سلامت، باید از این ظرفیت در خدمت‌رسانی به مردم بهره گیرد ولی متأسفانه در طی دو سه دهه اخیر، نظام سلامت روی بزرگترین سرمایه خود، یعنی پزشکان عمومی، حساب باز نکرده است. 


وزیر بهداشت افزود: باید مدیریت نظام سلامت را به سمت پزشکان عمومی سوق دهیم، البته پزشک عمومی آموزش دیده‌ای که بسیاری از آموزش‌ها را در قالب دوره‌های بازآموزی کوتاه مدت مفید و مؤثر دریافت کرده باشد. 


نمکی با بیان این‌که پزشک خانواده با تکیه بر پزشکان متخصص تا 30 سال آینده نیز به نتیجه نرسیده و مستقر نخواهد شد، عنوان کرد: در نقاط مختلف کشور به حضور پزشکان عمومی نیاز داریم تا بتوانیم پزشکی خانواده را به‌طور شایسته اجرا و نهادینه کنیم، پزشک خانواده دروازه‌بان نظام سلامت محسوب می شود.


وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گفت: به دلیل این‌که جایگاه پزشکان عمومی در نظام ارائه خدمت، به‌طور شایسته به رسمیت شناخته نشده، ممکن است برخی از آنها رفتارهای نامتعارف شغلی از خود بروز دهند، اما چنانچه جایگاه واقعی پزشکان عمومی بازگردد، بسیاری از این آسیب ها ترمیم خواهد شد. 


وزیر بهداشت با تأکید بر ضرورت ارتقای اقتصاد طب عمومی، بیان کرد: ارتقای اقتصاد طب عمومی با استفاده از روش‌هایی همچون استفاده از ظرفیت طبیان عمومی در رده‌های مدیریتی نظام سلامت و احصای فرصت‌های واگذاری و برون‌سپاری خدمات،  میسر می شود. 


نمکی همچنین در ارتباط با لزوم اجتماعی شدن سلامت نیز، گفت: برای تحقق اجتماعی شدن سلامت، باید وارد خانه‌ها شده و سفیران سلامت و سلامتیاران خانواده را در اقصی نقاط کشور تربیت کنیم و در تلاش باشیم که شعار "هر خانه یک پایگاه سلامت" نیز تحقق پیدا کند که در این راستا می‌توان از ظرفیت کم‌نظیر پزشکان عمومی برای مدیریت، آموزش و پشتیبانی سفیران و سلامتیاران بهره برد.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر