صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
استاد دانشگاه دافوس ارتش در گفتگو با آنا:

حضور ناوهای نظامی بیگانه ترافیک دریایی تنگه هرمز را تشدید می‌کند/ خطرات زیست‌محیطی بیشتر در کمین خلیج فارس

استاد دانشگاه دافوس ارتش گفت: حضور ناوهای نظامی بیگانه در خلیج فارس و تنگه هرمز ترافیک دریایی را تشدید می‌کند و به تبع آن احتمال برخورد میان کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها وجود دارد.
کد خبر : 410259

عباسعلی منصوری‌آرانی استاد دانشگاه دافوس ارتش در گفتگو با خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه تأمین امنیت ژئوپلیتیک خلیج‌فارس باید توسط کشورهای پیرامونی تأمین شود، اظهار کرد: تاریخ نشان داده هرگونه حضور نیروهای خارجی در این منطقه همواره تنش‌زا بوده است؛ لذا ورود هر مجموعه‌ای خارج از این منطقه قطعاً تنش‌آفرین خواهد بود.


وی با بیان اینکه خلیج‌فارس ظرفیت حضور عناصر خارجی را ندارد، ادامه داد: در سال‌هایی که عدم حضور نیروهای خارجی را در خلیج‌فارس شاهد بودیم، هرگز مسائلی مانند تنش و درگیری به وجود نیامد.


استاد دانشگاه دافوس ارتش با اشاره به وسعت محدود خلیج‌فارس و تنگه هرمز گفت: جمهوری اسلامی ایران بیشترین ساحل را از این وسعت محدود در اختیار دارد و از همین رو کشورمان از آمادگی بالایی در تأمین امنیت خلیج‌فارس برخوردار است.


منصوری‌آرانی با بیان اینکه از طریق سازمان‌هایی مانند سازمان کنفرانس اسلامی می‌شود امنیت خلیج‌فارس را تأمین کرد، افزود: اینکه کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس فکر کنند با حضور ناوهای آمریکایی و انگلیسی امنیتشان تأمین می‌شود، سخت در اشتباه هستند؛ زیرا این حضور، حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی این کشورها را تحت‌الشعاع قرار داده و امنیت سرمایه‌گذاری و آرامش فکری و سیاسی آن‌ها را مختل می‌کند.


وی با بیان این مطلب که حضور ناوهای خارجی به اسم ائتلاف دریایی برای تأمین امنیت کشتی‌ها یک اشتباه استراتژیک به حساب می‌آید، افزود: وسعت جغرافیایی خلیج‌فارس و تنگه هرمز بسیار محدود است و در این وسعت جغرافیایی اندک، تردد بسیار نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری را شاهد هستیم و بیش از این خلیج‌فارس و تنگه هرمز ظرفیت جغرافیایی این را ندارد تا ناوهای نظامی خارجی را در خود جای دهد؛ زیرا این منطقه یک خلیج است نه اقیانوس.


این کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی در ادامه یادآور شد: از طرف دیگر حضور ناوهای نظامی کشورهای بیگانه در این محدوده موجب تشدید ترافیک دریایی می‌شود و به‌تبع آن احتمال تصادم و برخورد میان ناوها و کشتی‌های تجاری و نفت‌کش‌ها افزایش می‌یابد.


منصوری‌آرانی در همین رابطه افزود: اگر ترافیک دریایی به‌خاطر حضور بیش‌ازحد ناوهای نظامی تشدید شود، احتمال برخورد نفت‌کش‌ها تقویت خواهد شد و به دنبال آن انتظار معضلاتی مانند آلودگی‌های زیست‌محیطی را باید داشت.


استاد دانشگاه دافوس ارتش در پایان به یکی دیگر از پیامدهای امنیتی حضور ناوهای نظامی بیگانه در خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: ترافیک دریایی وقتی سنگین شود احتمال اینکه رادارهای مراقبتی مرتکب اشتباه شوند، وجود دارد و از سوی دیگر چون کشتی‌ها از قدرت مانور پایین‌تر و به‌اصطلاح لایی کشیدن محدود برخوردارند، احتمالش هست که با یکدیگر برخورد کنند؛ بنابراین تشدید حضور نظامی ناوهای خارجی نه‌تنها امنیت نظامی را تأمین نمی‌کند بلکه ابعاد سایر امنیت را به خطر می‌اندازد.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر