چرا آمریکا وارد جنگ با ایران نمیشود؟ / طرح شکست خورده خاورمیانه بزرگ 7 تریلیون دلار هزینه داشت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سیدهادی سیدافقهی، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی و خاورمیانه و کاردار سابق ایران در لبنان، روز گذشته در نهمین طرح ضیافت رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد به تشریح وضعیت منطقه و بررسی امکان جنگ نظامی در صورت عدم مذاکره با آمریکا پرداخت و گفت: راهبرد آمریکا در سه سطحِ کل جهان، غرب آسیا و ابران قابلبررسی است؛ آمریکا در سطح جهانی نهتنها با ما بلکه با همه درگیر است و علیه همه معاهدات، توافقها و قوانین جهانی اعلام جنگ کرده است.
وی افزود: آمریکا ابتدا به بهانه صدور قطعنامه یونسکو علیه رژیم صهیونیستی از یونسکو خارج شد و پیمان تجارت سلاح، معاهده منع گسترش موشکهای میان برد هستهای، پیماننامه حقوق بشر و ... از دیگر تعهدات بینالمللی است که آمریکا با توجیهات مختلف از آنها خارجشده است.
راهبردهای آمریکا در خاورمیانه
سیدافقهی ادامه داد: در سطح غرب آسیا، هدفگذاری آمریکا برای تحقق خاورمیانه بزرگ بود که خط مقاومت و در رأس آنها، ایران اجازه تحقق این هدف را نداده است. تجزیه کشورهای منطقه بر اساس دین، مذهب، نژاد و قومیت، حفظ و استمرار حیات و اقتدار رژیم صهیونیستی، گسترش هژمون آمریکا در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، تسلط آمریکا بر ذخایر و منابع انرژی منطقه و سرکوب خیزشهای اسلامی به رهبری جمهوری اسلامی ایران از مواردی است که ذیل هدف خاورمیانه بزرگ دنبال میشود.
کارشناس ارشد مسائل منطقهای گفت: شکست طرح خاورمیانه بزرگ در حالی است که ۷تریلیون دلار هزینه در برداشته و طراحان جنگ روانی و نظامی و متفکران قدرتمند آن را برنامهریزی کرده بودند. ازنظر نظامی نیز آمریکا در اطراف کشور ما ۴۸ پایگاه نظامی دارد و مدام به کشورهای منطقه قراردادهای نظامی تحمیل میکند. در بعد سیاسی یک منظومه سیاسی تحت عنوان کشورهای همافزا با خود دارد که برخی کاملاً گوشبهفرمان هستند، برخی صرفاً رابطه دادوستد دارند و برخی دیگر رابطهای حداقلی دارند. این منظومه از جنبه جنگ نرم اهمیت دارد.
وی درباره منظومه دینی رسانهای آمریکا در منطقه اظهار کرد: عربستان بهعنوان بزرگترین ابزار آمریکا در منطقه، ۷۲ شبکه ماهوارهای دینی دارد که هم حضور و جنایتهای آمریکا را توجیه میکنند و هم دعوت به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دارند. در منظومه اقتصادی، دو سوم پول فروش نفت کشورهای عضو اپک در بانکهای اروپا میماند.
سیدافقهی درباره راهبرد آمریکا نسبت به ایران نیز تصریح کرد: در آمریکا سه مرکز رسماً و هدفمند علیه ایران فعالیت میکنند؛ کاخ سفید، کنگره و اتاقهای اندیشهورزی در کنار لابیها بهعنوان بسترساز اجرای طرحهای آمریکا در منطقه مانند ایپاک، منافقین و اعراب.
وی، پاره کردن برجام، جنگ نظامی، روانی، جنگ مذاکره و اقتصادی، تشدید تحریمها، تروریست خواندن سپاه پاسداران، نفوذ و تخریب در داخل ایران از طریق جاسوسان، تجاوز پهباد غولپیکر آرکیو به حریم هوایی ایران و تحمیل ۱۲شرط برای بازگشت به میز مذاکره را از اقدامات ترامپ علیه ایران برشمرد و گفت: گزارش کامل از ابعاد نظامی هستهای، بازبینی بازرسان از همه سایتها حتی نظامی، تعطیلی برنامه موشکهای بالستیک، آزادی جاسوسان آمریکایی بدون قید و شرط، توقف حمایت از حزبالله لبنان، حماس و...، احترام به حاکمیت عراق و اجازه خلع سلاح حشدالشعبی، خروج نیروهای ایرانی از سوریه، انحلال نیروی قدس، عدم تهدید کشورهای همسایه و عدمحمایت از طالبان در افغانستان از شروط آمریکا برای توافق هستهای جدید است.
هزینه سازش سنگینتر از مقاومت است
مؤلف و پژوهشگر حوزه غرب آسیا با اشاره به جنگ پنهان قطر و عربستان بهعنوان دو یار همراه آمریکا در منطقه که کمتر رسانهای شده است، درباره شبهه حضور نظامی ایران در یمن تأکید کرد: یمن روی پای خود میجنگد و ما فقط ازلحاظ فناوری حمایت میکنیم؛ اگر ما حضور نظامی در یمن داشتیم تاکنون بارها ریاض را گرفته بودیم.
وی با اشاره به قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰میلیارد دلاری آمریکا با عربستان و هزینههای سنگینی که باوجود سازش با آمریکا میپردازد، یادآور شد: امسال برای سال دوم عربستان دچار کسر بودجه است (هر یک پرواز علیه یمن، فقط ۱۴هزار دلار هزینه خلبان دارد) لذا با سازش هم سرمایه و هم آبرویش را ازدستداده؛ ازاینرو است که رهبر معظم انقلاب میفرمایند هزینه سازش بهمراتب سنگینتر از مقاومت است.
سیدافقهی با اشاره به برگزاری دو کنفرانس بینالمللی مهم علیه ایران طی چندماه اخیر گفت: در هر دو کنفرانس، آمریکا برای اقدام علیه ایران تنها مانده و حتی اروپاییها هم با او همراهی نکردند که نشان میدهد آمریکا دیگر ابرقدرت و فعال مایشاء نیست و این است که رهبر معظم انقلاب میفرمایند دوران، دوران افول قدرت آمریکاست.
پیشفرضهای مواجهه با آمریکا چیست؟
جنگ نظامی: وی در تبیین پیشفرضهای مواجهه با آمریکا تصریح کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب میفرمایند «جنگی رخ نخواهد داد، ما مذاکره نمیکنیم»، برای این است که جنگ سه حالت دارد؛ یا جنگ نظامی است که حضور میلیونها سرباز به ایران آورده و نظام را عوض میکند که این پیشفرض باوجود مشکلات داخلی آمریکا غیرممکن است؛ وضع اقتصادی آمریکا و انتخابات پیش رو اجازه ریسک جنگ را نمیدهد؛ وضعیت به حدی بحرانی است که کنگره آمریکا حق اعلام جنگ را از ترامپ گرفته است. حتی اگر حمله نظامی صورت بگیرد تضمینی برای موفق بودنش نیست، چنانکه خود فرماندهان نظامی آمریکا در منطقه برایش پیام فرستادهاند که هر جنگی با ایران به ضرر ماست.
جنگ غیرحضوری: سیدافقهی، تخریب زیرساختها با استفاده از موشک را دیگر پیشفرض مواجهه ایران و آمریکا دانست و گفت: دورتادور ایران پر از سیلوهای زیرزمینی موشکِ نقطه زن است که آماده شلیک هستند. از سوی دیگر در صورت حمله آمریکا، ایران در مقابله با او تنها نیست و لبنان و سایر کشورهای مقاومت نیز در کنار ایران خواهند بود.
جنگ نیابتی و مذاکره: کارشناس ارشد مسائل منطقهای با بیان اینکه جنگ نیابتی از سوی آمریکا نیز منتفی است، افزود: پیشفرض بعدی، مذاکره است که از یکسو میگویند بدون پیششرط، مذاکره میکنیم، از سوی دیگر رسماً ۱۲شرط اعلام میکنند. همچنین باید توجه داشت که برجام جدید بهمنظور تضمین امنیت رژیم صهیونیستی، شامل محدودیتهای نظامی است که ایران زیر بار نخواهد رفت. حتی اگر ۱۲ شرط را پذیرفته و برجام جدید را هم امضا کنیم، چه تضمینی وجود دارد که دوباره پاره نکنند یا رئیسجمهور بعدی آمریکا بدان متعهد باشد؟
مقاومت تنها راه است: وی با تأکید بر اینکه تنها گزینه برای ایران نسبت به آمریکا، مقاومت است و مقاومت تنها یک بعدش نظامی است، خاطرنشان کرد: برآورد توان ایران، نفوذ استراتژیک ایران در جغرافیای مقاومت، همکاری ایران و کشورهای عضو و غیر عضو برجام از راهبردهای ایران در مقابل آمریکا است.
سیدافقهی با اشاره به علم و مهارت رهبر معظم انقلاب در جنگ پسامدرن و شناخت شیوههای جنگی دشمن، ادامه داد: مذاکره در شرایط کنونی صرفاً یک ابزار برای تحریک احساسات عوام و تغییرات محاسباتی آنهاست، چراکه ما در سطح منطقه از تهران تا صنعا یک جبهه متحد هستیم، در سطح بینالملل نیز چین، روسیه، عراق، ترکیه، هند و پاکستان همه با تحریم خرید نفت ایران مخالف هستند.
مردم ایران انتقاد دارند ولی دین و کشورشان را میخواهند
وی افزود: درست است که در داخل با مسائلی همچون گرانی و تورم (نهایتاً ۳۵درصد گرانی ناشی از تحریمهاست)، مفسدین اقتصادی، مافیا، مدیریت نادرست و بعضاً مسائل زیرساختی مواجه هستیم، اما باید توجه داشت که اولاً ضربه تحریمها را تا حدودی گرفتهایم. دوما وقتی در شرایط تحریم اینقدر پیشرفت داشتهایم در شرایط آزادی چگونه خواهیم بود.
تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مردم ایران انتقاد دارند ولی دین و کشورشان را میخواهند، یادآور شد: حضور ما در سوریه یک جنگ راهبردی جدی است، چراکه آمریکا درصدد گسست محور مقاومت است. لذا نباید این حضور در عراق، لبنان، یمن و سوریه و... را به مسائل داخلی ربط بدهیم.
آمریکا سیطره سابق خود را ازدستداده است
سیدافقهی درباره پیامدهای خروجهای پیاپی و تنش با چین و اروپا در آینده سیاسی آمریکا، گفت: خروج آمریکا از سازمانهای حقوقی قانونی بینالمللی هم ازنظر حیثیتی و هم قانونی آسیبهایی دارد و در ظاهر اینطور به نظر میرسد که امنیت جهان را به خطر میاندازد، اما باید توجه داشت که قدرت در دنیا دارد بلوک بلوک میشود و آمریکا سیطره سابق خود را ازدستداده است.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/