منظور رئیسجمهور درباره محدودیت اختیاراتش شفاف نیست
شهابالدین بیمقدار در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اظهارات روحانی مبنی بر حدود اختیارات رئیسجمهور اظهار کرد: رئیسجمهور بهصورت شفاف منظور خود درباره محدودیت اختیاراتش را بیان کند، بهشخصه معتقدم رئیسجمهور اختیار کافی دارد، ولی در کنار آن محدودیت هم دارد به این معنی که رئیس دولت در همه کارها صاحبنظر نیست.
وی با تأکید بر اینکه اعتقاد ندارم رئیسجمهور تمام اختیارات را داشته باشد، تصریح کرد: چیزی که مسلم است مسائل اینچنینی باید در درون سیستم حلشده و به تریبونهای رسمی کشیده نشود.
نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی گفت: اینگونه صحبتها را در شرایط کنونی کشور صحیح نمیدانم و نباید به آن پرداخته شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف دشمن طرح اختلاف در درون نظام است، خاطرنشان کرد: مهمترین کاری که آمریکا در تحریمها پیگیری میکند اختلافافکنی میان مسئولان، قومیتها، احزاب و ایجاد فاصله میان مردم و رهبری است.
بیمقدار افزود: فشار اقتصادی تمام هدفش همین است که مردم را به جان یکدیگر بیندازد و مقابل مسئولان قرار دهد، بنابراین هر کلامی که به چنین فضایی دامن بزند، به صلاح نیست.
به گزارش آنا، حسن روحانی دوشنبه ۳۰ خرداد در دیدار با طلاب و حوزویان امروز برای مديريت بهتر شرايط نيازمند تمركز قدرت و تصميمگيری هستيم؛ در دوران جنگ تحميلی نيز در مقطعی كه با مشكل مواجه شديم، شورای عالی پشتيبانی جنگ ايجاد شد و همه اختيارات در دست اين شورا بود و حتی مجلس و قوه قضائيه نيز در تصميمگيری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرايط جنگ اقتصادی قرار داريم؛ همانگونه كه در جنگ هشتساله اختيارات ويژهای را از امام راحل گرفته و توانستيم جنگ را اداره كنيم و موفقيتهايی به دست آورديم امروز هم به چنين اختياراتی نياز داريم.
این اظهارات در حالی است كه روحانی ۱۵ اسفند ۹۷ در جمع مردم لاهيجان گفته بود: به مقام معظم رهبری پيشنهاد دادم فرماندهی با حضرتعالی و ما و ساير قوا پشت سر شما هستيم؛ حضرت آقا فرمودند فرمانده اين جنگ بايد رئیسجمهور باشد.
همچنین رئیسجمهور سهشنبه ۱۵ مرداد در دیدار با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت امور خارجه اظهار میکند: نظام بر مبنای نظر اکثریت استوار بوده و تمام مقامات مشروعیت خود را از مردم میگیرند و جمهوریت در جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه جمهوریت بوده و شعار نیست و قانون اساسی بهصراحت اعلام کرده که اداره امور مردم و کشور بارأی مردم از طریق انتخابات گوناگون انجام میشود.
روحانی اصل ۶ و ۵۹ قانون اساسی را تضمینکننده استحکام و ماندگاری جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اینکه آمریکا تصور میکند با تحریم و فشار میتواند نظام جمهوری اسلامی ایران را تغییر داده و یا مردم را از نظام رویگردان کرده و عشق به ایران را از دل مردم بزداید تا زمانی که اصل ششم قانون اساسی پابرجاست، این کار امکانپذیر نیست و این اصل تضمینکننده نظام و جمهوری اسلامی برای قرنهای آینده است.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگر اصل ششم قانون اساسی بهدرستی اجرا شود، نظام ماندگار خواهد بود و اگر از این اصل فاصله گرفتیم دیر یا زود با مشکل مواجه خواهیم بود.
روحانی اضافه کرد: اصل ۶ و ۵۹ قانون اساسی ماندگاری جمهوری اسلامی ایران را برای همیشه تضمین میکند؛ یعنی با اجرای این دو اصل و البته همه اصول قانون اساسی که منشور ملی است بههیچعنوان هیچ قدرتی نه آمریکا و نه دیگران، حتی اگر همه پشت سر هم قرار بگیرند، نمیتوانند تغییری در نظام جمهوری اسلامی ایجاد کنند.
انتهای پیام/4034/4129/
انتهای پیام/