صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
گزارش آنا از فعالیت ائتلاف‌های سیاسی؛

جامعه روحانیت مبارز میدان‌دار ائتلاف بزرگ اصولگرایان می‌شود؟

اصولگرایان جلسات متعددی را با جامعه روحانیت مبارز با هدف رسیدن به یک وحدت عملی در آستانه انتخابات برگزار کرده‌اند و در این بین حدس‌ و گمان‌های بسیاری درباره احتمال انتخاب جامعه روحانیت مبارز به عنوان گروه مرجع مطرح شده است.
کد خبر : 409839

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی خبرگزاری آنا، هفت ماه به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده و هر چقدر به این رویداد مهم سیاسی نزدیک می‌شویم، موضوعات مختلف در حوزه ائتلاف و اتحاد احزاب به سوژه داغ سیاسی نزد رسانه‌ها تبدیل می‌شود. این رویه در میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در هر دوره انتخاباتی مرسوم بوده و به وضوح لمس و درک شده است.


چند وقتی است که در میان طیف اصولگرا، زمزمه‌های ائتلاف اصولگرایان با جامعه روحانیت مبارز به گوش می‌رسد و نیز حدس و گمان‌هایی درباره ایفای نقش جامعه روحانیت مبارز همچون چتر حمایتی بر سر احزاب راست مطرح می‌شود.


جامعه روحانیت مبارز یکی از بازیگران مهم در شطرنج سیاسی کشورمان است که در میان اصولگرایان به ایفای نقش پرداخته و طبیعتاً به‌دلیل برخورداری از شخصیت‌های بانفوذ؛ بازیگران و صحنه‌گردانان طیف اصولگرا از اهمیت آن هرگز غفلت نمی‌کنند؛ لذا در این روزها طبیعی است که هر از چندگاهی اخبار جلسات و نشست‌های احزاب راست با این گروه سیاسی به بیرون درز پیدا کند.


اصولگرایان موافق فعالیت ذیل چتر حمایتی جامعه روحانیت مبارز، معتقدند که احزاب اصولگرا با فعالیت ذیل همین چتر توانایی دستیابی به وحدت را دارند تا نتیجه مثبتی در انتخابات پیش‌رو عاید احزاب راست شود.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین ابراهیمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز ضمن تأیید این مطلب که جلسات جامعه روحانیت مبارز با هدف تحکیم وحدت راهبردی میان جناح‌های اصولگرا چندین بار برگزار شده، در رابطه با جایگاه جامعه روحانیت مبارز نزد اصولگرایان به خبرنگار آنا می‌گوید: «جامعه روحانیت مبارز به‌عنوان یک نهاد ریشه‌دار که شخصیت‌هایی مانند شهید بهشتی و شهید مطهری زمانی عضو آن بوده‌اند، داری جایگاه بالا و تاریخی است».



وی خاطرنشان می‌کند: «جامعه روحانیت مبارز می‌تواند نقش مهم و محوری در اتحاد و ائتلاف میان جریان‌های اصولگرایی داشته باشد؛ بنابراین من فکر می‌کنم چنین جلساتی باید تداوم پیدا کند و نیز منطق می‌گوید شرط موفقیت اصولگرایان در اتحاد و انسجام حزبی است؛ لذا جامعه روحانیت مبارز از احزاب اصولگرا درخواست می‌کند پیوندشان را تقویت و استوار سازند.


در آستانه انتخابات مجلس انواع و اقسام واژگان‌های مختلف یعنی از شورای وحدت گرفته تا شاجا به ادبیات سیاسی کشور در حوزه رقابت انتخاباتی راه یافته‌اند. همه این تلاش‌ها برای یک هدف و آن ائتلاف و دوری از تشتت میان اصولگرایان صورت می‌گیرد.


اصولگرایان برای اینکه در انتخابات پیش‌رو بر تصمیم و جلب آرای عمومی تأثیرگذاری مثبت داشته باشند، «مرجع‌سازی» را به عنوان یک پروژه انسجام‌بخش درون طیفی دنبال می‌کنند؛ بنابراین در همین راستا پذیرش مرجعیت جامعه روحانیت مبارز به جدی‌‌ترین گزینه احتمالی اصولگرایان در میان چندین گزینه دیگر تبدیل شده است.



سید کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری آنا با بیان اینکه حدود 30 تا 40 حزب اصولگرا و شخصیت‌هایی مانند محمدحسین موسی‌پور، محمدرضا باهنر، اسدالله بادامچیان و مهدی چمران در جلسات مختلف با جامعه روحانیت مبارز شرکت داشته‌اند، گفت: اصولگرایان به لحاظ جامعه‌شناسی سیاسی جامعه روحانیت مبارز را به عنوان گروه مرجع قرار داده‌اند؛ لذا این حزب مقبول اکثریت اصولگرایان واقع شده است.


از سوی دیگر مهدی وکیلی‌پور دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی از تداوم جلسات وحدت اصولگرایان حول محور جامعه روحانیت مبارز و تنظیم یک مانیفست در این خصوص خبر می‌دهد و می‌گوید: کارگروهی به نمایندگی از احزاب اصولگرا با حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی دبیر اجرایی جامعه روحانیت مبارز در حال تدوین یک مانیفست اولیه برای چگونگی انسجام و وحدت در فعالیت‌های سیاسی است.



گفتنی است؛ هر چقدر به انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک‌تر می‌شویم، چانه‌زنی‌های سیاسی در رابطه با ائتلاف و اتحاد و از این قبیل رویه‌های مرسوم در عرصه سیاسی شدت و جدیت بیشتری پیدا می‌کند و البته هرچند تا زمان آغاز رقابت اصلی و نام‌نویسی کاندیداها زمان قابل توجهی باقی مانده و نمی‌شود از الان درباره ائتلاف اصولگرایان ذیل یک گروه واحد به جمع‌بندی نهایی دست یافت، اما جدیت اصولگرایان در برگزاری جلساتشان با جامعه روحانیت مبارز آن هم با 40 حزب نشان می‌دهد که احتمالاً جامعه روحانیت مبارز به‌عنوان مرجع و محور ائتلاف اصولگرایی انتخاب شود حتی در این مسیر مصطفی پورمحمدی برای تحقق وحدت ذیل جامعه روحانیت مبارز تلاش بسیار می‌کند، اما همچنان باید منتظر ماند و دید که خروجی جلسات اصولگرایان چه خواهد بود و روند ائتلاف میان اصولگرایان به کجا خواهد رسید.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر