صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۰۰ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۸

راهکارهایی برای درمان ریزش مو

ریزش مو یکی از معظلاتی است که بسیاری از افراد جامعه با آن دست پنجه نرم می‌کنند و برای رفع آن راهکارهای متفاوتی پیشنهاد می‌شود.
کد خبر : 409411

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ریزش مو مشکلی شایع در جهان است. در برخی موارد این شرایط ریشه ژنتیکی دارد و کار چندانی نمی توان برای جلوگیری از آن انجام داد، اما در بسیاری موارد دیگر روش های پیشگیرانه مختلفی برای پرهیز از مواجهه با ریزش مو وجود دارند.


ریزش مو می‌تواند مشکلی فراتر از تحت تاثیر قرار گرفتن زیبایی ظاهری انسان باشد. با این وجود، پیش از آغاز هر اقدامی برای درمان ریزش مو باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید.پزشک می تواند شرایط را بررسی کرده و دلیل اصلی بروز ریزش مو را مشخص کند. ریزش مو ممکن است به واسطه یک عدم تعادل هورمونی، بیماری یا کمبود تغذیه ای شکل گرفته باشد.


درمان ریزش مو و افزایش رشد موها با طب سوزنی


بدون در نظر گرفتن دلیل ریزش مو شما می‌توانید اقداماتی را در راستای مقابله با این شرایط انجام دهید. به خاطر داشته باشید که توقف ریزش مو یک شبه رخ نمی دهد. روش های درمان ریزش مو عمدتا بر تقویت پوست سر و ریشه های مو در گذر زمان متمرکز خواهند بود.


بهبود شرایط رژیم غذایی


غذا نقش بسیار مهمی در مراقبت از مو ایفا می کند. زمانی که با ریزش مو مواجه هستید، بهینه سازی مواد مغذی مصرفی اهمیت ویژه ای دارد. مطالعه ای که در سال 2018 منتشر شد، نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از محصولات تازه و خام ممکن است خطر آلوپسی را که نام علمی برای ریزش مو است، کاهش دهد.


نتایج این مطالعه نشان داد شرکت کنندگانی که سه بار در هفته یا به دفعات بیشتر مواد غذاییمانند جعفری، ریحان و سالادهای سبز مصرف می کردند، کنترل بهتری بر ریزش مو شدید داشتند. افزون بر این یک رژیم غذایی خوب برای محافظت از مو باید شامل موارد زیر باشد:


مواد شیمیایی قوی موجود در بیشتر شامپوهای تجاری اغلب موجی خشکی مو شده و شکنندگی آن را به همراه دارند. در واقع برخی شامپوها موجب تغییر PH پوست سر می شوند و محرکی برایمشکلات دیگر مانند خارش و شوره سر هستند.


در عوض انتخاب شامپوهای ملایم، ترجیحا نمونه های خانگی و تهیه شده از مواد طبیعی گزینه بهتری است. استفاده از شامپوهای ملایم به صورت روزانه پوست سر را تمیز و سالم نگه می دارد.


براساس نوع موی خود شامپوی مناسب را انتخاب کنید. بر همین اساس از بروز واکنش های ناخوشایند هنگام استفاده از شامپو پیشگیری می شود.


خشک کردن مو به صورت طبیعی


استفاده روزانه از سشوار می تواند به شکنندگی مو و در نهایت ریزش موی شدید منجر شود. بر همین اساس بهتر است اجازه دهید مو به طور طبیعی خشک شود.


افزون بر این، با استفاده از یک حوله تمیز و نرم می توانید مقداری از رطوبت موی خود را کاهش دهید. این اقدام از بروز مشکلاتی مانند تحریک شدن پوست سر و بروز موخوره پیشگیری می کند.


ماساژ پوست سر


ماساژ به بهبود گردش خون در پوست سر کمک می کند. این کار اکسیژن رسانی به فولیکول های مو را نیز تقویت می کند. اگرچه شواهد علمی در این زمینه محدود هستند، برخی مطالعات کوچک نشان داده اند که این اقدام به نتایج مثبتی ختم می شود.


افزون بر این، شما می توانید با استفاده از برخی روغن های اساسی فواید ماساژ پوست سر را هر چه بیشتر افزایش دهید. از جمله بهترین گزینه ها در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:


-روغن نارگیل


-روغن بادام


-روغن زیتون


پوست سر خود را برای سه تا پنج دقیقه، ترجیحا پیش از خواب ماساژ دهید.


مدیریت استرس


مواجهه مداوم با موقعیت های استرس زا یکی از محرک های ریزش مو محسوب می شود. از این رو شما می توانید اقداماتی را در راستای کنترل استرس مد نظر قرار دهید. برخی تکنیک های مفید در این زمینه شامل موارد زیر می شوند:


-ورزش منظم


-انجام یوگا یا پیلاتس


-مدیتیشن


-تمرینات تنفس عمیق


-رایحه درمانی


-دریافت ماساژ


سخن پایانی


به طور کلی عادات خوب یکی از عوامل کلیدی برای پیشگیری از ریزش مو هستند و می‌توانند نتایج هرگونه درمان موضعی را نیز تقویت کنند. با این وجود تشخیص دلیل زمینه ای ریزش مو می تواند به انتخاب روش درمان مناسب کمک کند. این شرایط ممکن است به واسطه کمبود برخی مواد مغذی یا بیماری های دیگر شکل گرفته باشد و با رسیدگی به آن ها ریزش مو نیز متوقف می‌شود.


منبع:عصر‌ ایران


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

برچسب ها: ریزش مو ژنتیک
ارسال نظر