صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۸

تحلیلگر سیاسی یمن: هدف سفر هیئت امنیتی امارات به تهران چیست؟

یک تحلیلگر سیاسی یمن در گزارشی به بررسی ابعاد سفر هیئت امنیتی امارات به تهران پرداخت و نوشت: اماراتی‌ها خلاف راهبرد گذشته خود، تلاش می‌کنند با برقراری رابطه با ایران، سیاست راه حل سیاسی را در یمن در پیش بگیرند.
کد خبر : 408144

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از روزنامه فرا منطقه‌ای رأی‌الیوم، صلاح السقدی، تحلیلگر سیاسی یمن در گزارشی در زمینه سفر هیئت امنیتی امارات به تهران نوشت: سفر هیئت امنیتی امارات به تهران و هماهنگی‌های امنیتی میان ایران و امارات که روز سه‌شنبه رخ داد، بعد از قطع چند ساله روابط دیپلماتیک میان دو کشور انجام می‌شود که به باور بسیاری از کارشناسان منطقه‌ای می‌تواند اقدام مؤثری در زمینه گرایش کشورهای عربی به ایران به‌شمار رود.


وی افزود: این سفر چند هفته پس از آن انجام می‌شود که امارات تصمیم گرفت نیروهای نظامی خود را از شمال یمن خارج کند و بعد از آن انجام شد که مقامات اماراتی تأکید کردند راهبرد این کشور بر اقدامات سیاسی به جای اقدامات نظامی است. گشایش به وجود آمده در سیاست امارات در قبال ایران بی‌تردید بر روابط متشنج در منطقه خلیج (فارس) تأثیر می‌گذارد و گرایش اماراتی‌ها به ایران می‌تواند فضای روابط میان کشورهای عربی با تهران را که در سایه اتهام‌زنی کشورهای عربی در زمینه استفاده از موشک و زیردریایی‌ها برای هدف قرار دادن کشتی‌های اماراتی در بندر فجیره رخ داد کاهش دهد. 


السقدی تصریح کرد: علاوه بر این، نزدیکی روابط میان ایران و امارات می‌تواند تلاش‌های آمریکا را برای سوق دادن کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) به سوی منافع امنیتی اسرائیل با چالش مواجه کند. اماراتی که این روزها می‌شناسیم، در سایه سیاست‌های ایران گام برمی‌دارد. این کشور همان است که از وقوع درگیری و بحران در منطقه آسیب و خسارت‌های زیادی دید، امارات همان کشور برج‌های شیشه‌‌ای لوکس که روزی امنیت و ثباتش در منطقه زبانزد بود و باعث جذب گردشگر و سرمایه‌گذاری‌های زیادی شده بود و با وجود برخی اختلافات، روابط تجاری خوبی با ایران داشت امیدوار است با این سفر بتواند بر روابط گذشته سرپوش بگذارد و منافع تجاری خود با ایران را تقویت کند.


این تحلیلگر یمنی گفت: بر هیچ‌کس پوشیده نیست که تصمیم امارات برای انجام سفر امنیتی به تهران صرفاً برای امور نظامی در یمن نیست، گرچه اوضاع امنیتی و سیاسی اهمیت بالایی دارد، ولی تحولات اجتماعی و اقتصادی چند سال گذشته در منطقه ازجمله ایجاد ائتلاف سیاسی نظامی قدرتمندی در شمال یمن که می‌تواند در آینده حافظ منافع دولت مستعفی این کشور باشد، ابوظبی را بر آن داشت که برای خارج شدن از بحران کنونی با ایران که گفته می‌شود حامی جنبش انصارالله یمن است، وارد مذاکره شود تا بتواند منافع خود را از درون منافع یمن بیرون بکشد.


وی تصریح کرد:‌ اماراتی‌ها امیدوارند که سفرشان به ایران بتواند منافع سیاسی و اقتصادی‌شان با ایران را تقویت کند و این در حالی است که در پنج سال گذشته، این کشور وارد جنگی شد که این سطح روابط را به کمترین حد خود رسانده بود. اماراتی‌ها در تلاشند تا با راه انداختن شعارهایی همچون «انصارالله و حوثی‌ها برادران یمن هستند» جریانی از اصلاحات را در نوع روابط سیاسی خود با ایران به راه بیندازند.


صلاح السقدی تأکید کرد: سفر هیئت امنیتی امارات به تهران بنابر آنچه در تحولات یمن شاهد هستیم  با توجه به آنچه در حوزه نظامی شاهدیم که نیروهای خود را در شمال یمن کاهش دادند، با این هدف انجام شد که  به اوضاع خدماتی و انسانی در جنوب یمن سر و سامان دهند و به نوعی بر اشتباهات گذشته خود در قالب ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سرپوش بگذارند. آنها بر این باورند که این اقدامات می‌تواند عاملی برای نادیده گرفتن جنایت‌های آنها در حملات هوایی، بمباران نقاط مختلف یمن و محاصره اقتصادی این کشور باشد؛ آن هم در حالی که شکست ائتلاف عربی چه در عرصه داخلی و چه منطقه‌‌ای آشکار شده است.


وی افزود: به باور بسیاری از کارشناسان منطقه‌ای امارات در پس پرده بحران خلیج فارس قرار دارد و امروز شاهدیم و در آینده نیز شاهد خواهیم بود که اماراتی‌ها تلاش می‌کنند بیش از آنچه که امروز رخ داده است، اقدامات خود در زمینه خارج شدن از بحران یمن را سرعت بخشند و با برقراری رابطه با ایران، بر گذشته (سیاه) خود سرپوش بگذارند. ابوظبی در تلاش است تا راهبرد راه‌ حل سیاسی را با وجود مخالفت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با چنین راهبردی و هم‌پیمانی آنها با عربستان، در منطقه پیاده‌سازی و دامان خود را از جنگ کنونی در یمن پاک کند. انتظار می‌رود که همه این تحولات فضای جدید و مثبتی را در همه سطوح باعث شود و ما شاهد منطقه‌ای خالی از اقدامات نظامی بزرگ باشیم.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر