صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۳ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
منتظمی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

آخرین وضعیت میمون‌های رها شده در جنگل‌های گیلان/ مردم توانایی نگهداری این حیوانات را ندارند

مدیر‌کل دفتر مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در صورتی‌که امکان انتقال میمون‌های زنده‌گیری شده در منطقه سیاهکل به زیستگاه طبیعی آنها فراهم نشود، این حیوانات به باغ وحش فرستاده می‌شوند.
کد خبر : 407776

شهاب‌الدین منتظمی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با گزارش‌های مطرح شده در ارتباط با رها شدن میمون در جنگل‌های سیاهکل اظهار کرد: روز چهارشنبه هفته گذشته بود گزارش حضور دو قلاده میمون به همکاران من داده شد و با توجه به این‌که این منطقه یک مکان گردشگری بوده و از سوی دیگر این‌ نوع میمون‌های شناسایی شده جزو گونه‌های محیط زیست ما نیست و آفت محسوب می‌شود، این موضوع به فوریت مورد بررسی قرار گرفت.


وی ادامه داد: با توجه به وضع موجود منطقه، نیروهای سازمان محیط زیست در یک بازه حدوداً سه روزه محل را مورد پایش قرار داده و در نهایت موفق شدند این جانداران را زنده‌گیری کنند.


مدیر‌کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این مطلب که زیستگاه اصلی این میمون‌ها مربوط به جنوب شرق آسیا و کشور پاکستان به‌سمت قسمت شرقی آن است تصریح کرد: این حیوانات به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و به دو طریق وارد محیط زیست ما می‌شوند، یکی این‌که این جانوران از سوی قاچاقچی‌ها وارد کشور شده و زمانی‌که قاچاقچی نمی‌تواند به سرمنزل مقصود رسیده و آنها را وارد بازار کند این میمون‌ها را در طبیعی رها می‌کند.


منتظمی افزود: شکل دیگر وقتی است که مردم این میمون‌ها را زمانی‌که کوچک هستند و دارای جاذبه، با قیمت‌های گزاف خریداری می‌‌کنند و زمانی‌که به‌مرور این حیوانات بزرگ می‌شوند و خوی تهاجمی آنها نمایان می‌شود قادر به نگهداری آنها نبوده و چون افراد نسبت به نحوه تحویل آنها آشنا نیستند آنها را در محیط طبیعی رها می‌کنند.


وی ضمن درخواست از هموطنان نسبت به خریداری نکردن این جانوران، گفت: خرید و فروش این حیوانات باعث ایجاد نوعی سوداگری و بازار سیاه است که نه تنها باعث ایجاد اقتصاد کثیف و سرازیر شدن سود کلان به جیب افراد سود‌جو است بلکه این میمون‌ها به‌دلیل این‌که به محیط زیست ایران تعلق ندارند و در طبیعت رقیب جدی هم ندارند به اکوسیستم آسیب جدی می‌زنند.


مدیر‌کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این‌که میمون‌ها می‌توانند چندین بیماری مشترک را نیز به انسان منتقل کنند، از مردم خواست تا در صورت مشاهده میمون‌ها در هر محلی به فوریت به محیط زیست شهر یا منطقه اطلاع دهند.


منتظمی خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود این میمون‌ها از طریق ایجاد تله و در نهایت سلاح بیهوشی زنده‌گیری شوند و تا هم به انسان‌ها آسیبی وارد نشده و هم وارد عرصه‌های طبیعی نشوند.


وی در پایان در ارتباط با وضعیت میمون‌ها زنده‌گیری شده در جنگل‌های سیاهکل هم گفت: قرار است تا کمیته تخصصی تشکیل شود تا بتوانیم منشاء و محیط زیست طبیعی این حیوانات را مشخص کنیم چون در ‌صورت مشخص نشدن زیستگاه طبیعی‌شان هیچ کشوری آنها را قبول نمی‌کند و اگر شرایط برای انتقال آنها به محیط زندگی طبیعی‌شان فراهم نشد، نهایتاً این میمون‌ها به باغ‌وحش می‌روند.


انتهای پیام/4105/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر