صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸

سرعت ذوب یخچال‌های زیرآبی 100 برابر شده است

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد سرعت ذوب یخچال‌های زیر‌آبی 100 برابر بیشتر شده است.
کد خبر : 407664

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ایندیپندنت،‌ بررسی‌های جدید حاکی از آن است که یخچال‌های زیرآبی 100 برابر سریع‌تر از آنچه تاکنون گمان می‌شد، ذوب می‌شوند. به گفته گروه تحقیقاتی، مدل‌های فعلی کاملاً اشتباه هستند و به طور قابل‌توجهی میزان ذوب یخچال‌های زیرآبی را کمتر از واقعیت نشان می‌دهند.


براساس نتایج مطالعه جدید، ذوب یخچال‌های  زیرآبی تا 100 برابر سریع‌تر از آنچه تاکنون تخمین زده می‌شد، اتفاق می‌افتد. این نخستین باری است که محققان میزان ذوب یخچال‌های زیر آب را اندازه‌گیری کرده‌اند.


دانشمندان دانشگاه راتگرز به این نتیجه رسیده‌اند که میزان ذوب یخچال‌هایی که زیرآب قرار دارند به طور قابل‌توجهی بالاتر از حد انتظار است و در برخی نقاط تا 100 برابر سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها صورت می‌گیرد.


تا به امروز دانشمندان اطلاعی از سرعت ذوب این یخچال‌ها نداشتند. یخچال‌هایی که زیر سطح و درون آب قرار دارند، یخچال‌‌های زیرآبی محسوب می‌شوند. این یخچال‌ها که با سرعت قابل‌توجهی در حال ذوب شدن هستند در گرین‌لند، آلاسکا و قطب جنوب قرار دارند.


در مطالعات قبلی برای اندازه‌گیری سرعت ذوب یخچال‌ها از دمای هوا و آب و جریان اقیانوس استفاده می‌شد. دانشمندان در تحقیق جدید به این نتیجه رسیدند که میزان شوری اقیانوس و شکل یخچال‌ها نیز در احتساب سرعت ذوب حائز اهمیت است.


انتهای پیام/4115/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر