تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی در جامعه وجود ندارد
بهار سعیدی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: نشریه بیتعارف در سومین سال فعالیت خود قرار دارد که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) با هدف تحلیل مهمترین اتفاقات سیاسی هرماه، در قالب یادداشتها و مقالات دانشجویی ارائه میشود.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوعات اقتصادی بهعنوان مهمترین چالش امروز کشور در چند شماره اخیر، یک ضمیمه اقتصادی به نشریه اضافهشده است. سعی میشود در ضمیمه اقتصادی نشریه بیتعارف به معرفی مدل اقتصاد مقاومتی در پس پرداختن به مهمترین اتفاقات سیاسی اقتصادی، در برهههای زمانی مختلف بیش از هر چیز دیگری پرداخته شود.
مدیرمسئول نشریه بیتعارف با بیان اینکه تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی در جامعه وجود ندارد، اظهار کرد: مثلاً برداشت اکثر مردم از آن، یک نوع اقتصاد ریاضتی است و هرچند نقدهای ساختاری و مطالبات بسیاری در این ضمیمه وجود دارد، اما رویکرد اصلی تاکنون، تبیین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی، بهعنوان یک اقتصاد مردمسالار به مخاطب عام بوده است.
وی تصریح کرد: تمام مطالب منتشرشده دراینباره تا به امروز با این رویکرد نوشتهشده است. بهطور مثال بررسی تاریخ توسعه کشورهای موفق اقتصادی، بررسی مهمترین دورهای باطل در عدم شکلگیری توان تولیدی در کشور و میزان اهمیت نقش مردم در آن، بررسی مهمترین موضوعاتی که میتوانند مورد مطالبات مردمی قرار بگیرند، همگی از موضوعاتی هستند که در خصوص آنها مطالب لازم نوشتهشده است
این فعال دانشجوی با اشاره به معضلات نشریات دانشجویی که همه موجب رنجش مدیران مسئول بهویژه نشریات مربوط به تشکلها میشود، گفت: افزایش قیمت کاغذ و گاه به دلیل نبودن در بازار باعث کاهش چشمگیر نسخه چاپی نشریات که در دانشگاهی همچون الزهرا (س) تنها به 50 نسخه از هر نشریه شده است.
وی ادامه داد: مشخصاً سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت حذف کامل نسخه چاپی نشریهها و انتشار صرفاً الکترونیکی کردن آنها است که ظاهراً این موضوع به دانشگاهها اعلامشده است. فضای شبکههای اجتماعی، خود ظرفیت عظیمی برای پخش نشریات محسوب میشود که کاهش نسخههای چاپی میتواند نقش بسزایی در صرفهجویی مصرف کاغذ داشته باشد، اما این موضوع باز دلیل موجهی برای کاهش چشمگیر نسخههای چاپی نشریات نیست.
سعیدی ادامه داد: جدای از صرفهجوییهای اقتصادی و زیستمحیطی، در همه جای دنیا اثر مکتوب نماد تفکر شناخته میشود. نشریات کاغذی میتوانند علاوه بر ایجاد حس خوب تورق یک مطلب، به این دلیل که یک خروجی نهایی بهحساب میآیند، در افزایش کیفیت یک نشریه بسیار اثرگذار باشند.
وی افزود: اما شاید کاهش نشریات چاپی برای نشریات مربوط به تشکلها معضلی دوچندان باشد. باید به این نکته توجه داشت که نشریات دانشجویی، از مهمترین و اصلیترین بروندادهای یک تشکل یا یک تفکر سیاسی، اجتماعی است که جدای از معرفی خط فکری آن گروه یا تشکل، خود عاملی بر شکلگیری کنشگری سیاسی در دانشگاهها است.
سعیدی در پایان گفت: نشریات کاغذی، حضور تشکلها و تفکرات سیاسی دانشجویان را در یک فضای حقیقی فریاد میزند نه صرفاً در یک بستر مجازی، بهبیاندیگر نشریات بهانهای هستند برای افزایش حضور فیزیکی و ملموس یک تفکر در سطح دانشگاه؛ محدود کردن نسخههای چاپی نشریات که خط فکری گروههای مختلف در دانشگاه را نمایندگی میکنند، تهدیدی است بر کنشگری سیاسی دانشجویان در فضای دانشگاه که حتی میتواند به رخوت سیاسی در فضای دانشجویی کمک کند.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/