صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۸
توسط تیم وزارت علوم؛

///ادامه بازدیدهای بی‌سرانجام از موسسات غیرانتفاعی

تیمی از وزارت علوم به صورت مستمر از موسسات غیرانتفاعی بازدید می‌کند اما گزارش مشخصی از این بازدیدها منتشر نمی‌شود.
کد خبر : 406730

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم بار دیگر  گزارشی از بازدید از موسسات غیرانتفاعی منتشر کرد ولی در این گزارش درباره وضعیت این موسسات مطلبی قید نشده است که جای سوال دارد.


براساس اعلام هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در یک ماه گذشته، گروه‌های اعزامی این هیئت از ۱۶ موسسه آموزش عالی در استان گیلان، ۷ موسسه آموزش عالی در استان خراسان، ۹ موسسه آموزش عالی در آذربایجان غربی و ۱۱ موسسه آموزش عالی در استان سیستان و بلوچستان بازدید کردند.


براساس این گزارش، این بازدیدها از ۹ موسسه غیردولتی غیرانتفاعی،  ۴ آموزشکده فنی و حرفه ای، ۱۳ واحد و مرکز دانشگاه پیام نور و ۴ واحد دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۰ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی و ۳ دانشگاه دولتی بوده است.


پیش از این هم این هیئت خبر از بازدید 23 موسسه در تیرماه داده بود. در جریان این بازدید هم 11 موسسه غیرانتفاعی مورد بررسی قرار گرفتند در آن زمان هم درباره کیفیت این موسسات سخنی به میان نیامد.


در صورتیکه براساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات باید وضعیت این موسسات از سوی هیئت نظارت، ازریابی و تضمین کیفیت وزارت علوم برای افکار عمومی منتشر می‌شد.


از طرفی، مدتی است که وزارت علوم دو موضوع کیفیت‌سنجی و ادغام را درباره موسسات غیرانتفاعی دنبال می‌کند، حال مشخص نیست که این بازدیدها در این مسیر است یا هدف دیگری را دنبال می‌کند؟


بررسی‌ها نشان می‌دهد که موسسات غیرانتفاعی به دلیل نداشتن کیفیت‌های لازم در سال جدید تحصیلی جدید نتوانستند دانشجویان مورد انتظار خود را پذیرش کنند. آمار ظرفیت‌های خالی مانده این موسسات در مرحله تکمیل ظرفیت نشان می‌دهد که بیش از 90 درصد ظرفیت‌ها بدون دانشجو باقی مانده و از این رو هر روزه این موسسات با ضررهای مالی زیادی ادامه فعالیت می‌دهد. در این میان وزارت علوم همانطور که پیش از این هم گفته شد کیفیت‌سنجی در این موسسات را در دستور کار قرار داده و تعدادی را هم تعطیل کرده ولی همچنان تعداد زیادی به فعالیت بی‌کیفیت خود ادامه می‌دهند.


بیش از 300 موسسه غیرانتفاعی در کشور وجود دارد که بیشتر آنها حتی ثبت شرکت نشده‌اند در صورتیکه براساس قانون ایجاد موسسات غیرانتفاعی، این موسسات باید ثبت شرکت می‌شدند. بسیاری برخلاف آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی عمل می‌کنند و اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه‌ها را به‌عنوان رئیس موسسه یا عضو هیئت علمی به کار می‌گیرند. به نظر می‌رسد که وزارت علوم باید برای این اوضاع نابه‌سامان موسسات غیرانتفاعی چاره‌ای جدی بیندیشد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر