لزوم پرداختن به تعلیم و تربیت/ جداشدن مطالعات دینی و علمی از هم خسارت بزرگی است
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی در نشست رونمایی از کتاب نظریه اسلامی رشد انسان که صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: پیامبران برای تعلیم و تربیت مردم مبعوث شدهاند.
وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به خودسازی و جامعهپردازی و تمدن نوین اسلامی اشاره شده که فلسفه تعلیم و تربیت است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: رهبر انقلاب معتقد هستند پس از تشکیل نظام اسلامی، انقلاب اسلامی و دولت اسلامی باید جامعه اسلامی و تمدن اسلامی شکل بگیرد.
عاملی تصریح کرد: کتاب نظریه اسلامی رشد انسانی یک کتاب بین رشتهای و ناظر بر فلسفه صحرایی است و دارای ۱۰ فصل است. این کتاب به هستی و پیوند انسان و طبیعت نگاه ویژهای دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این کتاب به موضوعات تعلیم و تربیت رشد مانند عاطفه و استعداد پرداخته شده است. ما باید از دانش و تجربه علوم دنیا استفاده کنیم اما باید به منابع اصلی تعلیم و تربیت توجه کنیم که سکولار بوده و باید اصلاح شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: خسارت بزرگی است که برخی از مطالعات دینی و علمی از هم جدا شدهاند. در جامعه آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۴۱۹ میلیارد دلار هزینه جبران خسارت اجتماعی شده است. برابری جنسیتی حرفی است که با تکوین تطابق ندارد و در غرب دنبال میشود و باید با این مباحث برخورد کنیم.
عاملی خاطرنشان کرد: بنیان علوم جدید و انسانی به سمت روشهای تجربی رفته که دارای آزمون و خطاست و در متن خود ابطالپذیری دارد. غربیها گفتهاند اگر قانون طبیعت انسانی و زیست محیطی کشف بشود به قطعیت میرسیم، درصورتی که باید به خالق هستی پی ببرند که همه عناصر را خلق و انسان را کانون توجه معرفی کرده است.
وی تصریح کرد: کتابی در غرب با نام فرهنگ بیایمانی چاپ شده که بیان داشته دین در هیچ یک از نهادهای جامعه نقشی ندارد. درصورتی که اساس دین بر محور انسانیت و عقل است و در همه جا نقش دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: حکمت خدا، حکمتی است که به همه جوانب اشاره دارد. باید در زمینه تعلیم و تربیت اجتماعی اقدامات بیشتری انجام دهیم و در این زمینه کتب ارزشمندی نوشته شود.
عاملی بیان کرد: مزاحمتهای نظام اداری و اشتراک اجتماعی با یادگیری تعلیم و تربیت و فرهنگسازی قابل حل است. تعلیم و تربیت در حوزههای اجتماعی پیامدهای ملموسی برای مردم دارد. دستگیری از نیازمندان یکی از وظایف فردی و اجتماعی است که از نظام تعلیم و تربیت برخاسته است. اگر توحید و روحیه گرهگشایی وجود داشته باشد، بسیاری از مسائل جامعه حل میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کتاب نظریه اسلامی رشد انسان کتابی فاخر است. باید با نوشتن کتب اینچنینی و فرهنگسازی در جامعه، به ترویج تعلیم و تربیت بپردازیم. عوامل فراوانی از طریق فضای مجازی و ارتباطات بر تعلیم و تربیت اثرات بدی میگذارد که باید راههای مقابله با آن را بدانیم. هر راهکاری در حوزه تعلیم و تربیت که توجه به اراده انسان نکند، دچار مشکل میشود.
انتهای پیام/4107/۴۱۱۸/
انتهای پیام/