صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۳ - ۲۹ تير ۱۳۹۸
دغدغه‌هایی که مهم است؛

فراز و نشیب‌های صنفی در سال‌تحصیلی گذشته/ چرا رسیدگی به مسائل صنفی ضروری است

با مرور اتفاقات سال گذشته در فضای دانشگاهی و همراه کردن آن با خواسته‌های دانشجویان می‌توان گفت دست‌کم اغلب اعتراضات در فضاهای دانشگاه به لحاظ صنفی و رفاهی بوده است.
کد خبر : 405719

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با مرور اتفاقات سال گذشته در فضای دانشگاهی و همراه کردن آن با خواسته‌های دانشجویان می‌توان گفت دست‌کم اغلب اعتراضات در فضاهای دانشگاه به لحاظ صنفی و رفاهی بوده است. سال تحصیلی گذشته برای قشر تأثیرگذار و تأثیرپذیر جامعه یعنی دانشجویان سالی پر از مشکلات و دغدغه‌های صنفی بود که این امر دانشجویان را مجبور به اعتراض علنی در دانشگاه‌ها می‌کرد.


وضعیت دانشگاه‌ها که محل علم‌آموزی دانشجویان و قشر تأثیرگذار و تاثیرپذیر جامعه است در حوزه‌های صنفی و رفاهی نمره خوبی ندارد که این باعث شد در اکثریت دانشگاه‌ها دانشجویان به مشکلات خود اعتراض کنند و گاهی نیز این اعتراضات موجب جولان سودجویان و دشمنان نظام جمهوری اسلامی در فضای برخی از دانشگاه‌ها شد. حاشیه‌های پیش‌آمده در برخی اتفاقات نیز به دلایل مختلف تأثیرپذیری قابل‌تأملی داشته است و این امر بدون در نظر گرفتن نوع مطالبه و عدم توجه وافی به دغدغه‌های این قشر شاید به جریانی غیر مرتبط با فضای دانشگاه مبدل شود.


برای نمونه به برخی از این اعتراضات که به دلایل صنفی، رفاهی و آموزشی بوده است اشاره می‌شود، که شبه رسانه‌ها در تلاش بودند تا با وارونه جلوه دادن آن و نفوذ به بدنه دانشجویی واقعیت را به نفع اهداف خود که برهم زدن نظم و استقلال کشور است، هدایت کنند.


دانشگاه صنعتی سهند در صف بی تدبیری مسئولان


شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز در اعتراض به وضعیت غذای دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.اعتراض دانشجویان مربوط به مسائل صنفی دانشجویی از جمله وضعیت غذاست و به دلیل اینکه مسئولان به درخواست‌های قبلی در زمینه صنفی رفاهی توجهی نکرده‌اند، تعدادی از دانشجویان به صورت مستقل اقدام به اعتراض و تجمع کردند و دانشجویان معترض با امضای طومار اعتراض خود را در دانشگاه سهند تبریز ادامه دادند.


دانشگاه صنعتی اصفهان از مشکلات آموزشی رنج میبرد


دبیر شورای‌صنفی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: هیچ توجهی به مسائل آموزشی دانشجویان نمی‌شود به همین دلیل اعضای شورای صنفی دانشکده برق دانشگاه اصفهان استعفا دادند. دغدغه اصلی دانشجویان، خوابگاه و تغذیه و موارد این‌چنینی نیست، اغلب مشکلات موجود در دانشگاه‌ها معطوف به مسائل آموزشی است که متأسفانه در آیین‌نامه شورای صنفی-دانشجویی به‌صورت مبهم به این موضوع پرداخته‌شده است و خطوط قرمزی برای بررسی و رسیدگی به مسائل آموزشی تعیین شده است. شورای صنفی می‌تواند نحوه ارائه خدمات آموزشی را پیگیری نماید، این موضوع به‌صورت نامفهوم در آیین‌نامه شورای صنفی-دانشجویی مطرح‌شده است که در این خصوص برخی‌ تفاسیر غلطی دارند و نحوه‌ رسیدگی به خدمات آموزشی را رسیدگی به صندلی‌های شکسته، وایت برد و... می‌دانند، این تفاسیر برای وظایف شورای صنفی-دانشجویی ناپسند است.


به دلیل پایین بودن کیفیت غذا در دانشگاه بیرجند، هزینه غذا عودت داده می‌شود


دبیر شورای صنفی دانشگاه بیرجند گفت: غذای دانشگاه‌ها در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار دارد و همین باعث ایجاد تفاوت‌هایی می‌شود که تنوع و کیفیت غذا از جمله آن‌هاست. تلاش شورای صنفی دانشگاه بیرجند در این است که تنوع غذایی این دانشگاه نیز افزایش داده شود. برخی از غذا‌ها امکان تهیه و پخت در فضای دانشگاه را ندارند ولی غذاهایی که طرفدار بیشتری دارند ثابت نگه داشته‌ شده و طبق روال تهیه و پخت می‌شود که با مساعدت مسئولان، غذاهای جدید به لیست غذاهای سلف اضافه خواهد شد. به دلیل پایین بودن کیفیت غذا، هزینه غذا عودت داده می‌شود. 


شاید در نظر بسیاری از افراد جامعه اعتراض صنفی و رفاهی دانشجویان چندان موضوع مهمی نباشد اما ساده گذشتن از کنار این اتفاق درد قابل درمانی را در جسم نیروهای جوان و آینده‌ساز کشور به غده‌ای ناعلاج تبدیل می‌کند. 


کالاهای تاریخ مصرف گذشته در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی


اشتباه تایپی تاریخ‌مصرف اقلام بسته ضیافتی توزیع‌شده در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی از دیگر مواردی بود که مورد اعتراض هزاران دانشجو قرار گرفت رایگان بودن این اقلام که به بهانه میلاد حضرت رسول اکرم (ص) در بین دانشجویان مقیم خوابگاه توزیع‌شده بود حساسیت توجه به موضوع را از طرف دانشجویان دوچندان می‌کرد که دراین‌باره معاون فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه اعلام کرد ازنظر کیفی اقلام توزیع‌شده مشکلی نداشتند و با بررسی دقیق آن‌ها تعدادی از موارد برگشت خورد و با تاریخ اصلاح‌شده به دانشجویان تحویل داده شد و این در حالی بود که تاریخ تولید برخی از اقلام توزیع‌شده در بین دانشجویان مربوط به 11 سال پیش بوده است.


سؤال این است که چرا در تولید، چاپ و بسته‌بندی مواد غذایی و یا کیفیت غذای توزیع‌شده در دانشگاه‌ها دقت کافی وجود ندارد که باعث اعتراض دانشجویان می‌شود؟ آیا مواد غذایی و اقلام توزیع‌شده در جامعه نیز به همین شکل و بدون توجه کافی انجام می‌شود؟ برای اصلاح این موضوع با در نظر گرفتن دانشجویان فارغ‌التحصیل که به‌نوبه خود در قسمت‌های مختلف اعم از چرخه اقتصادی، تولیدی، سیاسی و فرهنگی این کشور جای خواهند گرفت انتظار می‌رود با جدیت بیشتری در حوزه فعالیت خود اقدام کرده و برای اعتلای اهداف کاری بکوشند. دانشجویان با گذراندن روزهای زندگی دانشجویی به‌نوعی تجارب جالب و قابل‌تأملی به دست می‌آورند که با استفاده از این تجربیات باید در جهت بهبود و درمان مشکلات قدم‌های جدی و مثبتی بردارند و عدم توجه به مشکلات گذشته خودشان باعث خواهد شد موارد ذکرشده فراموش‌ و به نسل‌های بعدی منتقل شود باید در کنار هم تلاش کرد تا مشکلات به غده‌ای نا‌علاج مبدل نشود.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: هیچ تغییری در وضع دانشگاه‌ها دیده نمی‌شود


علی‌رضا حاتمی دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال گذشته در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه آنا گفت: هرچند دولت و سازمان امور رفاهی دانشجویان قول همکاری برای رفع مشکلات را داده بودند، علناً شاهدیم که هیچ تغییری در وضعیت دانشگاه‌ها مشاهده نمی‌شود. در سراسر کشور دانشجویان به کیفیت غذا معترض هستند ازجمله اینکه تا دو سال گذشته در سلف‌ها هفته‌ای یک‌بار شاهد توزیع نوشیدنی مثل دلستر در کنارغذا بودیم، اما متأسفانه این موضوع تقریباً به هرماه یک‌بار کاهش پیداکرده است و دانشجو به دنبال دلیل این موضوع به جایگاه شورای صنفی اعتراض می‌کند که چرا نسبت به پیگیری و حل این مشکلات اقدامی انجام نمی‌‌گیرد.


بی‌شک دلیل بسیاری از این مشکلات ریشه در کافی نبودن  بودجه دانشگاه‌ها دارد، لذا با این تفاسیر زمانی که قیمت‌های لوازم و محصولات در بازار چندین برابر افزایش پیداکرده است این باعث بروز مشکلاتی نیز خواهد شد. دولت در بهترین حالت برای هر غذای دانشجویی ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت اعلام کرده و خود دانشجو هم برای این غذا یک هزار و ۵۰۰ تومان هزینه پرداخت می‌کند، لذا مجموع این دو قیمت ۵ هزار تومان و با اضافه کردن قیمت نوشیدنی نیز این هزینه بالاتر می‌رود.


شورای صنفی دانشجویی ساختار نوپایی دارد که به رسمیت بخشیدن آن نیازمند حفظ و حمایت از جایگاه این نهاد دارد. این شورا بیش از هر نهاد دیگری در دانشگاه در تیررس حمله اهداف شوم دشمنان قرار دارد و به این دلیل است که مستقیماً با بدنه دانشجویی در ارتباط بوده و هیچ‌گونه وابستگی سیاسی و حمایتی از طرف طیف‌ها و جناح‌ها ندارد و فعالیت بدون وابستگی می‌تواند زمینه‌ساز هجوم افراد سودجو برای پیشبرد اهدافشان باشد.


دانشکده پرستاری حضرت زهرای آباده سلف غذاخوری ندارد


در سال گذشته عدم وجود سلف غذاخوری و همچنین نیاز به برگزاری هرچه بیشتر اردوهای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی آباده از مطالبات اساسی شورای صنفی دانشجویی این دانشگاه بوده است. دبیر شورای صنفی دانشکده پرستاری حضرت زهرای آباده دراین‌باره تأکید کرد: اگر بتوان آئین‌نامه فعلی وزارت بهداشت را به نحو احسنت اجرا کرد؛ شورای صنفی-دانشجویی تأثیرات بیشتری خواهد داشت و این‌ به معنای بها بخشیدن به این نهاد است چراکه شورای صنفی مستقیماً مطالبه‌ صنفی دانشجویان را پیگیری می‌کنند.


لازم به نظر می‌رسد برای اعتلای جایگاه این نهاد دانشجویی که به‌عنوان پل ارتباطی دانشجو و دانشگاه است تدابیر جدیدی با در نظر گرفتن شرایط فعلی در جهت اصلاح قوانین انجام گیرد. برگزاری جلسات توجیهی برای دانشجویان و اعضای شورای صنفی دانشجویی می‌تواند کمک شایانی برای تعامل بین دانشجو و شورای صنفی و حتی مسئولین دانشگاه باشد. هرچند هر عضوی که برای شرکت در انتخابات داوطلب می‌شود قبلاً زمینه ذهنی و دغدغه مسائل مربوطه را دارد که با رضایت خود وارد این عرصه می‌شود اما برای بالا بردن کیفیت خدمات دوطرفه بین شورای صنفی و مسئولین دانشگاهی و وزارتخانه لازم است جلساتی برای توجیه هرچه بیشتر وظایف شورای صنفی-دانشجویی در اول دوره‌های انتخابی در بین تمامی اعضای شوراهای صنفی دانشگاه‌ها برگزار شود.


شورای صنفی رابط قانونی بین دانشجو و دانشگاه است


شوراهای صنفی-دانشجویی یک رابط بین دانشجویان و مسئولین حوزه‌های مربوطه در دانشگاه هستند و ازآنجایی که با رأی مستقیم دانشجویان انتخاب می‌شوند بیشتر می‌توانند با تعامل و همکاری در جهت رفع دغدغه‌های دانشجویان قدم بردارند. 


ضدانقلاب در کمین فعالیت‌های صنفی / دشمن نیت خیری برای دانشگاه ندارد


مشکلات صنفی و آموزشی و رفاهی باعث تجمع و اعتراض مستقیم می‌شود دستان پشت پرده خارج از کشور البته با همراهی عوامل داخلی همیشه به دنبال تحریک و سوق دادن دانشجویان به مسائل غیر مرتبط با دانشگاه هستند. برخی از دبیران شورای صنفی دانشجویی دانشگاه‌های بزرگ در گفتگو‌های اخیر خود با خبرنگار گروه خبرگزاری آنا مدعی شده‌اند که در طول فعالیت‌های خود شاهد تماس و پیگیری عوامل خارج از کشور بوده‌اند که به این افراد به دنبال آشوب و اغتشاش بوده و هیچ نیت درستی برای کمک به رفع مشکلات کشور و یا دانشگاه و دانشجویان ندارد.


مشکلات به غیر از تلاش جوانان ایرانی حل نخواهد شد


مشکلات کشور چه در بخش دانشگاهی و چه در بخش‌های دیگر به‌غیراز تلاش و پشتکار جوانان ایرانی حل نخواهد شد. امروزه باوجود تحریم‌های اقتصادی، کشور متحمل فشارها و مشکلات  عدیده‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های متعددی است. مسئولین بایستی با تدابیر خاص و با در نظر گرفتن نیازهای اساسی دانشجویان در بخش‌های رفاهی و صنفی آرامش را برای آینده‌سازان و قشر نخبه کشور آماده کنند تا بتوان نتایج بهتری برای کشور و اعتلای هرچه بیشتر آن در سطح جهانی داشت.


 انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر