صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گامی در راستای عدالت؛

ابتکار دانشگاه آزاد اسلامی برای انتخاب عادلانه دانشجو در مقطع دکتری

دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است شبهه تأثیر رابطه استاد با دانشجو را برای انتخاب در مقطع دکتری حذف کرده و گام بزرگی در اشاعه عدالت آموزشی بردارد.
کد خبر : 404142

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور؛ آزمون دکتری در 2 مرحله برگزار می‌شود: مرحله اول آزمون متمرکز است که توسط سازمان انجام شده و پس از برگزاری آزمون، کارنامه‌ای شامل: نمـرات خـام، تراز، نمره کل و .... در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت که «داوطلبان مجاز به انتخاب رشته»، براساس آن اقدام بـه انتخـاب رشـته کرده و براسـاس کد رشته-محل‌های انتخابی و حدنصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین می‌شود با توجه به سهمیه داوطلب به کد رشته محل‌های حائز حدنصاب معرفی خواهند شد.


از طرفی در مرحله دوم؛ پذیرش نهایی از بین داوطلبان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، براساس نتیجه سنجش عمومی (آزمون متمرکز) و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، بررسی مدارک و یا هر روش دیگر مطابق آیین‌نامه‌های مربوط، اولویت کد رشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام‌شده و سهمیه داوطلب صورت می‌گیرد.


بنابراین یکی از مهم‌ترین ملاک‌ها برای جذب دانشجوی مقطع دکتری، مصاحبه علمی در حضور اساتید گروه علمی مربوطه در هر دانشگاه است.


شاید با نشستن پای صحبت دانشجویان داوطلب مقطع دکتری به صراحت به این نکته پی برد که قریب به اتفاق این داوطلبین از نحوه پذیرش دانشجو در این مقطع گلایه دارند و شاید عمده‌ترین گلایه آن‌ها از شائبه انتخاب دانشجویانی است که با اساتید آن گروه، ارتباط داشته و یا پیش‌تر دانشجوی آن‌ها بوده‌اند. این مسئله به درست یا غلط بنا بر اذعان داوطلبان مقطع دکتری باعث از بین رفتن حق آن‌ها شده و باعث ایجاد مشکلات و بدگمانی‌هایی می‌شود. به همین دلیل یک ابتکار در اجرای عدالت آموزشی لازم بود تا باعث آرامش خاطر داوطلبان از شائبه و اقدام مذکور شود.


دانشگاه آزاد اسلامی با اولویت قرار دادن عدالت آموزشی و در فرآیند انتخاب دانشجوی مقطع دکتری در سال 98 اقدامی ابتکاری انجام داد که باعث رفع این شبهه و حل مسئله شد. در فرآیند این دوره از پذیرش دانشجوی مقطع دکتری مصاحبه‌ها به صورت متمرکز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد و بیش از 30 هزار دانشجو از امروز 22 تیرماه با حضور در این واحد، سوابق پژوهشی و مصاحبه علمی خود را ارائه خواهند کرد تا طی ثبت در برگه‌های مخصوص و در نظر گرفتن امتیازات آزمون کتبی و سازمان سنجش، نمره کلی ارائه‌شده و رد یا قبولی داوطلب مشخص شود.


نکته جالب اینجاست که مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با تهیه و تدوین سامانه‌ای خاص به اساتید و اعضای هیئت‌علمی خود در سراسر کشور فراخوان داد تا در صورت علاقه به شرکت در مصاحبه دکتری در این سامانه اعلام کنند. سرانجام بر اساس این اعلامِ داوطلبی در سامانه مذکور، 2 هزار استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور برای انجام مصاحبه علمی از داوطلبین مقطع دکتری انتخاب شد که بر اساس چارت به خصوصِ طراحی‌شده توسط مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اساتید از سراسر کشور در گروه‌های آموزشی مرتبط گرد هم آمده و به بررسی صلاحیت علمی داوطلبان دکتری می‌پردازند.


به صراحت می‌توان گفت این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است شبهه تأثیر رابطه استاد با دانشجو را برای انتخاب در مقطع دکتری حذف کرده و گام بزرگی در اشاعه عدالت آموزشی بردارد.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
13:09 - 1398/04/29
با این وجود هنوز آیین نامه تحصیل همزمان پس از یک سال ابلاغ نشده.
ناشناس
01:09 - 1398/04/29
با سلام .در واحد اراک در خصوص این سامانه هیچ اطلا رسانی نشد که اعضا هیات علمی اعلام آمادگی کنند
ناشناس
12:32 - 1398/04/25
در این مدت کار های مهم زیادی در دانشگاه آزاد صورت گرفته.
از ریاست محترم دانشگاه خواهشمندم بخشنامه بازگشت به تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را ابلاغ فرمایند. امید است این درخواست ها به مسئولان مربوطه انعکاس یابد.
ناشناس
12:30 - 1398/04/25
امیدوارم بخشنامه بازگشت به تحصیل دانشجویان علوم پزشکی هم ابلاغ بشه.
ناشناس
18:51 - 1398/04/24
آفرین این کار تو دانشگاه های دولتی ضروری است
امیر ناصری
00:56 - 1398/04/24
ای کاش در دانشگاه های دولتی نیز این شیوه و هر آنچه باعث عدالت در گزینش و قبولی می شود اجرا گردد.