گردهمایی داوطلبان مشتاق به پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ اتاقهای دربسته به همراه چند منشی در ابتدای راهروها و لیست اسامی که به ترتیب قرائت میشود، تنها گوشهای از شیوه برگزاری مصاحبه آزمون دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی است. دانشجویان با تکیه زدن بر صندلیهای سبزرنگ لابیهای بلوکهای یک و دو آموزشی واحد علوم و تحقیقات در حال گفتوشنود با یکدیگر هستند و برای پذیرفته شدن در دانشگاه آزاد اسلامی به یکدیگر امید میدهند.
صبح امروز مصاحبه دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور داوطلبان گروه علوم انسانی آغاز به کار کرد. متقاضیان از هر طیف وجود دارند. زنان شاغل، خانهدار، دختران مجرد که همچنان ادامه تحصیل در اولویتشان است، مردانی که شاغل هستند و عدهای که در ارتباط با کارشان میخواهند درس بخوانند و برخی هم بدون ارتباط با کار، قصد ادامه تحصیل در دکتری دارند.
دلیل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی
وقتی با آنها درباره انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی سخن به میان میآید، از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی میگویند. ظرفیتهایی که در این دانشگاه امروز برای همه نمایان شده و باعث انتخاب این دانشگاه در عالیترین سطح تحصیل شده است.
البته تحصیل در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی، شناخت واقعی را به داوطلبان ارائه داده است. همین شناخت سبب شده برخی پس از اعلام نتایج آزمون دوره دکتری از همان ابتدا تنها دانشگاه آزاد اسلامی را انتخاب کنند.
بسیاری از داوطلبان شهرستانی به خاطر اینکه رشتههای آنها در شهر محل سکونتشان وجود داشت، فقط به دانشگاه آزاد اسلامی فکر میکنند.
در این میان یکی از دانشجویان میگوید: قصد دارم رشته مسائل منطقهای از گروه علوم سیاسی را بخوانم. این رشته در واحد اهواز وجود دارد و ترجیحم در دوره دکتری این است که در شهر محل سکونتم درس بخوانم. به همین دلیل واحد اهواز دانشگاه آزاد اسلامی برایم در اولویت است.
برگزاری متمرکز مصاحبههای دکتری در واحد علوم و تحقیقات
مصاحبههای دوره دکتری به صورت متمرکز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واقع در شهر تهران برگزار میشود و داوطلبان دعوت به مصاحبه شده از سراسر کشور باید به تهران بیایند. بر اساس آمارها از 32 هزار و 198 نفر دعوت به مصاحبه شده، 30 هزار و 500 اعلام آمادگی برای انجام مصاحبه ثبت شده است.
این تعداد مصاحبه در طول سه هفته از امروز تا 10 مرداد برگزار خواهد شد. داوطلبان تهرانی که از برگزاری مصاحبه در شهر تهران راضی هستند، دلواپسی خود را نسبت به داوطلبان شهرستانی بیان میکردند. شهرستانیهایی هم که اولویت اول و آخرشان محل سکونتشان بود، آمدن به تهران را غیرضروری میدانستند و معتقد بودند باید مصاحبه در واحدهای انتخابیشان برگزار میشد اما در این میان داوطلبانی بودند که شهرها و واحدهای مختلف را انتخاب کرده بودند و از برگزاری متمرکز مصاحبهها در تهران ابراز خشنودی میکردند. یکی از داوطلبان که چهار شهر را انتخاب کرده بود، میگفت: دیگر نیازی نیست برای انجام مصاحبه در یک کُد رشته به چهار شهر مختلف بروم. با تصمیم دانشگاه آزاد اسلامی میتوانم یک مصاحبه برای هر چهار کُد رشته محل انجام دهم. اینگونه دیگر نگران تبعیضها نیستم و میدانم که نمرهها به صورت متمرکز از تهران اعلام میشود و بر اساس نمرهام پذیرش خواهم شد.
حضور 2 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در مصاحبههای دوره دکتری
برای انجام مصاحبههای دوره دکتری حدود 2 هزار استاد در واحد علوم و تحقیقات حضور پیدا کردهاند. این استادان از گروههای تخصصی واحدهای مختلف انتخاب شدهاند. ملاک انتخاب این استادان اعلام آمادگی خودشان به مرکز آزمون بوده است.
حضور داوطلبان با سوابق علمی و پژوهشی مختلف
داوطلبان با سوابق علمی پژوهشی مختلف برای مصاحبه حاضر شدهاند که از این میان میتوان به چاپ مقاله، چاپ کتاب و حضور در پروژههای تحقیقاتی اشاره کرد. یکی از داوطلبان که چهار کتاب و مقاله دارد، از همکاری استادانش در دوره کارشناسی ارشد قدردانی میکند. او که با همکاری یک نهاد خصوصی پایاننامه خود را در دوره کارشناسی ارشد تدوین کرده، توانسته دو کتاب و یک مقاله از این مسیر منتشر کند.
یکی دیگر از دانشجویان هم که دو مقاله دارد، میگوید به خاطر علاقهاش به ادامه تحصیل و انجام فعالیتهای پژوهشی، نوشتن مقاله را در دستور کار قرار داده و قصد دارد در دوره دکتری، فعالیتهای خود را در این زمینه گسترش دهد.
پلان آخر مصاحبههای دوره دکتری
در پلان آخر مصاحبههای دکتری، وقتی که داوطلبان از اتاقهای مصاحبه بیرون میآیند هر یک بهگونه خاصی احساسات خود را بیان میکنند. اکثراً میگویند که اساتید از آنها خواستهاند با کسی درباره جزئیات مصاحبه و سؤالات سخن نگویند. وقتی با آنها همصحبت میشوم، میگویند سطح مصاحبه خوب بوده است و سؤالات خوبی پرسیدهاند. در این میان برخی هم مانند همه آزمونها به نحوه سؤالات انتقاداتی داشتند و معتقد بودند که سؤالات در رشته یا گرایش آنها نبوده است.
در این میان اساتید هم حرفهایی برای گفتن داشتند. یکی از استادان که به گفته خودش بیش از 15 سال است که مصاحبههای دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی را انجام میدهد بیان میکند متأسفانه به دلیل برگزاری آزمون دکتری به صورت تستی، سطح داوطلبان آزمون دوره دکتری سال به سال رو به افول است.
وی معتقد است متجانس نبودن رشتههای دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری باعث شده داوطلبان مهارت و علم کمتری به دست آورند.
البته برخی از اساتید هم از نحوه پاسخدهی داوطلبان ابراز رضایت میکردند و به دوره جدید پذیرشها امیدوار بودند.
مصاحبههای دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در چهار بخش دو ساعته یعنی هشت تا 10، 10 تا 12، 14 تا 16 و 16 تا 18 برگزار میشود. اینگونه برنامهریزی شده است که در هر بخش 500 دانشجو حضور یابند. استادان در پایان هر روز نمرات را در برگههای مهر و موم شده وارد میکنند و به مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تحویل میدهند. اینگونه، دانشگاه پس از پایان مصاحبهها بهراحتی و سرعت میتواند پالایش نمرهها را آغاز و به سرانجام برساند.
انتهای پیام/4107/4040/پ
انتهای پیام/