مدیران دولتی تمایلی به انتشار اطلاعات ندارند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، عباس عبدی در خصوص عدم تمایل مدیران دولتی به انتشار اطلاعات اظهار کرد: انحصار اطلاعات برای بسیاری از مدیران دولتی از اهمیت خاصی برخوردار است و آنها نمیخواهند این انحصار را از دست دهند و بنابراین انتشار دادهها مستلزم وجود مسئولانی است که از این مسائل بگذرند.
وی ادامه داد: در پایاننامههای دانشگاهها، 90 درصد وقت دانشجویان صرف جمعآوری دادهها میشود، در حالی که اینکار باید در سازمانهای اداری انجام شود و دانشجو و پژوهشگر نباید درگیر جمعآوری دادهها، نمونهگیری و امور تکنیکال شوند و باید توان را روی تحلیل و محتوا بگذارند.
این جامعهشناس تصریح کرد: ما برای پایاننامهها باید تحلیل ثانویه را محور قرار دهیم، ضمن اینکه ما در سایت مرکز آمار از نظر اطلاعات و دادهها تقریبا کم و کسر نداریم.
عبدی با بیان اینکه یکی از فواید انتشار دادهها ارزش افزوده اطلاعات است، گفت: بهطور مثال استفاده ما و شما از اطلاعات و آمار سرشماری باعث ارزش افزوده این کار در مرکز آمار میشود.
وی با بیان اینکه انتشار داده هم فرصت است و هم تهدید، افزود: فرصت از این جهت که این دادهها در معرض نقد قرار میگیرند و در صورتیکه محصولی عرضه نشود قابل نقد هم نخواهد بود.
این جامعهشناس ادامه داد: زمانی انتشار داده به تهدید میانجامد که از دادهها استفاده نادرست شود و باعث ایجاد مشکلات شود، بنابراین انتشار باید حدی از استاندارد و اعتبار پژوهش و اطلاعات را داشته باشد.
عبدی در مورد وجه اقتصادی قضیه نیز اظهار کرد: اطلاعات را هرچند بار که تولید کنیم و انتشار دهیم باز هم دارای ارزش اولیه است، بنابراین دستگاهها و نهادها باید برای ارزش افزوده بیشتر مکلف به انتشار دادهها شوند و ارزش این اطلاعات به عرضه و انتشار عمومی آن است.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/