صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۰۸ تير ۱۳۹۸
کارشناس محیط زیست در گفتگو با آنا:

برای کاهش رفتارهای خشن با حیوانات باید آموزش را از مهد کودک شروع کنیم

یک کارشناس محیط زیست گفت: اگر می‌خواهیم شاهد خشونت در حیات‌وحش و منابع طبیعی نباشیم باید از مهدهای کودک شروع کنیم.
کد خبر : 401239

محمد درویش در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد چرایی نابودی حیات‌وحش توسط برخی از افراد گفت: باید به خودمان و نوع آموزش‌هایی که به مردم داده‌ایم نگاه کنیم و ببینیم کجای کار را اشتباه رفتیم.


وی افزود: به نظر می‌رسد اگر با همان هم‌وطنانی که چندی پیش فیلم آن در فضای مجازی منتشر شد که توله خرس را در سوادکوه مازندران سنگسار کردند، علت کار را جویا شویم می‌گویند که فکر می‌کردند این خرس به زمین و باغ های آن‌ها خسارت می‌زند.


این کارشناس محیط‌زیست خاطرنشان کرد:‌ در سپیدان استان فارس چندی پیش زنبورداران طعمه‌هایی را درست می‌کردند که ظاهرش شبیه عسل بود اما داخلش گچ بود و خرس‌ها پس از خوردن گچ‌ها به طرز فجیعی کشته می‌شدند و این موضوع نشان از این داشت که آن‌ها از شرایط خرس‌ها و تأثیر آن‌ها در زادآوری گیاهان بی‌اطلاع بودند.


درویش در مثال دیگری توضیح داد: در منطقه‌ای از بلوچستان مردم به شغل دازبافی مشغول هستند و از درخت نخل وحشی انواع محصولات و پوشاک را تهیه می‌کنند این افراد نیز فکر می‌کردند که خرس سیاه بلوچی برای محصولات آن‌ها مشکل‌زا است اما وقتی با آن‌ها گفتگو شد و متوجه شدند که این خرس می‌تواند در افزایش زادآوری نخل وحشی نقش ایفا کند امروزه نگاهشان به این حیوان تغییر کرده و خرس سیاه بلوچی را ضامن برکت سرزمین خود می‌دانند.


وی با تأکید بر اینکه در این میان مقصر مسئولان هستند که آگاهی و آموزش‌های لازم را در اختیار مردم قرار نداده‌اند خاطرنشان کرد: سازمان محیط‌زیست به‌عنوان متولی این امر چه اقداماتی انجام داده است که دانش مردم را بالابرده و سبب شود شاهد چنین فجایعی در حوزه منابع طبیعی و محیط‌زیست نباشیم.


این کارشناس محیط‌زیست تأکید کرد: مردم نیاز به آموزش دارند اما این آموزش‌ها نیز برای ارائه با مشکل روبرو هستند چند سال قبل مدارس طبیعت را راه‌اندازی کردیم و در این مدارس تلاش کردیم که از سن چهار سالگی فضایی برای بچه آماده کرده تا بچه‌ها همان‌طور که برای خانواده حرمت قائل شوند برای طبیعت نیز ارزش قائل باشند اما که این مدارس در دوره جدید تعطیل شد و مجوز جدید برای احداث آن‌ها ارائه نشد.


درویش با اشاره به بند 14 منشور 15 ماده‌ای مقام معظم رهبری افزود: در این بند به بحث آموزش جذاب، مؤثر و غیر تحمیلی اشاره‌شده تا تغییر در رفتار مردم ایجاد شود. اما در عمل این اتاق رخ نمی‌دهد و باید به این موضوع تأکید کنیم که تا در عمل برای تغییر رفتار مردم کاری نکردیم، نمی‌توانیم امیدوار باشیم که این مشکلات برطرف شوند.


وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم شاهد خشونت در حیات‌وحش و منابع طبیعی نباشیم باید از مهدهای کودک شروع کنیم و کاری کنیم که بچه‌های این دیار عاشق حیات‌وحششان باشد.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

برچسب ها: محمد درویش
ارسال نظر