صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۴ - ۰۵ تير ۱۳۹۸

تخت روانچی: کشورهای باقیمانده در برجام مسئولیت پیامدهای احتمالی را بپذیرند

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: دیگر اعضای باقی‌مانده برجام و به ویژه 3 کشور اروپایی باید مسئولیت پیامدهای احتمالی را بپذیرند.
کد خبر : 401010

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مجید تخت روانچی امروز (چهارشنبه) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص عدم اشاعه: اجرای قطعنامه 2231 طی سخنانی از رئیس جلسه برای برگزاری این نشست قدردانی کرد و گفت: آقای رئیس، از شما به خاطر برگزاری این جلسه درباره این موضوع مهم برای جامعه جهانی، یعنی برجام که به گفته دبیر کل سازمان ملل، «نماد موفقیت چندجانبه‌گرایی» و «دستاورد بزرگ گفتگو و دیپلماسی» است، تشکر می‌کنم.


سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: همان‌گونه که همه شما واقف هستید، برجام بر دو رکن استوار است: تعهدات هسته‌ای ایران و تعهدات سایر اعضای برجام برای تأمین منافع اقتصادی ایران. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف به و در حال بررسی و نظارت بر اجرای تعهدات هسته‌ای ایران است. 15 گزارش متوالی آژانس تاکنون، پایبندی کامل و مستمر ایران به تعهدات هسته‌ای خود را تأیید کرده است. بنابراین، رکن اول برجام به‌طور کامل و طبق بالاترین استاندارد در حال اجرا است.
تخت روانچی پرسید: اما رکن دوم چطور؟ آیا اجرای آن نیز محقق شده است؟ این رکن شامل دو تعهد مکمل است: رفع تحریم‌ها و توسعه روابط تجاری و اقتصادی عادی با ایران.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد  اضافه کرد: این واقعیت 2 بار به‌صراحت در برجام ذکرشده است جایی که می‌گوید: «برجام منجر به لغو جامع همه تحریم‌های شورای امنیت و همچنین تحریم‌های چندجانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران می‌شود و اقداماتی برای دسترسی به تجارت، فناوری، تأمین مالی و انرژی را شامل می‌شود».همچنین، قطعنامه2231 تأکید کرده است که «برجام موجب تقویت و تسهیل توسعه همکاری و تعاملات عادی اقتصادی و تجاری با ایران می‌شود».
به گزارش فارس، وی گفت: علاوه بر آن، این قطعنامه با تأکید بر اینکه «همه کشورهای عضو تحت ماده 25 منشور متعهدند... که تصمیمات شورای امنیت را قبول و اجرا کنند»، «از همه دولت‌های عضو، ... می‌خواهد آن دسته اقداماتی را که برای حمایت از اجرای برجام مناسب باشد، اتخاذ کنند، ازجمله با انجام اقداماتی که همسو با برنامه اجرایی برجام و این قطعنامه هستند و نیز از طریق خودداری از اقداماتی که اجرای تعهدات وفق برجام را با مشکل مواجه می‌سازد».
تخت روانچی ادامه داد: ازآنجاکه تحریم‌های شورای امنیت تنها توسط خود این نهاد قابل لغو است، شورا طی قطعنامه 2231 و طبق فصل هفتم منشور، به تمامی تحریم‌ها علیه ایران پایان داد.
انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر