صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۰۵ تير ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام نواب:

همزیستی مسالمت آمیز برگرفته از آموزه‌های اسلامی یکی از دستورات دینی ما است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: همزیستی مسالمت آمیز برگرفته از آموزه‌های اسلامی یکی از دستورات دینی ما است.
کد خبر : 400954

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب در نخستین کنفرانس بین‌المللی ظرفیت‌های راهبردی و آموزه‌های اسلام و تحقق هم‌زیستی مسالمت‌آمیز که صبح امروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با حضور عالمان و فرهیختگان اسلامی برگزار شد، گفت: برگزاری کنفرانس بین‌المللی ظرفیت‌های راهبردی و آموزه‌های اسلام و تحقق هم‌زیستی مسالمت‌آمیز گام بسیار خوبی در جهت اتحاد میان مسلمانان است. در جهان کنونی قریب به 25 درصد از جمعیت کل دنیا  مسلمان هستند و از دین مبین اسلام پیروی می‌کنند و الباقی جمعیت جهان نیز کسانی هستند که در عقاید دینی با ما هم نظر نیستند. 


وی تصریح کرد: ما باید بدانیم 25 درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می‌دهند و بر این اساس میزان باقیمانده کسانی هستند که با ما هم عقیده نیستند. مسئله اختلاف در میان جامعه بشری نکته کوچکی نیست که بتوان از آن عبور کرد. اختلاف یکی از مواردی است که عذاب را به‌همراه خواهد داشت. به همین جهت باید به دنبال راه‌کار‌های مناسبی برای زدودن اختلافات در جامعه اسلامی باشیم.


رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: از زمان حضورم در دانشگاه ادیان و مذاهب به این نتیجه دست پیدا کردم که برای تعامل با غیرمسلمین چهار راه بیشتر نداریم؛ راه اول این است که با غیر مسلمانان وارد جنگ و ستیز شویم و با آنها مقابله کنیم البته این راه از اساس مقبولیتی برای ما ندارد، راه دوم این است که خود را در مقابل غیرمسلمانان تسلیم کنیم و مطیع آنان باشیم که این راه نتیجه‌ای جز بی‌هویتی برای ما ندارد. سومین راه قطع ارتباط با تمام غیر مسلمانان در جهان است که به جهت وسعت و پراکندگی محیطی و جغرافیایی این روش نیز مقبول نیست. راه چهارم و اساسی‌ترین راه که نظر قرآن کریم نیز است؛ زندگی مسالمت آمیزو بدون مجادله با دیگران است.


وی اظهار کرد: افتخار ما ایرانیان بر همزیستی مسالمت‌آمیز با اقوام و ادیان و مذاهب مختلف در طول تاریخ است .ما ایرانیان در کل تاریخ خود همواره با اعمال و رفتار خود نشان داده‌ایم ارتباطات مسالمت‌آمیزی که با اقوام مختلف برقرار کرده‌ایم. ما ایرانیان با پیروان هیچ دینی و آیینی مشکل و مسئله‌ای نداشته‌ایم. برقراری ارتباط و زندگی سرشار از احترام متقابل  و زندگی مسالمت‌آمیز  یکی از دستورات دینی ما است.


گفتنی است؛ کنفرانس بین‌المللی ظرفیت‌های راهبردی و آموزه‌های اسلام و تحقق هم‌زیستی مسالمت‌آمیز فرصتی بسیار مغتنم و مناسب در برطرف کردن اختلافات دینی و برقراری ارتباطی مؤثر در کنار زندگی مسالمت‌آمیز است.


انتهای پیام/4107/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر