صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۱۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۸
بعد از 32 سال؛

زخم‌های به‌جای مانده برقامت سردشت هنوز التیام نیافته است

بعد از گذشت 32 زخم‌های به‌جای مانده برقامت سردشت هنوز التیام نیافته است.
کد خبر : 400672

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هفتم تیر 1360 را نمی‌توان فراموش کرد زیرا در این روز دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین خودفروخته و دشمنان انقلاب اسلامی در یک عملیات تروریستی منفجر شد و تعداد 72 تن از یاران صدیق امام خمینی(ره) به شهادت رسیدند. 6 سال بعدازاین ضایعه عظیم، صدام که در یک تجاوز آشکار به خاک میهن اسلامی‌مان با ما در جنگ بود، ‌رشادت و پیروزی‌های رزمندگان اسلام را تاب نیاورد و برای تحت‌فشار گذاشتن غیرنظامیان، درست در هفتم تیرماه 1366 در یک عملیات وحشیانه در شهر سردشت از بمب شیمیایی استفاده کرد.



صدام در طول دفاع مقدس هفت مرتبه از بمب شیمیایی استفاده که 6 مرتبه آن در مناطق جنگی علیه رزمندگان اسلام به‌کار گرفته شد و یک‌بار نیز از عامل شیمیایی در مناطق مسکونی شهر سردشت استفاده کرد.


از بمباران شیمیایی شهر سردشت بعد از بمباران اتمی هیروشیما به‌عنوان تهاجمی فجیع یاد می‌شود. شهر سردشت اولین شهری در جهان بود که مورد تهاجم شیمیایی عامل خردل قرار گرفت؛ ساعت 16:30 بعدازظهر روز یکشنبه هفتم تیرماه 1366 هواپیما‌های متجاوز عراقی، هفت بمب شیمیایی عامل گاز خردل را در شهر سردشت به زمین انداخت. دو عدد از بمب‌ها در بازار مرکزی شهر سردشت، دو بمب شیمیایی دیگر در مناطق مسکونی شهر سردشت و سه بمب نیز در اطراف شهر سردشت و داخل مزارع و باغ‌ اصابت کرد.



گستردگی محل بمباران شیمیایی و جغرافیایی عاملی شد تا بیشترین سطح آلودگی در سردشت پدید آید. آلودگی مزارع، دام‌ها، آب چشمه‌ها، چاه‌ها و وزش باد‌ نیز سطح آلودگی را بیش‌ازپیش زیادتر کرد.


یکی از شاهدان عینی در توصیف آن روز می‌گوید: در کنار جاده و محل زمین کشاورزی‌ بودم که صدای هواپیما‌های عراقی توجه مرا جلب کرد و بی‌اختیار روی به آسمان کردم. ناگهان دیدم که هواپیما یک بمب پرتاب کرد، با این تصور که بمب از من خواهد گذشت در همان مکان ایستادم اما بمب در فاصله 30 متری من به زمین خورد زمانی که شاهد به زمین رسیدن بمب بودم زندگی خود را تمام‌شده دیدم بمب با آن هیبت وحشتناک خود به زمین خورد اما منفجر نشد. با این تصور که بمب عمل‌نکرده است شاهد آن بودم که تمام بدنم در معرض یک گاز سوخته است شاید تنها دلیلی که در حال حاضر زنده‌ام این است که چفیه‌ای که دور گردن داشتم را به‌صورت ماسک استفاده کردم.



در بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر به شهادت رسیدند و یک هزار و 600 نفر نیز جانباز شیمیایی شدند. در زمان بمباران شیمیایی سردشت بیش از 8 هزار نفر در معرض گاز‌های شیمیایی قرار گرفتند که این تعداد یک هزار و 600 نفر دچار آلودگی‌های زیادی شدند. در بمباران شیمیایی شهر سردشت تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا سازمان ملل ضمن بازدید از سردشت و آلودگی شیمیایی مردم مظلوم این شهر، صدام را به‌عنوان جنایتکار جنگی در به‌کارگیری سلاح‌های غیرمتعارف در جبهه‌ها و مناطق مسکونی به جهان معرفی کند. بالاخره با تلاش‌های دستگاه‌های دیپلماسی و نمایندگان ایران در سازمان ملل،‌ این سازمان مجبور به اعلام این واقعیت که صدام در طول جنگ با ایران بارها از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است او را محکوم کرد،‌ البته این اقدام سازمان ملل نیز با وتوی آمریکا بی‌اثر شد.



سال‌ها از بمباران شیمیایی سردشت می‌گذرد اما هنوز نوای نفس‌های سوخته اهالی سردشت که ساز مردانگی و استقامت را کوک کرده است صدایی جز صبر و ایستادگی ندارد. چه مادران و پدرانی که در آن زمان کودکی خردسال بودند و شاهد جان دادن بی‌صدای مادران و پدران خود بوده‌اند و اکنون نیز با سرفه‌های خشک خود لالایی غریبانه و حماسه مردمان سردشت را در گوش کودکان خود زمزمه می‌کنند حماسه‌ای که خواب بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی را از چشمانشان ربوده و سودای طمع به خاک این کشور را محال کرده است.


انتهای پیام/4115/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
فرزند شهید
15:08 - 1398/04/10
ایکاش آنقدر که این دولت حرف میزند بیشتر عمل میکرد تا الان ده تا سردشت ساخته شده بود
حمید رضا
11:20 - 1398/04/09
صدام سردشت را زد اما کسی آن را نساخت
سردشتی
11:18 - 1398/04/09
مظلومیت مردم سردشت وصف ناپذیر است . اما حداقل عنوان این مطالب نشان می دهد هنوز کسانی هستند که سردشت را فراموش نکردند
ف
14:14 - 1398/04/08
با وجود اين همه درد و اوار غم
هيچ كاري براي شهر يتيم سردشت انجام نشده
در حالي كه شهر حلبجه در كردستان عراق مورد توجه بسيار قرار گرفت و به استان تبديل شد
اما سردشت چي ؟!سردشت حتي معناي امكانات را هم نميداند...شايد اگر بمب ديگري اصابت كند انگاه زنگي باشد و قدري گوش خفته ي خفتگان را بنوازد...