بازار مسکن در آستانه ورود به موج بعدی رکود تورمی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بر اساس گزارشها و آمارهای ارائهشده، میزان ساختوساز در کشور هرماه در حال کاهش بوده و بازار مسکن را به سمت رکود پیش میبرد.بعد از چند سال سکون در بازار ساختوساز مسکن با جهش دوباره قیمت مسکن ساختوساز هم رونق گرفت. اما این جهش قیمت اینقدر زیاد بود که عملاً بخش عمدهای از تقاضای بازار مسکن را به محاق برد و عملاً خرید خانه برای تعداد زیادی رویا شد.
دوره دوم رکود تورمی در بازار مسکن در حال شروع شدن است و در شرایط فعلی برای افزایش ساختوساز در کشور و تشویق سازندگان برای تولید مسکن، باید محرکهای مالی و اقتصادی وجود داشته باشد.هزینه تمامشده قیمت مسکن با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی در حال افزایش است و عملاً این موضوع کار را برای ادامه پروژه به دلیل ریسک بالا در ساخت و پیشفروش،سخت کرده است.
توان خرید مصرفکننده مهمترین عامل رونق بازار است و با توجه به وضعیت گرانی و کمبود زمین شهری برای ساختوساز و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران ساختمانی قیمت مسکن بالاتر و توان خرید متقاضیان مسکن تحلیل میرود.بررسی متغیرها و نشانههای کنونی از وضعیت بازار ساختوساز و اثرگذاری این وضعیت بر روند آینده بازار نشان میدهد اگرچه ساختوساز در طی 6 ماه گذشته رونق نسبی گرفته است اما بازار متأثر افزایش قیمت و بازگشت به رکود احتمال بازگشت مجدد این بازار به وضعیت رکودی در سال است.
احتمال بروز رکود برای بازار مسکن میتواند موج جدیدی از پروژههای ساختمانی نیمهکاره و معلق در مناطق شهری را شکل دهد.میبایستی دولت و رأس آن وزارت راه و مسکن سیاست را اتخاذ کند که علاوه بر کاهش قیمت تمامشده مسکن تقاضا را نیز در این بازار تحریک کند.این تحریک نباید به بروز تورم و افزایش قیمت مسکن منجر شود. احیای تعاونیهای مسکن که درگذشته امتحان خود را پس داده است میتواند در سامان دادن به این بازار مؤثر باشد.
منبع:عصر ایرانیان
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/