صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۳ - ۰۱ تير ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام خسرو‌پناه:

دانشگاهیان از آخرین دیدگاه علوم دنیا آگاهی داشته باشند

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به دانشگاهیان تأکید کرد: باید از آخرین دیدگاه علوم دنیا به‌ویژه علم توحیدی آگاهی داشته باشید.
کد خبر : 399854

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساری، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسرو‌پناه در کارگاه علم و دین ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد، اظهار کرد: به بهانه اختلاف‌نظر نمی‌توان معرفت دینی را کنار گذاشت، همانگونه که در اختلافات علمی، علم کنار گذاشته نمی‌شود.


وی تأکید کرد: زبان‌شناسی قرآن، زبان‌شناسی علوم تجربی نیست؛ بلکه زبان کلان طبیعت‌شناسی است، قرآن درباره آفرینش جهان، آیات زیادی دارد، این در حالی است که علم در این باره جزئی صحبت می‌کند، به عبارتی باید گفت قرآن در مورد آفرینش جهان (دین) نگاه توحیدی دارد.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «خَلَقَ» ایجاد چیزی از چیز دیگر را -خلقت- می‌گویند، افزود: معرفت دینی را نباید با معرفت علمی تعریف کرد.


خسرو‌پناه یادآور شد: علوم مهندسی در راستای آسایش انسان و علوم انسانی در راستای آرامش انسانی است، علوم مهندسی با طبیعت و علوم انسانی با انسان سر و کار دارد که لازم است در معرفت دین به‌سراغ عالمان دینی برویم.


وی تصریح کرد: عالمی که توحیدی است در کاربست علوم مهندسی مؤثر و کاربردی است، باید از دیدگاه و نظریات بزرگان ایران باستان در علوم انسانی استفاده کرد، ایران اسلامی علم تمدنی را حفظ کرد و ادامه داد.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: شما دانشگاهیان باید از آخرین دیدگاه علوم دنیا به‌ویژه علم توحیدی آگاهی داشته باشید و فقط به ترجمه‌ها توجه نکنید، جسارت تحقیق و تفکر داشته و برای تعالی علم خود تلاش کنید؛ بنابراین تمدن توحیدی موجب پیشرفت بشریت و هدف دانش خدمت به بشر است.


خسروپناه اظهار کرد: شرط لازم برای رسیدن به تمدن نوین این است که میراث گذشتگان خود و دوران تمدن گذشته را به یاد بیاوریم و بعد از خود بپرسیم که ابن‌سیناها و ابوریحان‌ها چه شدند؛ البته فکر کردن به گذشته اگر موجب شود به سوی آینده حرکت کنیم، مطلوب است.


انتهای پیام/4117/4103/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر