صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۶ - ۰۱ تير ۱۳۹۸
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران:

عامل انسانی یکی از دلایل آتش‌سوزی تالاب میانکاله است

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: یکی از عوامل و دلایل بروز آتش‌سوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله عامل انسانی بوده است.
کد خبر : 399740

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با آتش‌سوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله که روز چهارشنبه هفته گذشته اتفاق افتاد، اظهار کرد: ما امسال شرایط طبیعی متفاوتی را نسبت به سال گذشته به لطف بارش‌های بهاری داشتیم و این موضوع باعث تراکم پوشش گیاهی در کف جنگل و مراتع و به تبع آن خطر آتش‌سوزی و گسترش آن شده است.


وی با بیان این‌که تا وقتی مردم احساس نکنند که محیط زیست و منابع طبیعی برای خودشان است ما با چنین اتفاقاتی مواجه خواهیم بود، از لزوم به‌کارگیری سیستم پایش الکترونیک برای منطقه حساس میانکاله با وجود هزینه بالای تجهیزات آن سخن به میان آورد و گفت: به‌کارگیری چنین تجهیزاتی می‌تواند از لحاظ ایجاد یک جو روانی برای متخلفین به‌منظور پیشگیری از عمل مجرمانه در تخریب محیط زیست مفید واقع شود.


مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در ادامه از اقدامات صورت‌گرفته در راستای فرهنگ‌سازی برای مردم در راستای حفظ محیط زیست سخن به میان آورد و گفت: در بحث فرهنگ‌سازی تشکل‌های مختلف مردم‌نهاد شکل گرفته و آموزش‌های چهره‌به‌چهره در قالب طرح‌های مختلف اجرا شده است ولی همچنان مشاهده می‌شود که برخی نسبت به تخریب محیط زیست علاقه‌مند هستند.


ابراهیمی‌کارنامی با اشاره به این مطلب که قطعاً یکی از عوامل بروز آتش‌سوزی میانکاله، انسانی است در خصوص میزان خسارات وارده اظهار کرد: در حال حاضر میزان خسارات وارد شده مشخص نیست زیرا هنوز ارزش‌گذاری اقتصادی منابع پایه انجام نشده و از میزان ارزش منابع پایه مطلع نیستیم.


وی ادامه داد: در ارزش‌گذاری میزان خسارات وارده می‌بایست کلیه کارکردهای اکولوژیک، زیست محیطی و اقتصادی لحاظ شود و صرفاً نمی‌توان میزان آسیب‌های وارده را با تعداد درختان سوخته شده سنجید، چون کارکرد جنگل تنها درخت نیست.


مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با تأیید این مطلب که آتش‌سوزی در منطقه‌ای حدود 400 هکتار رخ داده است، خاطرنشان کرد: 30 درصد این آتش سوزی در منطقه انارستان و 70 درصد آن نیز در منطقه تمشک و سازیل اتفاق افتاده است.


ابراهیمی‌کارنامی در پایان نسبت به اقدامات رسانه‌ها در ساعات اولیه بروز حادثه آتش‌سوزی میانکاله گفت: کسانی‌که دلسوز محیط زیست هستند به جای این‌که در ساعات اولیه با ایجاد اختلال در فرآیند مهار بحران به‌دنبال خبر باشند بهتر است تا با بهره‌گیری از اطلاعات اولیه این فرصت را به مسئولین بدهند تا نسبت به رفع مشکل اقدام کرده و پس از آن با ذکر جزئیات به آگاهی‌بخشی جامعه هدف خود بپردازند.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست
ارسال نظر