صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۸

خنثی‌سازی تحریم‌ها نیازمند تقویت دیپلماسی اقتصادی است

رایزنی با کشورهای همسایه در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها یک فرصت طلایی است.
کد خبر : 398998

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، رایزنی با کشورهای همسایه در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها یک فرصت طلایی است. مقامات کاخ سفید همواره عنوان می‌کنند سخت‌ترین تحریم‌ها علیه ایران اسلامی را رقم زدند ازاین‌رو برای خنثی‌سازی این دسیسه نیاز به تقویت روابط چندجانبه و دوجانبه با کشورهای مختلف خصوصاً همسایگان است.در شرایط کنونی نیاز است سفیران کشورمان نقش رایزن‌های اقتصادی را ایفا کنند، به‌عنوان‌مثال سفارتخانه‌های کشورمان در غرب و شرق آسیا باید به حوزه‌های اقتصادی قوی تبدیل شوند زیرا بازارها و فرصت‌های اقتصادی زیادی برای محصولات ایرانی وجود دارد.


آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند نظر کشورهای همسایه نسبت به ایران را بَد کنند و درواقع مقامات کاخ سفید تلاش می‌کنند سیاست ایران هراسی را دامن بزنند اما فعالیت دستگاه دیپلماسی و حضور مقامات کشورمان در کشورهای همسایه ایران سیاست را خنثی کرده است.درواقع امروزه هم‌پیمانان آمریکا در کشورهای منطقه حضور می‌یابند و تلاش می‌کنند زمینه حضور اقتصادی ایران را از بین ببرند که دستگاه دیپلماسی باید این دسیسه را از بین ببرد.به نظر می‌رسد فعال‌تر شدن معاونت اقتصادی وزارت امورخارجه می‌تواند کمک شایانی به رفع تحریم‌ها کند.


یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که جذب سرمایۀ خارجی در ایران موانع گوناگونی مانند فقدان هماهنگی نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی دارد و عدم طرح ضمانت اجراهای کافی و مناسب در متن قوانین توسعه ایرادی عام و مشکل‌ساز بوده است. وضعیت موجود ایران به خصوص در حوزه اقتصادی در سطح جهانی، چندان شایسته ایران و ایرانی نیست. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند ایران را از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برساند، دیپلماسی اقتصادی است. دیپلماسی اقتصادی ایران نیازمند چهار پیش‌شرط، چهار اقدام در سطح ملی و شش اقدام در سطح بین‌المللی برای کامیابی است. چهار پیش‌شرط شامل شناخت دقیق وضعیت موجود، اجماع نظر میان نخبگان، شناخت قواعد بازی و اعتقاد و التزام به عمل و نه شعار در سطح ملی و بین‌المللی است.


منبع:عصر ایرانیان


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر