صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
امیری در گفتگو با آنا:

بیش از 2 میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور داریم

یک درمانگر اعتیاد با بیان اینکه بیش از 2 میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور داریم گفت: توجه به موضوعات پیشگیرانه تأثیرگذارترین اقدام در حوزه اعتیاد است.
کد خبر : 398720

محمد امیری در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا پیشگیری را مهمترین اقدام تأثیرگذار در حوزه اعتیاد و مواد مخدر عنوان کرد و گفت: اگر نهادهای متولی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی تمام تلاش و بودجه خود را صرف اقدامات پیشگیرانه، فرهنگی، آگاه‌بخشی و آموزش کنند قطعاً نتایج بهتری در حوزه اعتیاد و معتادان حاصل خواهد شد. اقدامات زودگذر مانند جمع‌آوری معتادان و ساماندهی آنها اقدامی مفید در حوزه مقابله با معتادان متجاهر است اما این اقدام زودگذر بوده و اگر می‌خواهیم موضوع اعتیاد به‌طور کامل از کشور ما بیرون برود باید بیشتر از گذشته به موضوعات پیشگیری بپردازیم.


وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 2 میلیون مصرف‌کنند مواد مخدر در کشور داریم ادامه داد: اگر هزینه‌های خود را در حوزه پیشگیری و آموزش صرف کنیم در آینده هزینه کمتری را صرف مقابله با معتادان و مصرف‌کنندگان مواد مخدر خواهیم کرد و از طرفی کشور ما به‌دلیل نزدیکی با افغانستان بیش از سایر کشورها در معرض تهدیدات ناشی از ورود مواد مخدر به کشور قرار دارد چراکه افغانستان بیشترین تولیدکننده انواع مواد مخدر در جهان است.


این درمانگر اعتیاد درباره شرایط نگهداری معتادان در مراکز درمانی گفت: مهمترین نکته‌ای که در این مورد باید به آن اشاره کرد، مدت زمان نگهداری افراد در کمپ‌هاست و قطعاً اگر مدت زمان نگهداری معتادان در مراکز افزایش پیدا کند و به بیش از سه سال برسد، سم‌زدایی و درمان افراد به‌طور کامل صورت می‌گیرد. البته دو سالی است که اقداماتی مانند توجه به اشتغال معتادان در مراکز صورت می‌گیرد که اقدامی مفید محسوب می‌شود، چراکه اگر افراد مهارتی را بیاموزند و بعد از دوران درمان وارد بازار کار شوند احتمال اینکه دوباره به سمت مصرف مواد مخدر بروند پایین است.


امیری با بیان اینکه مصرف انواع شربت‌های ترک اعتیاد و قرص‌های مختلف به تنهایی موجب درمان معتادان نخواهد شد ادامه داد: معتادان در کنار مصرف دارو باید کلاس‌های روانشناسی و روانپزشکی را نیز طی کنند تا از لحاظ روحی آماده بازگشت به جامعه شوند که در حال حاضر در کمپ‌های ما توجه ویژه‌ای به شرایط روحی معتادان می‌شود.


وی گفت: موضوع اعتیاد از آن دست موضوعاتی است که نهادهای مختلف باید دست در دست هم بدهند تا نتیجه مطلوب حاصل شود و در زمینه آگاه‌سازی، رسانه ملی می‌تواند با تولید محتوا مردم و البته جوانان را از مضرات مصرف مواد مخدر آگاه کند که متأسفانه در این زمینه کم‌کاری صورت گرفته است. والدین باید بدانند که مصرف حتی یک‌بار مواد مخدر می‌تواند اثرات خطرناکی برای جوانان داشته باشد لذا خانواده‌ها باید نظارت خود بر فرزندان را بیشتر کنند.


این درمانگر اعتیاد با اشاره به افزایش مراجعه‌کنندگان جوان به مراکز ترک اعتیاد گفت: جوانان و دانش‌آموزان به‌دلیل رودربایسی که با دوستان خود دارند، دعوت آنها به مصرف مواد مخدر را قبول می‌کنند و امروزه شاهد مصرف گسترده ماده مخدر گل بین دانش‌آموزان و دانشجویان هستیم که این موضوع نگران‌کننده است و اگر مسئولان رسانه ملی حداقل در زمینه آگاه‌سازی جوانان از مضرات مصرف ماده مخدر گل اقدامی تأثیرگذار انجام دهند، جوانان کمتری به سمت این ماده خطرناک خواهند رفت.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر