نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی به سوی مرجعیت علمی پیش میرود
حجتالاسلام عبدالرسول هاجری در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره فعالیت انجمنهای علمی حوزه در تبیین طرح گفتمان انقلاب اسلامی گفت: برگزاری نشست گفتمان انقلاب اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد دارای سه مؤلفه متمایز کننده است. در زمان برگزاری این نشست در دانشگاه اسلامی مقرر شد تا هشت استان به صورت نمونه سه نماینده از خود معرفی کند و با برگزاری نشستهای تخصصی و علمی کتاب محور و اثر محور در استانهای خود آثار برتر در زمینه علوم اسلامی و علوم انسانی را ارائه کنند.
وی بیان کرد: آثاری که در حوزه علوم انسانی و اسلامی فاخر شناخته شده است در این نشستها بررسی و معرفی میشوند. به این معنا که استادی آثار خود را ارائه میکند ضمن فاخر بودن اثر باید کتابی نیز در این زمینه داشته باشد. بنابراین اگر کسی دانش آموخته حوزه و دانشگاه باشد و در این دو حوزه برتر باشد اما کتاب نداشته باشد موضوع آن در این نشستها مطرح نمیشود و یا کتاب داشته باشد ولی برتر نباشد همانگونه است.
دبیر انجمنهای علمی حوزه اظهار کرد: به یک معنا در نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی به سوی مرجعیت علمی پیش میرویم. به این معنا کسی که این حرکت، حرکتی در عمق است و با استقبال خوبی از سوی اعضا هیئت علمی مواجه شده است. در استانهایی که این نشستها برگزار شده، آثاربه صورت کلی بفروش رسیده است و به عنوان متن درسی مقطع دکتری تعیین شده است. این طرح با توجه به فراگیر بودن آن در سطح کشور با هدف برگزاری یک نشست علمی دنبال میشود و تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی را در بر میگیرد. این نشستها هیچ بار مالی برای دولت در بر ندارد در حقیقت یک همافزایی علمی است که همه میتوانند در آن شرکت کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیت بالای خود در راه تأمین محل برگزاری این نشستها و اطلاع رسانی در سراسر کشور همکاری صمیمانهای دارد همینطور آستان قدس رضوی که هزینههای استادان را تقبل کرده است. در کنار برگزاری نشستها، آثار قابل دسترسی و ارائه هستند. در این نشستها کتابهایی ارائه میشود که تلاقی علم و دین است. یک کارشناس دینی با حضور در این نشستها موارد لازم علوم حوزوی و انسانی را بیان میکند.
هاجری تأکید کرد: نام این نشستها را به این جهت نشست گفتمان انقلاب اسلامی گذاشتهایم که محور آثار ارائه شده در این نشستها توسط نسل بعد از انقلاب تولید شده، در حقیقت محصول علمی که در حوزه و دانشگاه به صورت فاخر تولید شده است.
دبیر انجمنهای علمی حوزه افزود: آثار علمی بسیاری توسط نسل انقلابی بعد از انقلاب تولید شده است، اما نه حوزه از آثار دانشگاهی اطلاع دارد و نه دانشگاه از آثار تولیدات فاخر در حوزهها و نتیجه این بی اطلاعیها این است که ما اثر را برای خودمان تولید کردهایم و بس. اما در گفتمان انقلاب اسلامی این آثار فاخر دانشگاهی و حوزوی در سطوح مختلف کشوری و بینالمللی معرفی و ارائه میشود.گفتمان انقلاب اسلامی در حقیقت ادامه فرمایش حضرت امام خمینی(ره) درباره وحدت حوزه دانشگاه در باب علم است.
انتهای پیام/4107/4100/
انتهای پیام/