صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۰ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
به همت دانشگاه آزاد اسلامی؛

کتاب «سازه‌های بنایی» منتشر شد

کتاب «سازه‌های بنایی (طرح، اجرا، تعمیر، نگهداری و آسیب‌پذیری در زلزله)» توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین راهی بازار نشر شد.
کد خبر : 398370

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اغلب در مراجع فنی مهندسی زلزله عنوان می‌شود که سازه‌های بنایی از شکل‌پذیری کافی برخوردار نیستند. از این‌رو نمی‌توانند انتخاب مناسبی برای ساخت سازه‌های متوسط تا بلندمرتبه در کشورمان که از خطر لرزه‌خیزی بالایی برخوردارند، باشند، هر چند که این عبارت درست است اما سازه‌های بنایی از امتیازهایی برخوردارند که ساخت آنها را توجیه‌پذیر می‌کند.


اجرای سازه‌های بنایی نسبت به سایر سازه‌ها مانند قاب خمشی بتنی بسیار ساده‌تر است. رعایت جزییات تأمین شکل‌پذیری در قاب خمشی به دقت نظر کافی نیاز دارد و مستلزم آن است که مهارت نیروی انسانی و عوامل فنی از سطح قابل قبولی برخوردار باشند. تجربه زلزله‌های گذشته در ایران نشان می‌دهد که متأسفانه سازه‌های بتنی به علت عدم رعایت موارد مطرح شده بسیار آسیب‌پذیرند. سازه‌های بنایی جزییات اجرایی نسبتاً ساده‌ای دارند و تجربه ساخت این سازه‌ها در تاریخ این سرزمین قدمتی طولانی دارد؛ بنابراین برای سازه‌های کوتاه‌مرتبه به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته انتخاب مناسبی هستند.


کتاب «سازه‌های بنایی (طرح، اجرا، تعمیر، نگهداری و آسیب‌پذیری در زلزله)» در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول که فصول اول تا هفتم را شامل می‌شود. در ابتدا به معرفی خانه‌های بنایی می‌پردازد و در ادامه به توضیحات تکمیلی نویسندگان همراه با ترجمه یکی از انتشارات مؤسسه تحقیقاتی مهندسی زلزله با عنوان Construction and Maintenance of Masonry Houses اختصاص دارد؛ در این مرجع در بخش مربوط به مخاطبان طبیعی کشور پرو مدنظر بوده است، اما برای آنکه مطالب این مرجع برای خواننده فارسی بان مفیدتر باشد مخاطرات طبیعی در کشور ایران جایگزین شده است.


بخش اول این کتاب به مباحث جامعی از نحوه ساخت ساختمان بنایی مقاوم در زلزله می‌پردازد. سادگی جامعیت و اجرایی بودن این بخش بسیار قابل توجه بوده و برای خواننده علی‌رغم مراجع متعدد موجود در خصوص طرح و اجرای سازه‌های بنایی، ملال‌آور نخواهد بود. بخش دوم کتاب که فصل هشتم را در بر می‌گیرد به دلایل آسیب‌پذیری سازه‌های بنایی در دو زلزله بزرگ اخیر ایران (بم و کرمانشاه) توجه دارد و با توجه به مباحث مطروحه در بخش اول کتاب و استفاده از مرجع راهنمایی کاربردی دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های موجود – ساختمان‌های بنایی تلاش دارد که علل خرابی سازه‌های بنایی را ریشه‌یابی نماید. امید است که تجربه‌های به دست آمده از زلزله‌های گذشته چراغ راهی برای آینده صنعت ساختمانی کشور باشد و با مدیریت صحیح شاهد خسارت کمتر در زلزله‌های آینده باشیم.


کتاب «سازه‌های بنایی (طرح، اجرا، تعمیر، نگهداری و آسیب‌پذیری در زلزله)» تألیف و ترجمه سید علی حاج‌سید‌تقیا دکترای مهندسی سازه و زلزله و استادیار دانشگاه و حمیدرضا درویشوند در 257 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 48 هزار تومان در انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین منتشر شد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر