صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۴ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
*علی اکبر شیوخی

چشم‌انداز روشن گام دوم

جمهوری اسلامی ایران در گام نخست انقلاب آموخت که با منطق مقاومت و تکیه بر استعدادها و توانایی‌های داخلی می‌تواند چشم‌انداز روشنی برای «گام دوم» ترسیم کند.
کد خبر : 398104

گروه‌ استان‌های خبرگزاری آنا؛ تهدیدهای آمریکا در 40 سال گذشته و ترامپ در سال‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران نه تازگی دارد و نه پایانی خواهد داشت. دولتمردان آمریکا با «بیداری و استقلال» ملّت ایران مشکل دارند، مسائلی مانند حقوق بشر، هسته‌ای، موشک و ... بهانه‌‌ای برای طرح موضوعات مورد اشاره است.


آمریکایی‌ها برای ملّت‌های دیگر به‌دلیل بدعهدی و شرارت‌هایی که داشته‌اند، قابل اعتماد نیستند و این سوء سابقه برای ملّت ایران چهره عریان‌تری دارد.


با نگاهی به سوابق دولتمردان آمریکایی درباره تحولات ایران در 100 سال گذشته، ردِپایی جز خیانت و استعمار دیده نمی‌شود. عیان‌ترین دخالت‌ها و خیانت‌های دولتمردان آمریکایی در ایران، سرنگونی دولت‌های مستقر با ابزار کودتا بوده است.


به گواه تاریخ، دولتمردان پهلوی در ایران مهم‌ترین دوستان و سرسپردگان حاکمان وقت آمریکا بودند و این رسم تا جایی پایدار بود که منافع مادی و معنوی آنها را تهدید و تحدید نمی‌کرد.


شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی، معادله قدرت منطقه‌ای و جهانی ابرقدرتین شرق و غرب دوران را به هم ریخت و نظم نوینی از قدرت منطقه‌ای و جهانی را ترسیم کرد؛ اگرچه قدرت به‌وجود آمده وفق مراد دول سلطه نبود.


آمریکایی‌ها از ابتدایی‌ترین روزهای شکل‌گیری جمهوری اسلامی ایران‌، خصومت‌شان را با طرح کودتا و جنگ تحمیلی، تحریک همسایگان، ترور شخصیت‌های جمهوری اسلامی، تحریم‌های اقتصادی و ... نشان داده‌اند و به تعبیر ساده‌تر، آمریکایی‌ها کاری بر زمین مانده علیه ملّت ایران ندارند.


سفر اخیر نخست وزیر ژاپن به ایران و دیدار وی با مقام معظم رهبری به بهانه انتقال پیام دونالد ترامپ به ایشان از زوایای مختلف قابل تحلیل و تأمل است و قریب‌ترین تحلیل از پاسخ رهبر ایران به ترامپ «غیرقابل اعتماد» بودن دولتمردان آمریکایی با مردم ایران است و این پیام به‌خوبی برای همه ملّت‌های جهان از تهران مخابره شد.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تعبیر زیبایی در این پیام به کار بردند: «ترامپ را شایسته مبادله پیام نمی‌دانم با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد. صداقت در میان مقامات آمریکایی بسیار کمیاب است».


کوتاه سخن اینکه ملّت ایران و اغلب ملّت‌های جهان بی‌صداقتی آمریکایی‌ها را آزموده‌اند و این پیام مهم در پاسخ رهبری عیان‌تر شد که فرمودند: «ما به هیچ وجه تجربه تلخ مذاکره چند سال اخیر با آمریکا را تکرار نخواهیم کرد».


رابطه ایران و آمریکا به هزار دلیل اتفاق نخواهد افتاد؛ زیرا ما زیر سلطه نخواهیم رفت و آنها از ماهیت سلطه‌گری‌شان دور نخواهند شد و همین یک دلیل برای دور ماندن ما و آمریکا از همدیگر کافی است؛ هرچند دلایل بسیار قوی و قدرتمندتر دیگری نیز وجود دارد.


جمهوری اسلامی ایران در گام نخست انقلاب آموخت که با منطق مقاومت و تکیه بر استعدادها و توانایی‌های داخلی می‌تواند چشم‌انداز روشنی برای «گام دوم» ترسیم کند.


*روزنامه‌نگار


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر