سالانه بیش از 165 هزار نفر به ضایعه نخاعی مبتلا میشوند
حمیدرضا امامیجو در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در حوزه توانبخشی همه دنیا از فنآوری سنتی فاصله گرفته و استفاده از علم رباتیک جایگزین آن شده و بهتازگی این علم وارد کشور ما نیز شده است.
وی با تأکید بر اینکه سه گروه از بیماران نیاز به بحث توانبخشی تخصصی دارند، اظهار کرد: بیماران سکته مغزی، اماس و ضایعات نخاعی گروههایی هستند که نیاز مبرم به بحث توانبخشی دارند.
این فعال حوزه فیزیوتراپی تأکید کرد: بسیاری از بیماران وقتی دچار ضایعات نخاعی میشوند تقریباً از مسیر زندگی عادی خارج میشوند؛ این در حالی است که اگر تحت درمان توانبخشی قرار گیرند میتوانند امید به زندگی پیدا کرده و به مسیر زندگی برگردند.
وی با اظهار تأسف از اینکه در کشوری مانند ترکیه بخش فارسی در مراکز توابخشی راهاندازی شده است تا به بیماران ایرانی خدمات دهند اضافه کرد: این موضوع جای تأسف دارد زیرا تمامی بیماران توان مالی این را ندارند که به این کشور سفر کنند و تحت دمان قرار گیرند؛ در حالی که این موضوع در خود ایران باید پیگیری شود.
امامیجو خاطرنشان کرد: هر ساله در ایران 70 هزار نفر به آمار بیماران اماس اضافه میشود که بر طبق همین آمار تعداد ابتلای زنان به این بیماری دو برابر مردان است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه 20 درصد سکتههای مغزی مربوط به افراد جوان است تصریح کرد: از 80 هزار نفری که در کشور دچار سکته مغزی میشوند 20 درصد آنها زیر 50 سال سن دارند و این آمار خوبی نیست.
وی به بحث تصادفات جادهای اشاره کرد و افزود: سالانه بر اثر تصادفات 10 تا 15 هزار نفر دچار ضایعات نخاعی میشوند و به آمار معلولان اضافه میشوند.
امامیجو با تأکید بر اینکه دستگاههای رباتیک فرایند درمان را تسریع میکند خاطرنشان کرد: بهطور مثال در حال حاضر دستگاه رباتیک برای معلولان ضایعات نخاعی به کشور واردشده است که فرد معلول با استفاده از آن احساس بهبودی میکند و قادر است با آن به سمت درمان کامل حرکت کند.
انتهای پیام/4087/ن
انتهای پیام/