صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۹ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
محمدعلی ریاحی*

زمزمه‌های شروع یک مذاکره جدید

در این چند روز شاهد آمدن وزیر امور‌خارجه آلمان بودیم و در پی این آمدن و رفتن‌ها به این شک بردیم که ممکن است بخواهند ایران را آماده مذاکره دوباره کنند.
کد خبر : 398026

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این چند روز شاهد آمدن وزیر امور‌خارجه کشور آلمان، هایکو‌ ماس بودیم. در پی این آمدن و رفتن‌های پیاپی به این شک بردیم که ممکن است دوباره بخواهند ایران را آماده دعوت به مذاکره با آمریکا کنند چرا که وقتی ترامپ از برجام خارج شد، کشور آلمان که یکی از اعضای اصلی ۵+۱ است هیچ واکنشی بر سر این قضیه از خود نشان نداد و حتی از این کار ترامپ نیز حمایت کرد و فقط توسط اتحادیه اروپا به ایران وعده پوچ می‌داد.


ملت ما گستاخی‌های این کشور را هنوز فراموش نکرده است، چراکه این کشور از اصلی‌ترین حامیان صدام در زمان جنگ تحمیلی بود و علاوه بر حمایت‌های مالی، در رساندن تسلیحات شیمیایی به صدام نقش ویژه‌ای داشت و باعث شهید شدن بسیاری از هم‌وطن‌هایمان در زمان جنگ شد.


اما چند کلامی خطاب به وزیر امور خارجه آلمان و به‌نوعی فرستاده آمریکا؛ آقای ماس! ما از شما معجزه نمی‌خواهیم. ما این را درک کرده‌ایم که شما بدون اجازه اربابتان یعنی آمریکا حق آب خوردن نیز ندارید و حتی شما با اینکه جزو کشورهای ۵+۱ هستید نتوانستید برای هواپیمای وزیر امور خارجه ما بنزین تهیه کنید چرا که هراس این را داشتید که مبادا آمریکایی‌ها متوجه شوند و شما را تحریم کنند. شما به ما می‌گویید که ما در برجام بمانیم ؟این چه جور برجامی است که هیچ سود و منفعتی برای ما ندارد ولی اصرار بر ماندن آن زیاد است!


جالب اینجاست که بعضی از دیپلمات‌های آلمانی در مواقع تحمیل تحریم آمریکا به ایران، این قول را به ترامپ داده‌اند که فشار تحریم‌ها را بر ایران افزایش می‌دهند.


آقای هایکو! ما همه به‌خوبی می‌دانیم که شما برای این به ایران آمده‌ای که بتوانی دیپلمات‌های ما را به پای مذاکره با آمریکا بکشی و این بار دیگر بحث شما هسته‌ای نیست؛ بلکه شما الان دیگر با موشک‌های بالستیک ایران مشکل دارید؛ چرا که شما قبل از ورودتان به کشور ما در ابوظبی به مقامات آن کشور گفته‌اید که توافق بعدی اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر موشک‌های ایران است.


آقای هایکو! ما نمی‌دانیم که چرا مقامات آمریکایی هیچ ثبات عقلی ندارند زیرا برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در مورد مسائل ایران می‌گوید این موشک‌ها فتوشاپ است و این حرفشان  باعث شد که تمام جهان آن‌ها را مورد مضحکه قرار بدهند و ناو لینکلن خود را از ترس همین موشک‌ها آورده بودند که جرئت نزدیک شدن هم نداشت.


آقای هایکو! ما بر سر داشته‌های اصلیمان دیگر مذاکره نمی‌کنیم، چراکه موشک‌های ما یک قدرت بازدارنده است و ما هیچ‌وقت به هیچ کشوری حمله نمی‌کنیم.


آقای هایکو! من چند سؤال از شما دارم. شما که به دنبال برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز در جهان هستید چرا خود ایالات متحده آمریکا را خلع سلاح هسته‌ای نمی‌کنید؟ چرا کشوری که علنی در همه جای دنیا اعلام می‌کند که سلاح هسته‌ای دارد و دو بار هم در جنگ جهانی از آن علیه مردم هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرده است را به پای مذاکره نمی‌کشانید؟


آقای هایکو! خود شما بهتر می‌دانید که بهانه‌های کشور آمریکا یکی دو تا نیست. آن‌ها با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند و با وجود یک حکومت دینی شیعه مشکل دارند.


ما از ظریف بیشتر گله‌مند هستیم؛ چرا که ظریف به جای پیگیری مسائل برجام می‌بایست چند برنامه مهم دیگر را پیگیری کند.


اول؛ پیگیری درباره پیمان‌های پولی دوجانبه که اگر این پیمان‌‌ها شکل گیرند و گسترش یابند، سیطره دلار بر میادلات بین‌المللی کاهش یافته و تحریم‌های آمریکا را کم‌اثر خواهد کرد.


دوم؛ استفاده از منابع و امکانات خودروسازی کشور آلمان به‌جای میانجی‌گری این کشور؛ چطور است خودروهای آلمانی به‌راحتی وارد ایران می‌شوند ولی دیپلمات‌های ایرانی به دنبال این نیستند که علم ساخت خودروهای کشور آلمان را به شرکت‌های خودروسازی ایرانی تزریق کنند و باعث بهبود کیفیت صنعت داخلی شوند.


قطعاً اگر دیپلمات‌های ما به‌جای تلاش برای حفظ برجام به مذاکرات دوجانبه و منطقه‌ای نظیر آنچه گفته شد روی می‌آوردند  زودتر به نتیجه مطلوب می‌رسیدیم و وضع اقتصادی کشور سامان بهتری داشت.


* دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان


انتهای پیام/4115/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر