صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۴ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۴

ریاض: تحریم‌ها علیه ایران نتوانست صدور نفت به جهان را متوقف کند

روزنامه «ریاض» عربستان گزارش کرد رسانه‌های غربی به‌تازگی مواضع خود را تغییر داده‌اند و با ابهام از واهمه کشورهای عضو اوپک از بزرگ‌نمایی تاثیر ورود ایران به عرصه تجارت نفتی جهان بر کاهش قیمت نفت خبر می‌دهند.
کد خبر : 39770

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه «ریاض» عربستان نوشت: با وجود تبلیغات رسانه‌های غربی، بررسی دقیق آمار تولید نفت ایران پیش از تحریم‌های مستقیم نفتی در سال 2011 نشان می‌دهد که تولید روزانه ایران در هشت سال (از سال 2004 تا سال 2011) حدود 4.18 تا 4.39 میلیون بشکه بوده است. این عدد، بیشترین میزان تولید نفت ایران در 36 سال گذشته (از سال 1979 تا سال 2015) است.


براساس این گزارش، پس از تحریم‌ها یعنی در سال‌های 2012 تا 2014 میزان تولید نفت ایران به روزانه حدود 3.53 تا 3.74 میلیون بشکه نفت کاهش یافت و این بدان معنی است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت پس از لغو کامل تحریم‌ها و بازگشت تولیدات نفتی ایران به بازارهای جهانی، تولید نفت ایران حداکثر 759 هزار بشکه نفت در روز آن هم ظرف 5 تا 10 سال آینده افزایش خواهد یافت.


به‌نوشته این روزنامه سعودی، بازگشت تولیدات نفتی ایران از میزان تولیدشده پیش از تحریم‌ها به سطح بیان شده (یعنی حدود 4.28 میلیون بشکه نفت در روز) نیازمند چند سال زمان است. دلیل این موضوع، آن است که به‌دلیل تحریم‌ها علیه ایران بسیاری از شرکت‌های غربی قراردادهای بهره‌برداری خود از چاه‌های نفت ایران را تعلیق یا لغو کرده‌اند و این خود تاثیری منفی بر میزان تولید نفت ایران گذاشته است و بازگشت این فرایند به حالت سابق نیازمند گذشت زمان است.


علاوه بر این، صدور نفت ایران به بازارهای حهانی آنگونه که در برخی اخبار رسانه‌های غربی آمده است، متوقف نشده است بلکه ایران توانست در مدت تحریم، با اندکی تخفیف، نفت خود را روانه بازارهای شرق آسیا ازجمله چین، هند و ژاپن و یا کشورهایی دیگر ازجمله ترکیه کند.


این روزنامه سعودی مانور روانی برخی تحلیلگران غربی و عربی علیه دولت سعودی را بی‌دلیل خواند و نوشت: بهترین توجیهی که برای این اقدام رسانه‌های غربی می‌توان بیان کرد این است که تحلیلگران غربی عطش این را دارند که نظرات خود را (چه درست و چه نادرست) به خورد رسانه‌هایی بدهند که مشتاق نگاشتن نظراتی درباره بازگشت تولیدات نفتی ایران به بازارهای جهانی و رقابت آن با کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت از جمله عربستان است.


از سوی دیگر (که مهم‌ترین تاثیر را بر بازار نفت دارد) القای این نظریه است که آمار بیان شده از تولید نفت روزانه اعضای اوپک در سال 2011 (پیش از تحریم‌ها علیه ایران) بالغ بر 35.94 میلیون بشکه بود و این آمار درخلال سال‌های تحریم به 37.47 میلیون بشکه در سال 2012 و سپس 36.59 میلیون بشکه در سال 2014 افزایش یافت.


رسانه‌های عربی منطقه ازجمله «دیلی قاهره» گزارش کرده‌اند که ایران اکنون در جایگاه پنجمین صادرکننده نفت جهان قرار دارد و روزانه در حدود 1.109 میلیون بشکه نفت صادر می‌‌کند. انتظار می‌رود پس از لغو تحریم‌های وضع شده علیه ایران، یک میلیون بشکه نفت صادراتی روزانه نیز بر رقم کنونی افزوده شود و مجموع تولید ایران به 3.117 میلیون بشکه نفت در روز افزایش یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر