کلیات آییننامه اجرایی انتخابات پنجمین دوره شورایاریها تصویب شد
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد مسجد جامعی صبح امروز در جلسه شورای اسلامی شهر تهران با ارائه گزارش ستاد شورایاریها در خصوص آییننامه اجرایی انتخابات پنجمین دوره فعالیت شورایاریها اظهار کرد: این آییننامه نسبت به گذشته چند مورد تغییر دارد یکی از این تغییرات این است که انتخابات در این دوره بهصورت مکانیزه انجام میشود و چنین چیزی تا پیشازاین در تهران وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه انتخابات مکانیزه امکان سوءاستفاده و تقلب را از بین میبرد، گفت: با بررسیهای انجامشده و ظرفیتسازیها، وزارت کشور را در خصوص برگزاری مکانیزه این انتخابات مجاب کردیم.
رئیس ستاد شورایاریها نظارت لایهلایه در انجام انتخابات شوراها را ویژگی دیگر این آییننامه عنوان کرد و افزود: بر اساس طبقهبندی انجامشده، بخش اجرایی انتخابات عهده شهرداری و نظارت بر آن بر عهده شورا گذاشتهشده است و همکاری معتمدین محلی نیز در این نظارت دیده شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تکتک اعضا میبایست بر هر منطقه نظارت داشته باشد.
مسجدجامعی یکی از مهمترین ویژگیهای انتخابات این دوره شورایاریها را همکاری وزارت کشور در این انتخابات عنوان کرد و گفت: وزارت کشور بر صندوقهای انتخابات نظارت داشته و این موضوع باعث بهبود روند انتخابات خواهد بود.
علی اعطا عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در ارائه گزارش کمیسیون حقوقی به چند نکته درباره آییننامه اجرایی انتخابات پنجمین دوره فعالیت شورایاریها اشاره کرد و گفت: رد صلاحیت کاندیداها بهواسطه نسبت فامیلی با معتمدین محله، مبنای تشکیل جلسات هیئت اجرایی در دو هیئت مرکزی و منطقهای و سازوکار داوطلبینی که صلاحیت آنها تأیید نشده و یا رد شده به چه ترتیب خواهد بود ازجمله موارد و نکاتی بود که نسبت به آییننامه اجرایی انتخابات شورایاریها از سوی کمیسیون حقوقی مورد سؤال قرار گرفت.
حجت نظری هم با مخالفت با این آییننامه گفت: گزارشی که از سوی آقای اعطا مطرح شده بر اساس آییننامه قدیمی است و در حال حاضر آییننامه جدیدی به دست ما رسیده است و نکته دیگر این است که در آییننامه اجرایی مجری و ناظر یکی است.
محمد سالاری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با آییننامه اجرایی انتخابات شورایاریها اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی شهر تهران بهعنوان پارلمان محلی میبایست وظیفه نظارت را بر عهده داشته باشند و ما باید گروهی را در قالب فرآیندی تعیین کنیم تا به شورای اسلامی شهر تهران پاسخگو باشند و ما نباید از اعضای شورای اسلامی شهر تهران را درگیر فرایند انتخابات کنیم.
سیدمحمود میرلوحی اما در ادامه گفت: ما قرار بود آییننامه، دستورالعمل و اساسنامه را در اسفندماه اصلاح کنیم و در اردیبهشت سال بعد به برگزاری انتخابات بپردازیم.
وی افزود: هماکنون این موضوع به تأخیر افتاده و هنوز شیپور انتخابات نواخته نشده است و اگر این موضوع امروز مصوب شود میتوان تا آخر تیرماه انتخابات را داشته باشیم.
در پایان کلیت آییننامه اجرایی انتخابات پنجمین دوره فعالیت شورایاریها با ۱۷ رأی موافق به تصویب رسید.
انتهای پیام/4105/ن
انتهای پیام/