صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۹ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

فضای مجازی به چه میزان در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی موثر است؟

فضای مجازی و میزان تأثیرگذاری آن در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی موضوعی است که می‌بایست در دانشگاه‌ها بررسی و آسیب‌شناسی شود.
کد خبر : 397034

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در مجموعه خبرهای پیشنهاد اندیشه‌ورزی تاکنون سعی کردیم ضمن توجه به مطالبه مقام معظم رهبری از دانشجویان در رابطه با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، موضوعاتی را با توجه به نیازهای روز و اساسی به دانشجویان ارائه کنیم.


۱۳ مهر ۹۰ در دیدار نخبگان و برگزیدگان علمی با مقام معظم رهبری، ایشان ضمن انتقاد از نبود اهتمام لازم به مسئله کرسی‌های آزاداندیشی با وجود تأکیدهای مکرر خاطرنشان کردند: جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایده‌های خود در کرسی‌های آزاداندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند.


معظم‌له همچنین بیان کردند: این کرسى‌‌هاى آزاداندیشى که ما مطرح کردیم مستلزم بحث‌هاى آزاد دانشجویى در محیط دانشگاه‌‌هاست، بسیارى از مسائلى را که در اینجا دوستان مطرح کردند، می‌تواند تعیین تکلیف کند، روشن کند؛ جهات مثبت و منفى هر مطلبى را در بحث‌هاى دانشجویى باید بتوانند به دست بیاورند.


مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با دانشجویان خطاب به آن‌ها گفتند «خودتان کرسی‌های آزاداندیشی را در دانشگاه تشکیل بدهید»؛ همین موضوع سبب شد تا علت‌های نارضایتی معظم‌له از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی توسط مسئولین دانشگاهی بررسی شود.


یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری در چندسال اخیر، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و مدیریت صحیح این فضاست؛ تشکیل شورای عالی فضای مجازی نیز گامی در این راستا به نظر می‌رسد.


لزوم استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی در کرسی‌های آزاداندیشی


حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این‌باره گفت: یک بخش از موفقیت‌آمیز نبودن برپایی کرسی‌های آزاداندیشی، به استفاده نکردن از همه ظرفیت‌ها در این عرصه بازمی‌گردد؛ در شکل‌گیری فضای کرسی‌های آزاداندیشی باید از همه ظرفیت‌های جدید استفاده کنیم.


وی افزود: امروز فضای مجازی شاهد تمرین و تکرار قالب‌های آزاداندیشی است و این فضا جذابیتی بیش از فضای حقیقی دارد؛ آن هم به این دلیل که محدودیت‌های فضای حقیقی را ندارد و جزء رویکرد‌های جدید و مطالبات جدی ما در بحث راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی است، تا این رخداد به‌صورت جدی‌تر و در قالب‌های جدید در فضای دانشگاهی شکل گیرد. ضمن اینکه این فرمایش رهبری که خودتان این کرسی‌ها را تشکیل بدهید، تکلیفی هم برای عموم دانشجویان و به‌ویژه تشکل‌ها ایجاد می‌کند. به این معنا که خودتان آتش به اختیار وارد این فضا شوید. مطمئنیم اگر جوانان دانشجو وارد این فضا شوند و احساس تکلیف کنند و محدودیت‌ها از مسیر آن‌ها برداشته شود، موفقیت‌های چشمگیری را در عرصه‌های مختلف شاهد خواهیم بود.


با توجه به مطالب بیان‌شده فضای مجازی و میزان تأثیرگذاری آن در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی موضوعی است که می‌بایست در دانشگاه‌ها بررسی و آسیب‌شناسی شود.


انتهای پیام/۴۱۱۵/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر