دانشجوی اردبیلی پژوهشگر برتر جشنواره پروفسور حسابی شد
پردیس رحمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اردبیل درباره کسب عنوان پژوهشگر برتر در جشنواره پایاننامههای برتر -جایزه ویژه پروفسور حسابی- اظهار کرد: پایاننامه من به راهنمایی کیوان رجبعلیزاده با عنوان «تعیین شیوع دیابت بارداری بر اساس معیارهای انجمن بینالمللی گروههای مطالعه دیابت و بارداری در زنان باردار مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل» در جشنواره پایاننامههای برتر بهعنوان پایاننامه برتر انتخاب شد.
وی گفت: دیابت بارداری شایعترین اختلال متابولیک در دوران حاملگی بوده و بهعنوان عدم تحمل کربوهیدرات با شدت کمتری از دیابت آشکار که برای نخستین بار در دوران بارداری ایجاد یا تشخیص داده شود، تعریف میشود.
دانشجوی كارشناسی ارشد بیوشیمی افزود: برنامههای پیشگیری و غربالگری در بسیاری از کشورهای جهان از سالها پیش در حال انجام است، با اینحال هنوز هم نبود یکنواختی بینالمللی در رویکرد غربالگری و تشخیص دیابت بارداری وجود دارد.
رحمانی اظهار كرد: سال 2010 انجمن بینالمللی گروههای مطالعه دیابت و بارداری (IADPSG)، معیار جدید و منحصربهفردی را برای تشخیص و طبقهبندی هیپوگلیسمی در زمان بارداری طراحی كرد که مستقل از سایر عوامل خطر بود و بهشدت تحتتأثیر نتایج حاصل از مطالعه HAPO (2008) قرار داشت.
وی افزود: با توجه به اهمیت دیابت بارداری و تشخیص بهموقع و درمان آن و همچنین نقش تفاوتهای قومی و نژادی و روشهای تشخیصی در میزان شیوع دیابت بارداری، هدف از این مطالعه تعیین شیوع دیابت بارداری در زنان باردار مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل در سال 1394 بر اساس معیار تشخیصی (IADPSG) بود، تا با ارائه اطلاعاتی بر اساس معیار جدید، در راستای یکسانسازی با یک روش استاندارد بینالمللی با هدف کمکردن پیامدهای نامطلوب بارداری به سلامت بهتر زنان باردار و فرزندانشان در حال و آینده کمک كنیم.
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ادامه داد: در این مطالعه مقطعی- توصیفی 357 زن باردار در هفتههای 24 الی 28 حاملگی، تحت آزمون OGTT دو ساعته با 75 گرم گلوکز خوراکی قرار گرفتند و بر اساس معیار IADPSG شناسایی شدند و تمام اطلاعات مورد نیاز در قالب پرسشنامهای ثبت و بهمنظور تجزیه و تحلیل آماری دادهها از نرمافزار SPSS19 استفاده شد.
رحمانی اضافه كرد: بر اساس یافتههای این تحقیق، فراوانی دیابت بارداری در جمعیت مورد مطالعه بر اساس معیار IADPSG ، 8/14 درصد بود، از بین آستانههای تشخیص، مقدار قند ناشتای ابنرمال بیشترین میزان شیوع GDM را نشان داد (8.6 درصد). زمانی که از معیار سختگیرانه (دو مقدار ابنرمال و بالاتر) استفاده میشد، درصد شیوع GDM به 3.9 درصد کاهش مییافت و این در حالی بود که 15 بیمار از 20 بیمار پیامددار دیابتی، قابل شناسایی نبودند.
این پژوهشگر بیان كرد: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش شیوع دیابت بارداری، بر اساس معیار IADPSG بالاست و در تعریف GDM بر اساس معیار IADPSG، (یک مقدار غیرنرمال) نکته مهمی است و سبب شناسایی حداکثر بیماران پیامددار در گروههای کمخطر و پرخطر میشود.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/